Yoğun İstek Üzerine Kampanyamızı Uzatıyoruz! Bütün Dil Eğitimleri 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-28T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Python Nedir?

Python Nedir?


Python; altyapı yönetimi, modern yazılım geliştirme ve veri analizi gibi alanlarda kullanılan bir programlama dilidir. Python, büyük yazılımlar için örnek proje oluşturulması gereken durumlarda da kullanılır. Python yazılım dili kolay öğrenildiği için son dönemde oldukça popüler olmuştur.

Python, 1990'da Hollandalı bir bilgisayar programcısı olan Guido van Rossum tarafından geliştirilmeye başlandı. Python programlama dilinin ilk sürümü 20 Şubat 1991’de yayımlandı, 3 Aralık 2008 itibarıyla 3.x serisi yayımlanmaya başladı. Python yazılım dili günümüzde Google, Instagram, Spotify ve YouTube gibi kurumlar tarafından da kullanılıyor.

Python Ne Demek?

Python; nesne yönelimli özelliğe sahip olan, yazılım alanında sıkça tercih edilen bir kodlama dilidir. Python; dijital oyun geliştirme, veri analizi, web geliştirme gibi birçok alanda kullanılan bir dildir. 

Python, diğer yazılım dillerine kıyasla basit kod ve söz dizimine sahiptir. Python’un bu özelliği, yazılım alanında henüz yeni çalışan kişileri Python kodlama dilini öğrenmeye teşvik etmektedir. Ayrıca Python çoklu platformlar oluşturulması için kolay kullanılabilen kodlama dilleri arasında yer alır.

Python, açık kaynak kodlu bir yazılımdır ve ücretsiz olarak kullanılabilir. Python, birçok modülü ve kütüphanesi sayesinde işlevselliği arttırılabilen bir programlama dilidir. Bunun yanı sıra, Python’un özellikle veri analizi ve yapay zeka gibi alanlarda kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle büyük veri işleme, makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi konulara yoğunlaşan veri bilimcileri ve araştırmacıları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Python kodlama dilinin popülerliği, geniş topluluk desteği ve açık kaynak kodlu olması sebebiyle gün geçtikçe artmaktadır.

Python Programlama Dili Nedir?

Python programlama dili; web, sistem, ağ, kullanıcı arabirimi programlama, oyun tasarlama, Blockchain uygulamalarını kodlama gibi alanlarda kullanılan bir yazılım dilidir.

Python programlama dili, bu alanlarda üretilecek dijital uygulamaların nasıl çalışacağını belirlemede kullanılır. Python programlama dili ile bu uygulamalara hangi komuta nasıl tepki vermesi gerektiği öğretilir. Bu öğretme işlemi ise programa yazılan kodlar aracılığıyla gerçekleştirilir.

Python programlama dili özellikle veri bilimi ve yapay zeka alanında da sıkça kullanılan bir dildir. Veri bilimi alanında, büyük veri setlerinin analizi, veri madenciliği, makine öğrenmesi, doğal dil işleme ve görselleştirme işlemleri gibi birçok alanda Python kullanılır.

Yapay zeka alanında ise Python; yapay sinir ağları, genetik algoritmalar, uzman sistemler ve yapay zeka araştırmaları gibi birçok konuda kullanılan bir dil haline gelmiştir.

Python, açık kaynak kodlu bir yazılımdır ve ücretsiz olarak kullanılabilir. Ayrıca geniş bir kullanıcı topluluğuna sahiptir ve bu topluluk, Python kullanıcılarına yardım etmek için birçok kaynak ve öğretici sunar.

Python Ne İşe Yarar?

Python; sistem, ağ, web, kullanıcı arabirimi vb. alanlarda programlama yapmaya yarar. Python yazılım dili ile büyük yazılımların prototipini üretmek mümkündür. Böylece zamandan tasarruf edilmiş olur.

Python, programlama yaparken işlemleri adım adım takip etme olanağı verir. Python yazılım dili sayesinde 2 boyutlu oyun tasarımı yapılabilir. Ayrıca son dönemin popüler alanlarından biri olan blockchain uygulamalarını geliştirmede de Python yazılım dili kullanılır.

Ayrıca Python, basit kod yapısı ve okunabilirliği sayesinde özellikle yeni başlayanlar için uygun bir programlama dilidir.

Python ile Neler Yapılabilir?

Python ile şunlar yapılabilir:

  1. Robotik uygulamalar
  2. Oyun geliştirme
  3. Veri analizi 
  4. Web geliştirme
  5. Makine öğrenimi ve yapay zeka uygulamaları

1. Robotik Uygulamalar

Python ile yapılabilecekler listesinin ilk sırasında robotik uygulamalar yer almaktadır. Robotik alanda kullanılan işletim sistemleri Python ile uyumludur. Python'ın basit ve kolay bir şekilde kullanılıyor olması, robotik uygulamalarda da tercih edilen bir yazılım dili olmasını sağlıyor. Python'da bulunan farklı hesaplama kütüphaneleri, robotik sistemlerin geliştirilmesinde sıklıkla kullanılıyor. 

2. Oyun Geliştirme

Oyun geliştirme, Python ile yapılabilecekler arasında ikinci sırada yer almakta. Python ile daha çok 2 boyutlu (2D) oyunlar tasarlayabilirsiniz. Python yazılım dili ile masa tenisi, adam asmaca, bulmaca gibi temel oyunların dışında macera oyunları da geliştirebilirsiniz.

Python'ın oyun geliştirme alanlarındaki kütüphaneleri ile oyunlara yeni fonksiyonlar eklemek de mümkündür. Örneğin oyuna grafik çizme, fare ve yön tuşlarının kullanımına ilişkin yönergeleri oluşturma gibi alanlarda Python yazılım dili kullanılır.

3. Veri Analizi 

Python ile yapılabilecekler listesinin üçüncü sırasında ise veri analizi yer alıyor. Python, dağınık verileri görselleştirerek anlamlandırma noktasında da işe yarayan bir yazılım dilidir. Veri bilimciler özellikle Python'ın kütüphanesinde yer alan Panda'yı kullanarak veri analizi ve veri manipülasyonu yapmaktadır.

4. Web Geliştirme

Web geliştirme, Python ile yapılabilecekler arasında en çok karşımıza çıkan alandır. Python, en çok web geliştirme için kullanılan bir programlama dilidir. Hatta YouTube, Spotify, Google, Instagram gibi mecralar Python kullanır. Python, ağ protokollerinin yönetimine ilişkin faaliyetlerde de tercih edilir.

5. Makine Öğrenimi Ve Yapay Zeka Uygulamaları

Python ile yapılabilecekler listesinin sonuncusu ise makine öğrenimi ve yapay zeka uygulamalarıdır. Python, makine öğrenimi ve yapay zeka uygulamalarında sıklıkla kullanılan bir programlama dilidir. Makine öğrenimi ve yapay zekada büyük verilerle çalışılır. Dolayısıyla Python, kolay öğrenilen bir dil olduğu için bu alanda sıklıkla kullanılır.

 

 

Python Eğitimi Nedir?

Python Eğitimi, Python yazılım dilinin öğretilmesini sağlayan bir online eğitim programıdır. Python Eğitimi ile katılımcılar Python yazılım dilinin kullanım alanlarını, Python ile örnek proje tasarımını ve bu dilin nasıl kullanıldığını öğrenir.

Python Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim metoduna göre gerçekleştirilir. Eğitime kaydolduktan sonra önceden çekilmiş ders videolarını izleyerek kursu tamamlamanız mümkündür. Python Eğitimi boyunca uygulamalı dersler de verilmektedir. Böylece Python yazılım dilini daha kolay bir şekilde öğrenmeniz sağlanır.

Python Eğitimi Ne İşe Yarar?

Python Eğitimi; web geliştirme, veri analizi, oyun tasarımı, yapay zeka ve robotik uygulamalar alanlarında programlama yapmanızı sağlar. Python Eğitimi’ne katıldıktan sonra yazılım firmalarında ve dijital oyun tasarımı üzerine çalışan şirketlerde istihdam edilebilirsiniz. Fakat bu şirketlerde çalışmak için tek başına Python Eğitimi almanız yeterli olmayabilir. Dolayısıyla bilişim alanındaki diğer eğitimlere de katılmanız gerekebilir.

Python Neden Öğrenilmeli?

Python; oyun tasarımı, web geliştirme, veri analizi gibi birçok alanda kullanıldığı için öğrenilmelidir. Kullanımı ve anlaşılması kolay olduğu için programlama öğrenmek isteyen kişilerin Python bilmesi önemlidir. Ayrıca Python, büyük yazılımların prototipini geliştirmede de pratiklik sağlar. Dolayısıyla büyük yazılımları tasarlamadan önce Python ile bir ön örnek oluşturabilmek için de Python öğrenmek gerekir.

 

 

Python Kaç Ayda Öğrenilir?

Python, kişinin öğrenme hızına bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 2 ile 4 ay arasında öğrenilir.

Python yazılım dilini öğrenmek için günde ortalama 3 saat ayırdığınızda 3 ay içerisinde önemli kısmı hakkında bilgi edinmiş olursunuz. Fakat temel seviye Python öğrenmek için 1 ay da size yeterli olacaktır.

Bu süre zarfında temel Python kavramlarına aşina olabilir ve basit projeler oluşturabilirsiniz. İleri seviye Python programlama için daha uzun bir süre ve daha derinlemesine bir öğrenme gerekebilir.

Python Sertifikası Nedir?

Python Sertifikası, Python Eğitimi bittikten sonra katılımcıların Python yazılım dilini bildiğini göstermesi için oluşturulan bir belgedir. Python Sertifikası, Python yazılım dili ile programlama yapabilir seviyede olduğunuzu kanıtlar.

Python Sertifikası’na sahip olduğunuzda Python yazılım dilini kullanarak ağ, sistem, oyun ve web geliştirme alanlarında yetkin bir konumda olduğunuzu göstermiş olursunuz.

Python Sertifikası Ne İşe Yarar?

Python Sertifikası, iş başvurularında işverenler üzerinde olumlu bir izlenim uyandırmaya ve rakiplerden önde olmaya yarar. İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından verilen Python Eğitimi Sertifikası yurt dışında da geçerlidir dolayısıyla Python yazılım dili alanındaki bilgilerinizi yurt dışında da ispat etmenizi sağlar.

Python Sertifikası, bazı iş başvurularında tek başına yeterli olmayabilir fakat ek eğitimlerle desteklendiği takdirde avantajlı olmanızı sağlar. Örneğin Temel Programlama Eğitimi, C++ Programlama Dili Eğitimi, HTML Kodları Eğitimi gibi sertifika programlarına katılmanız önemlidir.

Python Öğrenenler İş Bulur mu?

Python öğrenenler kendilerini diğer yazılım alanlarında geliştirdikleri takdirde iş bulur. Yazılım geniş bir alan olduğu için bu alanda çalışmak için tek başına Python bilmek yetmez. Ancak temel programlama bilgisine sahip olanlar ve Python öğrenenler freelance ya da tam zamanlı olarak iş bulabilir.

Python Bilen Kişiler Ne İş Yapar?

Python bilen kişiler şu meslekleri yapar:

Bu meslekleri yapmak için tek başına Python bilmek yeterli değildir. Ancak bu meslekleri icra eden kişiler, genellikle Python bilen kişilerdir. Python bilen kişiler; dijital oyun tasarımı, web geliştirme, veri analizi gibi alanlarda çalışabilir. Python bilen kişiler makine öğrenmesi, yapay zeka ve robotik sistemlerin programlanması gibi alanlarda da çalışabilir.

Python bilen kişiler yukarıda sıralanan alanlarda kod yazar. Yazdıkları kod, geliştirdikleri uygulamanın çalışmasını sağlar. Kullanıcı uygulamaya komut verdiğinde uygulamanın gerekli tepkiyi vermesi için yazılacak kodları programlar.

Pycharm Nedir? 

Pycharm, Python yazılım dili kullanarak programlama yapmayı sağlayan bir derleyicidir. Pycharm, Python yazılım dili kullanarak yapılan programlamalarda hataları ayırmayı, test etmeyi ve yüksek seviyede kod düzenlemeyi sağlar. Pycharm; Windows, macOS ve Linux işletim sistemleri ile uyumludur.

NumPy Nedir?

NumPy, büyük matrislerle çalışılması gereken durumlarda kullanılan bir Python kütüphanesidir. Doğrusal cebir, diziler, matrisler, fourier dönüşümü gibi alanlarda çalışmak için NumPy yazılımı kullanılır. Python NumPy kütüphanesi, diziler üzerinde daha hızlı bir şekilde çalışmayı sağlar. NumPy açık kaynak kodludur dolayısıyla kullanımı kolaydır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?