Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-28T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Resepsiyonist Nasıl Olunur? Resepsiyonist Ne İş Yapar?

Resepsiyonist Nasıl Olunur? Resepsiyonist Ne İş Yapar?


En az lise mezunu olan ve temel bilgisayar kullanımı bilgisine sahip olan kişiler resepsiyonist olarak görev yapma şansına sahiptir. Resepsiyonistler; görev yaptığı kurumda ziyaretçileri karşılayarak ilgili alanlara yönlendirir. Bir resepsiyonist, güler yüzlü ve iletişim kurmada başarılı olmalıdır.

Resepsiyonist Nedir?

Resepsiyonist; genellikle bir otel, ofis, hastane, iş merkezi veya diğer kurumların girişinde bulunan karşılama veya kabul bölümünde çalışan kişidir. Resepsiyonistler, genellikle ilk temas noktası oldukları için kurumun imajını yansıtmak ve olumlu bir deneyim sunmak için özenli ve profesyonel bir tutum sergilerler.

Resepsiyonistler, iletişim becerilerine ve müşteri hizmeti odaklılığa sahip olmalıdır. Ziyaretçilerle ve müşterilerle etkileşimde bulunurken nazik, anlayışlı ve profesyonel olmaları önemlidir. Aynı zamanda çoklu görevlere uyum sağlayabilmeli, zaman yönetimi becerilerine sahip olmalı ve yoğun çalışma ortamlarında sakin ve dikkatli olabilmelidirler.

Resepsiyonist Ne İş Yapar?

Resepsiyonist; bir kurumun giriş alanında bulunarak ziyaretçileri karşılar, onları yönlendirir ve ihtiyaç duydukları bilgileri sağlar.

Resepsiyonistlerin sorumlulukları arasında telefon aramalarını yanıtlamak, ziyaretçileri karşılamak, dosyaları düzenlemek, ziyaretçilere rehberlik etmek, randevuları düzenlemek ve kayıt tutmak gibi işlemler yer almaktadır.

Bir resepsiyonist aynı zamanda güçlü bir iletişim becerisine sahip olmalı ve güler yüzlü olmalıdır. Bu özellikler, resepsiyonist ile ziyaretçi arasında sağlıklı ve faydalı bir ilişki kurulabilmesi için oldukça önemlidir. Resepsiyonistler, kurumda bulunan diğer çalışanlar ile iş birliği içerisinde hareket ederek faaliyetlerin sorunsuz bir biçimde yürütülmesini sağlamaktadırlar.

 

 

Resepsiyonist Olma Şartları Nelerdir?

Resepsiyonist olma şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • MS Office programlarına hakim olmak
  • Bilgisayar kullanmayı bilmek
  • Güçlü bir iletişim becerisine sahip olmak
  • Kriz yönetiminde başarılı olmak
  • Çözüm odaklı çalışmak
  • Disiplinli ve planlı çalışmak

Resepsiyonist Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Resepsiyonist olmak için bir eğitim alma zorunluluğu bulunmaz. Ancak başarılı bir resepsiyonist olmak isteyen bireylerin etkili iletişim kurabilmeleri ve MS Office programlarında başarılı olmaları gerekmektedir. Bunun için online Microsoft Office Programları Eğitimi ve Diksiyon Eğitimi’ne katılım sağlanması faydalı olacaktır.

Resepsiyonist Maaşları Ne Kadar?

Resepsiyonistin maaşı 14.500 TL ile 26.000 TL aralığındadır.

Resepsiyonist maaş aralığının belirlenmesini sağlayan etkenler arasında kişinin çalıştığı iş yerinin yapısı, alanındaki yetkinliği, mesleki deneyimi gibi unsurlar bulunur. Resepsiyonist mesleğin ilk senesinde ortalama 14.500 TL, ikinci senesinde 17.000 TL, üç yıl ve üzeri deneyime sahip resepsiyonist ise 17.500 TL ile 26.000 TL arasında kazanır.

Resepsiyonist Emeklilik Şartları Nelerdir?

Resepsiyonist, kamuda işe 8 Eylül 1999'dan sonra başladığı takdirde emekli olmak için prim süresi şartına tabi tutulur ve yaştan muaf olur. Erkeklerin 25, kadınların ise 20 sene prim ödemesi gerekir. Kamuda resepsiyonist olarak çalışan kişiler işe 1 Mayıs 2008’den sonra başladıklarında ise emekli olmak için 9000 gün prim öder ve yaştan muaf tutulmaz. Erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olur.

8 Eylül 1999'dan sonra özelde işe başlamış olan resepsiyonistler de yaş ve prim şartına tabi tutulur. Bu kişilerden 7000 gün prim ödemesi beklenir ve sigortalılık süresi ise önemli bir kriter olarak görülmez. Prim şartı yerine getirildiğinde kadınlar 58, erkekler 60 yaşında emekli olur. Özel sektörde resepsiyonist olarak çalışan kişiler, işe 1 Mayıs 2008’den sonra başladıklarında ise 7200 gün prim öder. Emekli olma yaşı kadınlar için yine 58 iken erkeklerin yaşı 60-65 aralığında olmaktadır.

Yurt Dışında Resepsiyonist Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında resepsiyonist olmak için öncelikle yurt dışında çalışma izni alınması gerekir. Uluslararası geçerliliği bulunan sertifika veya diploma sahibi olmak kişinin iş bulma sürecinde avantajlı bir durum olacaktır. Aynı zamanda MS Office programlarına hakim olunmalıdır ve gidilmesi planlanan ülkenin ana dili ileri seviyede bilinmelidir.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?