{{spt.item_adi}}
SEO Uzmanlığı Eğitimi, SEO (arama motoru optimizasyonu) uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilere yönelik hazırlanan bir online eğitim programıdır. SEO Uzmanlığı Eğitimi ile kişiler, SEO alanındaki bilgi seviyelerini arttırma fırsatı yakalamakta ve bu alana yönelik iş başvurularında rakiplerinin önüne geçmektedir.
SEO Uzmanlığı Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde sertifikalı bir online eğitim programı şeklinde yürütülmektedir. Eğitim sonunda katılımcılar sertifikalarını iş başvurularında kullanmaktadır.
SEO Uzmanlığı Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
SEO Uzmanlığı Eğitimi, SEO alanındaki bilgi birikimini arttırmak isteyen kişiler için oluşturulmuş bir online eğitimdir. SEO Uzmanlığı Eğitimi ile kişiler, SEO alanında yetkin bir hale gelir ve bu alanda uzman statüsüne kavuşur.
SEO Uzmanlığı Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
SEO Uzmanlığı Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
SEO Uzmanlığı Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemi ile düzenlenmektedir. SEO Uzmanlığı Eğitimi dersleri, SEO alanında uzman bir eğitmen eşliğinde online olarak yapılmaktadır. Dersler, eğitmen ile önceden çekilen videolardan oluşur. SEO Uzmanlığı Eğitimi’ne kaydolan herkes bu videoları izleme şansına sahip olmaktadır. Ders videoları, öğrenci paneli üzerinden görüntülenmektedir. Kişi, SEO Uzmanlığı Eğitimi ders içeriklerini dilediği zaman izleyebilmektedir.
SEO Uzmanlığı Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
SEO Uzmanlığı Eğitimi’nde ders kaynakları, SEO uzmanı olan bir eğitmen ile önceden çekilen videolardır. Bu ders videoları, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün panel sistemine eklenmekte ve eğitime kaydolan kişiler videoları öğrenci paneli üzerinden seyredebilmektedir. SEO Uzmanlığı Eğitimi’nde ders kaynakları arasında eğitmenin önerdiği video ve makale gibi kaynaklar da yer almaktadır.
SEO Uzmanlığı Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
SEO Uzmanlığı Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi SEO alanındaki yetkinliğini kanıtlamaktadır. Dolayısıyla SEO Uzmanlığı Eğitimi sonunda alınan sertifika, kişinin SEO uzmanı pozisyonunda iş bulmasını sağlamaktadır.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen SEO Uzmanlığı Eğitimi sonunda verilen sertifika, uluslararası alanda da geçerlidir. Böylece kişi, SEO uzmanı pozisyonunda yurt dışında yaptığı iş başvurularında da avantajlı konuma gelmektedir.
SEO Uzmanlığı Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
SEO; Google, Yandex gibi arama motorlarında web sitelerinin üst sıralara çıkmasını ve ziyaretçi sayısını arttırmasını sağlamak için yapılan uygulamalardır. SEO, site içi ve site dışı olmak üzere iki gruba ayrılarak incelenir.
Site içi SEO çalışması, sitenin teknik ve içerik alanlarında yapılan geliştirmeleri ifade ederken site dışı SEO çalışması sıralamayı yükseltmek için kendi siteniz dışında yapılan çalışmaları ifade eder.
SEO kelimesinin açılımı, İngilizcede “arama motoru optimizasyonu” anlamına gelen search engine optimization’dır.
SEO çalışması, site içi ve site dışı olmak üzere iki şekilde yapılır. SEO çalışmasında anahtar kelimeleri belirleme, link inşası yapma, görsel ve video optimizasyonu yapma, backlink alma, siteyi teknik açıdan geliştirme gibi çalışmalar uygulanır.
SEO uyumlu makale, arama motorlarında üst sıralarda çıkarak web sitesine trafik sağlayan içeriktir. SEO uyumlu makale yazılırken arama motorunun belirlediği SEO kriterleri göz önünde bulundurulur. SEO uyumlu makale, web sitenin tık sayısını ve ziyaretçi sayısını yükseltir.
SEO uyumlu makale yazmak için sitenin teknik açıdan iyileştirilmiş olması gerekmektedir. Teknik açıdan herhangi bir soruna sahip olmayan sitelerde SEO uyumlu içerik yazmak için anahtar kelime, görsel ve video optimizasyonu yapılmalıdır.
SEO uyumlu makale yazmak için rakip siteler incelenerek kullanılması gereken anahtar kelimeler tespit edilmeli ve içerikte uygun sayıda kullanılmalıdır. İlgili alt başlıklar açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. İçeriğin meta title ve description kısımları rakip siteler incelendikten sonra içeriğin temasına uygun olacak şekilde oluşturulmalıdır. SEO uyumlu makale yazarken içeriğe uygun bir link kullanılmalıdır.
Son olarak SEO uyumlu makale yazmak için mutlaka SEO eğitimlerine katılmak ve SEO’yu öğrenmeden içerik yazmamak gerekmektedir. Aksi halde içeriğin arama motorlarında üst sıralara çıkması zor olmaktadır.
SEO uyumlu makalede bulunması gereken kelime sayısı içeriğin türüne ve konusuna göre değişmekle birlikte en az 300 kelime olmalıdır. Fakat arama motorları uzun yazılara daha çok değer verdiği için yazının ortalama 1000 ile 2000 kelime aralığında olması önemlidir.
SEO uzmanı, çalıştığı web sitesinin arama motorlarında yüksek sıralamalar elde etmesi için çalışmalar yapan meslek elemanıdır. SEO uzmanı, sadece web sitelerinde değil, sosyal medyada da SEO çalışmaları yapar fakat daha çok internet siteleri için hizmet vermektedir.
SEO uzmanı; sorumlu olduğu internet sitesinin trafiğini arttırmak için çalışır, rakip siteleri ve kendi çalıştığı siteyi analiz eder, trafiği az olan içeriklerin geliştirilmesi için brief hazırlar, SEO stratejisi geliştirir.
SEO uzmanı olmak için belli bir üniversite bölümünden mezun olma şartı bulunmamaktadır. Genellikle üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği Bölümü gibi alanlarda eğitim alan kişiler SEO uzmanlığına yönelmektedir. SEO uzmanı olmak için Ücretsiz SEO Eğitimi - Temel Seviye ve SEO Eğitimi: Sertifikalı Uzmanlık Programı aracılığıyla sertifika alınmalıdır.
SEO uzmanı; blog sitelerinde, haber sitelerinde, e-ticaret sitelerinde, içerik ajanslarında, dijital pazarlama ajanslarında ve SEO ajanslarında çalışır. SEO uzmanı, günümüzün kolay iş bulan meslekleri arasında yer almaktadır.
SEO uzmanı maaşları 4500 TL ile 6200 TL aralığındadır.
SEO uzmanı maaşları, kişinin çalıştığı iş yerine ve kazandığı tecrübeye bağlı olarak değişmektedir. Örneğin mesleğe yeni başlayan bir SEO uzmanı ortalama 4500 TL, iki yıl deneyimli bir SEO uzmanı 4800 TL, üç yıl ve üzeri kadar deneyimli bir SEO uzmanı ise 5300 TL ile 6200 TL arasında maaş almaktadır. Ancak bazı SEO uzmanlarının maaşı bu rakamlardan daha üstte olabilir.
| 4.63 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}