online-egitimler-bogazici-enstitusu
Organizatör Nasıl Olunur? Organizatör Ne İş Yapar?

Organizatör Nasıl Olunur? Organizatör Ne İş Yapar?


Organizatör; etkinlikler için ayrıntılı programlar oluşturur ve mekan seçimi, bilet satışı gibi süreçleri yönetir. Bu etkinlikler arasında toplantılar, düğünler, festivaller, sosyal ve ticari faaliyetler gibi pek çok etkinlik yer alır.

Organizatör Nedir?

Organizatör; etkinliklerin veya projelerin planlanması, koordinasyonu ve yönetimiyle ilgilenen kişidir. Organizasyon yeteneği ve detaylara hakim olmasıyla ön plana çıkan organizatör, etkinliklerin veya projelerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için çeşitli görevler üstlenmektedir.

Bir organizatör, etkinliğin veya projenin tüm yönlerini ele alır. Etkinliğin veya projenin amacını belirleyip hedef kitlesini tanıdıktan sonra bütçe planı oluşturur ve kaynakların tahsis edilmesini sağlar. Aynı zamanda etkinlik veya proje için uygun bir zaman çizelgesi oluşturur. Bu çizelge sayesinde her aşamanın ne zaman tamamlanacağını ve hangi görevlerin ne zaman gerçekleştirileceğini takip eder.

Organizatör Ne İş Yapar?

Organizatör; etkinliklerin ve projelerin tüm süreçlerini yöneterek hedefe başarılı bir biçimde ulaşmayı sağlamaktadır. Organizatör; konser, festival, nişan, düğün gibi pek çok özel gün için planlanan etkinliklerin düzenlenmesinde görev alabilir.

Projelerin ya da etkinliklerin planlanma sürecinden faaliyete geçirilme sürecine kadar sorumluluk sahibi olan organizatör; hedefleri belirler, zaman çizelgesi oluşturur, gereken kaynakları belirler, stratejik planlamalar yapar ve bütçeyi yönetir. Ayrıca etkinliğin veya projenin gerçekleşeceği mekanı seçerek planlanan temaya uygun dekorasyon düzenlemesini yapar ve kullanılacak ekipmanların temin edilmesini sağlar.

Organizatör, planlanan etkinliğe katılım sağlayacak olan bireylerin yönetimi konusunda da sorumluluk sahibidir. Katılımcıları davet eder, gereken kayıtları tutar ve gerekli durumlarda davetlilerle iletişim kurar.

 

 

Organizatör Olma Şartları Nelerdir?

Organizatör olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Görev yapılacak sektör hakkında bilgi sahibi olmak
  • İş takibi ve planlama konusunda becerili olmak
  • Zaman yönetimi konusunda yetkin olmak
  • Güçlü iletişim becerisine sahip olmak
  • Ekip çalışmasına yatkın çalışmak
  • Yaratıcı olmak

Organizatör Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Organizatör olmak için belirli bir eğitim alma şartı bulunmamaktadır. En az ilkokul mezunu olan kişiler bu mesleği icra edebilir. Ancak kişinin organizasyon becerilerini geliştirebileceği çeşitli programlara ve bir organizatörün taşıması gereken özelliklerini geliştirebileceği eğitimlere katılım sağlaması mesleki gelişimini destekler.

Organizatör Maaşları Ne Kadar?

Organizatörün maaşı 17.000 TL ile 45.000 TL aralığındadır.

Organizatör maaş aralığının belirlenmesinde çalışılan iş yeri, kişinin aldığı iş sayısı, çalıştığı alan ve mesleki deneyim gibi pek çok faktör etkili olmaktadır. Bir organizatör mesleğe 17.000 TL civarında maaş alarak başlar, iki yıl deneyimli bir organizatör 20.000 TL, üç yıl ve üzeri kadar deneyimli bir organizatör ise 21.000 TL-45.000 TL arasında maaş alır.

Organizatör Emeklilik Şartları Nelerdir?

Organizatör, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başladığı takdirde 7000 gün prim ödemeli ve yaş şartını sağlamalıdır. Bu grupta yer alan erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olma hakkı elde ederler ve sigortalılık süresinden muaftırlar.

Organizatör, 1 Mayıs 2008’den sonra işe bağladığı takdirde ise 7200 gün prim ödemeli ve yaş kriterine uymalıdır. Bu grupta yer alan erkekler 60-65 yaş aralığında emekliliğe ayrılabilir fakat kadınlar 58 yaşına gelince emekli olabilir.

Yurt Dışında Organizatör Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında organizatör olmak için belirli bir bölümden mezun olmak gerekmemektedir. Kişinin yurt dışında çalışma izni alması ve gidilmesi planlanan ülkenin ana dilini bilmesi yeterlidir. Aynı zamanda organizasyon becerisine sahip olması ve sektörle ilgili bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?