{{spt.item_adi}}
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi, insan kaynakları alanında çalışmak isteyen kişilere yönelik oluşturulmuş bir online eğitim programıdır. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi bittikten sonra katılımcılar, insan kaynakları alanında detaylı bilgi sahibi olur. Dolayısıyla üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü okumayan kişiler İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı’na katıldıktan sonra bu mesleği icra edebilir.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda kişiler, insan kaynakları (İK) alanında yapacakları iş başvurularında avantajlı hale gelirler.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi, insan kaynakları süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak ve bu alanda çalışmak isteyen kişilere yönelik hazırlanan sertifikalı bir online eğitimdir. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi’ni tamamlayan kişiler, eğitim sonunda alacakları sertifika ile insan kaynakları alanında çalışma fırsatı yakalamaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı ile kişiler; personel seçme ve yerleştirme, işe alım süreçleri, mülakat teknikleri gibi birçok alanda bilgi sahibi olmaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı’na katılmak için şunlar gerekmektedir:
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemi ile düzenlenmiştir. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı dersleri, önceden çekilmiş videolardan oluşmaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi dersleri, insan kaynakları yönetimi alanında uzman bir eğitmen ile online (çevrim içi) ortamda yani uzaktan eğitim modeliyle sürdürülmektedir.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı videolarını izleyebilmek için öğrenciler eğitime kaydolmalıdır. Eğitime kaydolan kişiler, videoları izleme hakkına sahip olmaktadır. Öğrenciler ders videolarını istedikleri zaman, istedikleri kadar izleyebilmektedir.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı ders konu başlıkları şunlardır:
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı’nda ders kaynakları, insan kaynakları yönetimi alanında yetkin bir eğitmen eşliğinde önceden çekilmiş videolardır. Hazırlanan ders videoları, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün öğrenci paneline yüklenmektedir. Eğitime kayıt olanlar, videoları öğrenci paneline giriş yaptıktan sonra izleyebilmektedir. Böylece kişi, eğitime katıldığı mekan ve zaman önemli olmaksızın daha esnek bir eğitim süreci yaşamaktadır.
İnsan Kaynakları Sertifikası (İK Belgesi) almak için bu alanda eğitim veren bir kurumdan İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi alınmalıdır ve eğitimin üniversite onaylı olmasına dikkat edilmelidir. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi bitiminde varsa sertifika sınavına girilir, sınavda başarılı olanlar İnsan Kaynakları Sertifikası (İK Belgesi) almaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda kişiler şu sertifikaları almaktadır:
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, katılımcıların İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı süresince öğrendiklerini ölçme yöntemidir. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi bittikten sonra katılımcılar sertifika sahibi olabilmek için sertifika sınavına girmektedir. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda yapılan sertifika sınavını geçen kişiler, sertifika almaya hak kazanmaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda sertifika sınavı, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün öğrenci paneli üzerinden yani online olarak gerçekleştirilmektedir. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sertifika sınavı soruları zorluk derecesi eşit bir şekilde planlanan çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı’nı ilgiyle takip eden kişiler, sertifika sınavında zorluk çekmemektedir.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda alınan sertifika, üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü okumayan kişilerin insan kaynakları alanında çalışabilmesini sağlamaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi ile kişi insan kaynakları yönetimi alanında yaptığı iş başvurularından olumlu dönütler alabilir.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda verilen sertifika uluslararası alanda geçerli olduğu için kişi yurt dışı kariyerini de güçlendirmiş olur. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifikası alan kişi, bu alanda bilgi sahibi olduğunu belgeleme fırsatı yakalar. İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Sertifikası, kişinin öz geçmişini daha donanımlı hale getirmesine de katkı sunmaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sonunda verilen İstanbul Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin belirttiği adrese fiziki olarak kargo yolu ile gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden sorgulanmaktadır. Fakat sertifikanın e-Devlet üzerinde görülme süresi, sertifikanın oluşturulmasından sonraki 20 gün içinde gerçekleşmektedir.
İnsan kaynakları, bir kurumda çalışacak personeller ve yöneticiler ile ilgili tüm süreçleri kapsayan bir kavramdır. Çalışan ilişkileri, örgüt psikolojisi, motivasyon, etkili iletişim, liderlik gibi terimler insan kaynaklarının çalışma alanına girmektedir.
İnsan kaynakları yönetimi; personel seçme ve yerleştirme, iş süreçlerini planlama, örgüt psikolojisi, çalışan ilişkileri gibi iş yeri ile ilgili birçok sürecin etkin bir şekilde yönetilmesidir. İnsan kaynakları yönetimi; işe alım süreci, maaşlar, personel eğitimi, çalışan motivasyonu, idare, iletişim gibi birçok konu ile ilgili bir alandır.
İnsan kaynakları yönetimi şu alanları kapsar:
İnsan kaynakları yönetiminin temel işlevleri (fonksiyonları) şöyle sıralanabilir:
İnsan kaynakları çalışma alanları şu şekilde sıralanabilir:
Üniversitede 2 veya 4 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü okuyan ya da herhangi bir üniversite bölümünden mezun olup üniversite onaylı sertifika veren bir kurumdan İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi alan herkes insan kaynaklarında çalışabilir.
Ayrıca üniversitede herhangi bir 4 yıllık lisans bölümünden mezun olup İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, Örgütsel Psikoloji, Kariyer Danışmanlığı gibi alanlarda yüksek lisans eğitimi alan kişiler de insan kaynaklarında çalışabilir.
İnsan kaynakları yönetimi alanında çalışmak için belli bir bölüm bitirme şartı yoktur ancak insan kaynaklarında daha çok şu bölümlerden mezun olan kişiler çalışır:
İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mezunu özel sektördeki ya da devlet (kamu) kurumlarındaki insan kaynakları birimlerinde işe alım, insan kaynakları planlaması, eğitim ve geliştirme, bordro ve özlük işleri gibi alanlarda çalışır.
Hem 2 yıllık hem de 4 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mezunları yukarıda bahsedilen işleri yapar. Fakat genellikle işverenler, bordro ve özlük işlerinde 4 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mezunlarına ya da insan kaynakları (İK) alanında tecrübeli olanlara öncelik vermektedir.
Evet, insan kaynakları yönetimi alanında iş imkanı vardır. İnsan kaynakları özel ya da devlet (kamu) fark etmeksizin hemen her kurumda bulunması gereken bir departman olduğu için insan kaynakları iş imkanları iyidir.
Fakat genellikle insan kaynakları iş ilanları, deneyimli kişilere öncelik verildiğini belirtmektedir. Bu durum, insan kaynakları alanında iş bulmayı zorlaştırsa da bazı kurumlar yetiştirmek üzere insan kaynakları elemanı arayışında olmaktadır.
İnsan kaynakları uzmanı olmak için üniversitede 4 ya da 2 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü okumak gerekir. Sosyoloji, Psikoloji, İşletme gibi farklı bölümlerden mezun olan kişiler de İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası aldıkları ya da insan kaynakları üzerine yüksek lisans eğitimi aldıkları takdirde insan kaynakları uzmanı olarak çalışabilir.
İnsan kaynakları uzmanı 4500 TL ile 8000 TL arasında maaş alır.
Mesleğe yeni başlamış bir insan kaynakları uzmanı ayda ortalama 4500 TL alırken iki yıl deneyimli bir insan kaynakları uzmanı 5200 TL, üç yıl ve üzeri kadar deneyimli bir insan kaynakları uzmanı ise 5750 TL ile 8000 TL arasında maaş alır. Ayrıca genelde yabancı dil bilen ve yüksek lisans mezunu olan bir insan kaynakları uzmanının maaşı diğerlerine göre daha yüksektir.
İnsan kaynakları (İK) eğitimleri şunlardır:
Yukarıdaki eğitimlerden bazıları doğrudan insan kaynakları yönetimi alanını ilgilendirmektedir bazıları ise insan kaynakları alanında çalışan kişinin kendisini geliştirmesine yöneliktir.
| 4.38 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}