Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-28T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Oyun Geliştiricisi Nasıl Olunur? Oyun Geliştiricisi Ne İş Yapar?

Oyun Geliştiricisi Nasıl Olunur? Oyun Geliştiricisi Ne İş Yapar?


Lisans programları arasında yer alan Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nden mezun olan kişiler, oyun geliştiricisi olarak çalışabilirler. Oyun geliştiricisi; yapılmış oyunları geliştirir, temelden oyun tasarımı yapar ve oyun oluşturma sürecindeki tüm süreçleri yakından takip ederek oyunun başarılı bir şekilde oluşturulmasını sağlar.

Oyun Geliştiricisi Nedir?

Oyun geliştiricisi, bilgisayar oyunları veya video oyunları tasarlayan ve oluşturan kişiye verilen mesleki unvandır. Oyun geliştiricileri; oyunun fikir aşamasından başlayarak tasarım, programlama, grafik ve ses oluşturma gibi bir dizi aşamayı yönetirler.

Oyun geliştiricileri, oyunlarını farklı platformlarda çalışacak şekilde tasarlayabilirler. Bu platformlar arasında bilgisayarlar, oyun konsolları, mobil cihazlar ve sanal gerçeklik cihazları yer alabilir. Oyun geliştiricileri; bir şirkette görev yapabilir ya da oyunlarını bağımsız olarak geliştirerek daha sonra yayıncılara veya dijital oyun dağıtım platformlarına sunabilir. Aynı zamanda büyük oyun stüdyolarında da çalışabilirler.

Oyun Geliştiricisi Ne İş Yapar?

Oyun geliştiricisi, bilgisayar oyunlarının ya da video oyunlarının tasarımını yaparak bu oyunların oluşturulmasını sağlamakla görevlidir.

Oyun geliştiricisi; oyunların tasarım, programlanma ve oluşturulma süreçlerini yönetmektedir. Bu kişiler genellikle programcılar, sanatçılar, tasarımcılar, grafik ve ses oluşturma ekipleri ile birlikte çalışırlar ve oyunun fikir aşamasından başlayarak geliştirme sürecine kadar geçen tüm aşamaları takip ederler. Oyun geliştiricileri aynı zamanda tasarımını ve oluşturulmasını tamamladıkları oyunları test ederek oyunların performanslarını değerlendirir, hataları belirler ve karşılaşılan hataları çözer.

 

 

Oyun Geliştiricisi Olma Şartları Nelerdir?

Oyun geliştiricisi olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nden mezun olmak
  • İlgili tasarım programlarını kullanmada başarılı olmak
  • Yazılım alanında bilgi sahibi olmak
  • Yaratıcı olmak
  • Üretmeye hevesli olmak
  • Teknoloji alanında görev yapmak istemek
  • Programlama dillerini bilmek

Oyun Geliştiricisi Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Oyun geliştiricisi olmak için üniversitelerin Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nden mezun olmak gerekmektedir.

Aynı zamanda bu alanla ilgili Python Eğitimi ve Scratch Eğitimi gibi çeşitli sertifika programlarına katılarak kendilerini geliştiren ve öz geçmişlerini güçlendiren kişiler, iş başvurularında avantaj elde edebilirler.

Oyun Geliştiricisi Maaşları Ne Kadar?

Oyun geliştiricisinin maaşı 16.000 TL ile 38.500 TL aralığındadır.

Oyun geliştiricisi maaş aralığı, sektöre ve kişinin yetkinliğine göre farklılaşır. Bir yıl deneyimli bir oyun geliştirici 16.000 TL, iki yıl deneyimli bir oyun geliştirici 19.700 TL, üç yıl ve üzeri deneyime sahip oyun geliştirici ise 20.000 TL ile 38.500 TL arasında kazanmaktadır.

Oyun Geliştiricisi Emeklilik Şartları Nelerdir?

Oyun geliştiricisi olarak sadece özel sektörde görev yapılmaktadır. Bu sebeple bir oyun geliştiricisinin emeklilik şartlarını özel sektör üzerinden ele almak gerekmektedir.

1 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla oyun geliştiricisi olarak çalışan erkeklerin 7200 gün prim ödemesi gerekir. Bu şartı sağlayan erkekler için emeklilik yaşı 60 yaşından 65’e kadar devam eder. Kadınlar ise prim süresi şartını sağlamaları durumunda 58 yaşında emekli olma hakkı kazanır.

Yurt Dışında Oyun Geliştiricisi Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında oyun geliştiricisi olmak için Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nden mezun olunduğunu ve bu mezuniyetin uluslararası geçerliliğinin bulunduğunu kanıtlayan bir diplomaya sahip olunması gerekmektedir. Bu gereklilikleri karşılayan kişiler, yurt dışında çalışma izni almak için ilgili yerlere başvurmalı ve bu süreçte tasarım programları ile yabancı dil eğitimlerine katılarak gelişimlerini desteklemelidir.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?