Yoğun İstek Üzerine Kampanyamızı Uzatıyoruz! Bütün Dil Eğitimleri 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-28T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
2021 Yılının En İyi Teknik SEO Araçları

2021 Yılının En İyi Teknik SEO Araçları


Optimizasyonun teknik kısmıyla ilgili önemli verileri elde etmek ve ipuçları almak için teknik SEO araçları son derece gereklidir. 2021 yılında artık biraz daha büyümek ve web sitenizin sıralamama sonuçlarını yükseltmek istiyorsunuz. O halde unutmayın SEO, anahtar kelimelerden daha fazlasıdır. Çünkü arama motorlarında bulunabilmeyi sağlamak için önce içeriği optimize etmelisiniz. Bu hedefe ulaşmanın en önemli anahtarıdır.

Dolayısı ile daha iyi bir arama performansına sahip olmak ve işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için doğru teknik SEO aracını belirlemek bu noktada çok önemli.  SEO denetimindeki teknik sorunlarla başarılı bir şekilde başa çıkmak çok önemli. Bunun için her SEO uzmanı tarafından bilinmesi gereken En İyi Teknik SEO Araçları ‘nın bir listesini oluşturduk.

 

2021 Yılının En İyi Teknik SEO Araçları

 2021 yılının en iyi teknik SEO araçları aşağıda detaylıca açıklanmıştır.

1 - Moz Pro - ( moz.com )

Son derece faydalı bir SEO Denetim Aracı arıyorsanız, Moz Pro sizin için en iyi çözümleri sunacaktır.  Bu araç, sayfalarınızı maksimum seviyede optimize etmek için ziyaretçilerinizin niyetini anlama, sıralamalarınızı izleme ve web sitelerinizi denetleme stratejileri sunar. Moz Pro, arama optimizasyonunu iyileştirmek için size etkili öneriler sunar ve özel raporlar oluşturur. Aynı zamanda müşterilerinize gönderdiğiniz SEO raporlarını düzenleyerek zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

 

2 - Searchmetrics - ( searchmetrics.com )

Searchmetrics, arama ve içerik performansınızı en üst düzeye çıkarmak için veri odaklı bilgiler sunan başka bir SEO denetim aracı. Özel arama ve rekabetçi izleme yazılımı ile web siteniz için en iyi organik arama trafiğini deneyimleyebilirsiniz. Optimize edilmiş sonuçlar elde etmek için en iyi çözümleri bulmak istiyorsanız, Searchmetrics, bunu sizin yerinize yapacaktır. Bu araç işletmeniz için özelleştirilmiş stratejiler sağlayabilecek en iyi seçeneklerden biridir. Searchmetrics, operasyonel verilerinize ve arama sonuçlarına dayanarak size en iyi önerileri sunacaktır.

 

3 - Google Search Console 

SEO uzmanları tarafından kullanılması gereken en önemli araç. Google ‘a ait olduğu için sıralamanızı ve Google Arama'daki performansınızı iyileştirmek amacıyla izleme yapabileceğiniz son derece kullanışlı bir araçtır. Console ‘da yapılan çok sayıda güncelleme ile eski sürümünün yerini gelişmiş veriler, raporlar ve özelliklerle donatılan yepyeni bir Search Console aldı.

Google Search Console 'u kullandığınızda, web sitenizin sorunları hakkında bildirimler alırsınız ve bunları düzeltme imkânınız olur.  Search Console web sitenizdeki sorunları otomatik olarak algılar ve bunları nasıl çözeceğinizi size bildirir.  İçeriğinizi, web sitenizin konumu, gösterimleri ve Google Arama'daki tıklamalar hakkında bilgi sağlayan Arama Analizi ile de başarılı bir şekilde optimize edebilme imkânı sunar. Web sitenizin durumunu anlık olarak izleyebilirsiniz.

 

4 - Deepcrawl - ( deepcrawl.com )

Deepcrawl, işletmeler ve özel kuruluşlar için büyümeyi destekleyici çözümler sunar. Mükemmel seviyedeki teknik SEO aracı ile performans sorunlarını net olarak tespit eder. Tabi sadece tespit etmekle kalmaz aynı zamanda nasıl çözeceğinize dair öneriler verir. Bu konuda web dünyasında öncü olduğunu özellikle vurgulayalım.  Çoklu domain izleme, özel gösterge tabloları ve profesyonel hizmetleriyle Deepcrawl size en iyi teknik SEO denetim deneyimini sunacaktır. Son derece detaylı filtrelenmiş özel raporları ile müşterilerinizde bundan çok memnun kalacak.

 

5 - Website Grader - ( website.grader.com )

Web sitenizin URL adresini Hubspot tarafından geliştirilen Website Grader 'a ekleyerek sitenizin ne seviyede olduğunu hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Performans, SEO etkinlikleri ve güvenlik hakkında özelleştirilmiş rapor ve derecelendirme sonuçları sunan ücretsiz bir online teknik SEO aracıdır.

Sadece web sitenizin URL'sini ve e-posta adresinizi yazmanız yeterli. Size birkaç saniye içinde 1-100 arasında kişiselleştirilmiş bir puan oluşturur. Kritik arama motoru kriterleri üzerinden web sitenizin performansı hakkında detaylı bir rapor alabilirsiniz. Böylece web sitenizde iyileştirmeler yapmak için gerekli adımları atma konusunda etkili bir fikir edinmiş olacaksınız.

 

6 - Screaming Frog - ( screamingfrog.co.uk )

Screaming Frog, kapsamlı özellikleri, etkili çözüm önerileri ve sunduğu üst düzey raporlarla en iyi teknik SEO araçlarından biri olmayı hak eden son derece başarılı bir uygulama. Kanonik URL yapısında diğer URL'lerde ve hata tespitinde oldukça etkili. Aynı zamanda eksik sayfa başlıklarında, meta açıklamalarda ve meta anahtar kelimelerde yapılmış hataları yada eksiklikleri net olarak gösteren pratik bir tarama aracıdır. Screaming Frog'daki denetim sayesinde, daha iyi arama ve içerik performansına sahip olmak için teknik SEO kontrol listesindeki adımların çoğunu gerçekleştirebilirsiniz.  Bu araç size web sitenizde neyin eksik veya neyin yanlış olduğunu belirleme imkânı sunar. Yerli yabancı birçok SEO Uzmanı ve Ajansın  Teknik SEO Denetimleri  için Screaming Frog'u tercih ettiğini özellikle belirtelim.

 

7 - Ahrefs - ( ahrefs.com )

Ahrefs, üst düzey bağlantı profilleri oluşturma, kapsamlı anahtar kelime analizi, rakip analizi, sıralama sonuç takibi ve detaylı site denetimleri yapabilmeniz için geliştirilmiş üst düzey bir teknik SEO aracıdır. Hatta bizzat kendisininde belirttiği gibi Ahrefs ile daha üst sıralarda  yer almak ve daha fazla trafik elde etmek için bir SEO uzmanı olmanıza bile gerek yok. Ahrefs ile Web sitenizi son derece iyi optimize edebilir, site denetimi yapabilir, rakip analizi gerçekleştirebilir, sitenizi detaylı analize tabi tutabilir, müşterilerinizin aramalarını inceleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.  Ahrefs, rakip olarak gördüğünüz sitelerin neden üst sıralarda yer aldıklarını analiz eder ve  daha üst sıralarda listelenmeniz için size etkili çözüm önerileri sunar.

Ahrefs'in temel özelliklerinden bazıları şu şekildedir:

» Anahtar Kelime Araştırması

» Backlink Araştırması

» İçerik Araştırması

» Sıra Takibi

» Web İzleme

Ayrıca backlink araştırması sayesinde, sayfa dışı teknik SEO 'da daha çok  iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ahrefs dünyanın en kapsamlı canlı geri bağlantı dizinini çalıştırır ve dizinini düzenli olarak yeni verilerle günceller.

 

8 - Serpstat - ( serpstat.com )

Profesyoneller için hepsi bir arada bir SEO aracı arıyorsanız en iyi çözümlerden bir Serpstat diyebiliriz. Serpstat web sitenizde gelişmiş analitik planlaması oluşturmanızı sağlayan en iyi seçeneklerden biridir. Size sektördeki pazar payı dalgalanmalarını gösterir. Aynı zamanda diğer sektörler arasındaki trafik dağılımına ilişkin bilgileri sunar. Saha denetimi, backlink analizi, anahtar kelime analizi ve rakip araştırması, Serpstat'ın müşterilerine kapsamlı ve güvenilir veriler sunan bazı temel özellikleridir.

 

9 - Zutrix - ( zutrix.com )

Zutrix, yapay zeka destekli dünyanın en akıllı Google Sıralama İzleyicisi  ‘dir. Google'da doğru sıralamanızı bildiğinizde, işinizi bu sonuçlara göre büyütmek için planlama yapmak daha kolay olacak. Zutrix, işletmenizin bilinçli bir şekilde büyümesi için doğru ve kapsamlı çözüm önerileri sunar.

Sonuç

Orta yada küçük ölçekli işletmelere SEO hizmeti sunan freelance bir SEO Uzmanı olabilirsiniz.  Günümüzde herşey çok daha büyük bir hızla gelişiyor.  Bunu hep birikte net olarak görüyoruz. 2021 yılında daha fazla başarı elde etmek için mutlaka kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu herkes için geçerli kuşkusuz. Bu anlamda yukarıda sunduğumuz 2021 Teknik SEO Araçları sizi bu noktada bir seviye ileri taşıyacaktır. Ancak konumuzu muhafaza etmek ve mevcut eksiklerinizi tamamlamak için alacağınız kaliteli bir SEO Eğitimi yeni yılda kendinize yapacağınız en akılcı yatırım olacaktır. Böylece tam donanımlı bir profesyonel olarak 2021 yılına daha profesyonel bir başlangıç yapıp tercih edilen SEO Uzmanı olabilirsiniz.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?