online-egitimler-bogazici-enstitusu
Reklam Danışmanı Nasıl Olunur? Reklam Danışmanı Ne İş Yapar?

Reklam Danışmanı Nasıl Olunur? Reklam Danışmanı Ne İş Yapar?


Reklam danışmanı; etkili reklam kampanyaları oluşturarak müşterilerin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur ve medya seçimi, reklam mesajı oluşturma ve yaratıcı yönergeler verme gibi görevleri yerine getirir. Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümlerden mezun olan kişiler reklam danışmanı olabileceği gibi çeşitli üniversite bölümlerinden mezun olan bireyler de reklamcılık alanında gelişerek bu mesleği yapabilir.

Reklam Danışmanı Nedir?

Reklam danışmanı, şirketlere veya bireylere pazarlama ve reklam stratejilerinde yardımcı olan uzman kişidir. Reklam danışmanları; müşterilerin hedef kitlesini daha iyi anlamalarına ve onlarla bağlantı kurmalarına yardımcı olmak için pazar araştırmaları yapar, rekabet analizleri gerçekleştirir ve stratejik öneriler sunar.

Reklam danışmanları; markanın hedeflerini belirlemek, marka bilinirliğini artırmak, satışları teşvik etmek veya yeni bir ürünü tanıtmak gibi amaçlar doğrultusunda reklam kampanyalarının planlanması ve yürütülmesinde rehberlik eder.

Reklam Danışmanı Ne İş Yapar?

Reklam danışmanları, genellikle müşterilerin pazarlama bütçelerini optimize etmelerine yardımcı olmak için farklı medya kanallarını değerlendirir. Bu süreçte reklam mesajları ve içeriği oluşturma, medya planlaması, medya satın alma, reklam yaratımı ve yürütülmesi gibi alanlarda uzman bir hizmet sunarlar.

Reklam danışmanları, değişen tüketici tercihlerine ve pazar trendlerine ayak uydurmalı ve müşterileri için yenilikçi reklam stratejileri geliştirmelidir. Bir reklam danışmanı, hedef kitleyi doğru tanımalı ve onların beklentilerini karşılayıp ilgilerini çekebilecek çeşitli reklam stratejileri oluşturmalıdır.

Reklam Danışmanı Olma Şartları Nelerdir?

Reklam danışmanı olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Reklamcılık alanında bilgi sahibi olmak
  • Reklamcılık sektöründe deneyim kazanmış olmak
  • Rakip firmaları tanımak ve gereken analizleri yapmak
  • Reklam stratejileri hakkında bilgi sahibi olmak
  • Güçlü bir iletişim becerisine sahip olmak
  • Yaratıcı düşünebilmek

Reklam Danışmanı Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Başarılı bir reklam danışmanı olmak için Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümler okunmalıdır. Ancak farklı bölümlerden mezun olan ve reklamcılık alanında gelişmek için çeşitli eğitimlere katılım sağlayan bireyler de bu mesleği yapabilir. Facebook ve Instagram Reklam Verme Eğitimi ve Reklamcılık Kursu gibi sertifika programları reklam danışmanı olmak isteyen bireylere yardımcı olacaktır.

Reklam Danışmanı Maaşları Ne Kadar?

Reklam danışmanının maaşı 14.000 TL ile 25.000 TL aralığındadır.

Bir reklam danışmanının maaş aralığı birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında deneyim düzeyi, eğitim seviyesi ve çalışılan şirketin büyüklüğü gibi durumlar yer alır. Örneğin bir yıl deneyimli reklam danışmanı ortalama 14.000 TL, iki yıl deneyimli reklam danışmanı 16.500 TL, üç yıl deneyimli reklam danışmanı ise 17.000 TL-25.000 TL maaş alır.

Reklam Danışmanı Emeklilik Şartları Nelerdir?

Bir reklam danışmanı, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başladığı takdirde emekli olmak için sigortalılık süresinden muaf olmak üzere 7000 günlük primini doldurmalı ve yaşını beklemelidir. Emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60’tır.

Reklam danışmanı 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başladığı takdirde ise emekli olmak için 7200 günlük primini doldurmalı ve yaşını beklemelidir. Emeklilik yaşı kadınlarda 58 iken erkeklerde 60-65 yaş aralığında değişmektedir.

Yurt Dışında Reklam Danışmanı Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında reklam danışmanı olmak için öncelikle reklamcılık sektöründe yurt dışında geçerli bir diplomaya sahip olmak gerekmektedir.

Gidilmesi planlanan ülkenin dilini ileri seviyede bilmek de bir reklam danışmanı için oldukça önemli bir durumdur. Yabancı dil konusunda eksiklik yaşayan bir reklam danışmanı, dil eğitimlerine katılmalı ve bu alanda gelişimini desteklemelidir. Ayrıca gidilecek ülkede yer alan rakip firmaları tanımak ve bu firmalar hakkında doğru analizler yapmak yurt dışında görev yapmak isteyen bir reklam danışmanı için avantajlı olacaktır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?