Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-28T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Risk Değerlendirme Uzmanı Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Risk Değerlendirme Uzmanı Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?


Risk değerlendirme uzmanı; görev yaptığı kurumda riskleri belirler, analiz eder ve bu riskleri yönetebilmek için çeşitli stratejiler geliştirir. Sigortacılık alanıyla ilgili bölümlerde eğitim alan veya işletme ya da iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olarak yüksek lisans yapan kişiler risk değerlendirme uzmanı olarak görev yapabilir.

Risk Değerlendirme Uzmanı Nedir?

Risk değerlendirme uzmanı; bir organizasyonda riskleri belirleyen, analiz eden ve yönetim stratejileri geliştiren bir uzmandır. Bu uzmanlar, işletmenin karşılaşabileceği potansiyel riskleri tanımlar ve bu risklerin olası etkilerini değerlendirir. Risk değerlendirme uzmanı; risklerin ciddiyetini, olasılığını ve etkilerini analiz ederek risklerin öncelik sırasını belirler ve yönetim stratejileri geliştirir. Bunun için genellikle risk analiz araçları ve yöntemleri kullanır.

Risk değerlendirme uzmanı, risk yönetimi sürecinde görev alan en önemli kişidir. Risklerin tanımlanması, analizi, değerlendirmesi ve raporlanması gibi adımları yönetir. Ayrıca risk yönetim politikaları ve prosedürlerinin oluşturulmasına katkıda bulunarak risklerin takip edilmesi için gerekli önlemleri alır. Böylelikle organizasyonun risklere karşı hazırlıklı olmasını sağlar ve potansiyel zararları en aza indirmek için etkili risk yönetim stratejileri geliştirir.

Risk Değerlendirme Uzmanı Ne İş Yapar?

Risk değerlendirme uzmanı; bir işletmenin risklerini belirler, bu riskleri yönetir ve olası riskleri değerlendirerek etkileri hakkında araştırma yapar.

Risk değerlendirme uzmanı, risklere karşı gereken önlemleri almak için stratejiler geliştirir. Bu süreçte önlem ve kontrol mekanizmaları tasarlayarak önerilerde bulunan risk değerlendirme uzmanı, işletmenin veya organizasyonun ilgili yöneticilerine karşılaşılan riskler ve potansiyel riskler hakkında raporlar sunar.

Aynı zamanda organizasyonun gelecekte karşılaşma ihtimali olan riskler için de risk yönetim stratejileri oluşturur ve bu süreçte yasal gerekliliklere uyulmasını sağlar. Böylelikle alanında başarılı bir risk değerlendirme uzmanı, görevini sürdürdüğü şirketin ya da organizasyonun riskler karşısında daha güçlü olmasını ve sürdürülebilir bir başarı elde edilebilmesini sağlar.

 

 

Risk Değerlendirme Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

Risk değerlendirme uzmanı olma şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • Aktüerya ve Risk Yönetimi, Sigortacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik gibi bölümlerden mezun olmak ya da ilgili bölümlerden mezun olarak yüksek lisans yapmak
  • Mesleki analiz süreçleri ve finans alanında bilgi sahibi olmak
  • Araştırma yapabilme becerisine sahip olmak
  • Matematiksel düşünebilmek
  • Disiplinli ve dikkatli çalışabilmek
  • Analitik düşünebilmek
  • Rapor hazırlama, veri analizi yapma ve tablo oluşturma konusunda başarılı olmak
  • Çözüm odaklı çalışabilmek
  • Ekip çalışmasına uyum sağlayabilmek

Risk Değerlendirme Uzmanı Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Risk değerlendirme uzmanı olmak için üniversitelerin Sigortacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri gibi çeşitli bölümler okunmalıdır.

Aynı zamanda işletme ya da iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olan kişiler de ilgili alanda yüksek lisans eğitimi alarak risk değerlendirme uzmanı olarak görev yapabilir.

Risk Değerlendirme Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Risk değerlendirme uzmanının maaşı 15.500 TL ile 30.500 TL aralığında değişiklik göstermektedir.

Risk değerlendirme uzmanı maaş aralığı, kişinin yetkinliğine ve görev yaptığı kurumun yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bir yıl deneyimli risk değerlendirme uzmanı 15.500, iki yıl deneyimli bir risk değerlendirme uzmanı 18.500, üç yıl deneyimli bir risk değerlendirme uzmanı ise 19.000-30.500 aralığında maaş alır.

Risk Değerlendirme Uzmanı Emeklilik Şartları Nelerdir?

Özel sektörde risk değerlendirme uzmanı pozisyonunda 8 Eylül 1999'dan sonra işe başlayan kişiler 7000 gün prim öderler ve sigortalılık süresinden muaf tutulurlar. Bu grupta yer alan erkekler 60, kadınlar 58 yaşında emekli olmaya hak kazanır. 1 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla özelde çalışmaya başlayan kişiler 7200 gün prim ödemelidir. Bu grupta yer alan erkekler 60-65 yaş aralığında, kadınlar ise 58 yaşında emekli olma hakkı kazanır.

Kamuda risk değerlendirme uzmanı olarak 8 Eylül 1999 itibarıyla çalışmaya başlayan erkekler 25, kadınlar ise 20 yıl prim ödeyerek yaş kriterine bağlı kalmadan emekli olma hakkı kazanırlar. Kamuda 1 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla işe başlayanlar ise 9000 prim gününü doldurduklarında emekli olabilirler. Bu grupta yer alan erkekler 60 yaşında, kadınlarda 58 yaşında emekli olmaya hak kazanırlar.

Devlette Risk Değerlendirme Uzmanı Nasıl Olunur?

Devlette risk değerlendirme uzmanı olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kasıtlı olarak işlenen suçlar sebebiyle bir yıl ya da daha fazla ceza almamış olmak gerekmektedir. Bu şartları karşılayan kişiler, ilgili üniversite bölümlerinden mezun olmalı ya da yüksek lisans yapmalıdır. Eğitim süreci tamamlandıktan sonra ise Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girilmeli ve atanmak için geçerli bir puan alınmalıdır.

Yurt Dışında Risk Değerlendirme Uzmanı Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında risk değerlendirme uzmanı olmak için ilgili bölümlerden mezun olduktan veya ilgili alanda yüksek lisans yaptıktan sonra sahip olunan diplomanın yurt dışında da geçerli olduğu belgelendirilmelidir. Daha sonra ise yurt dışında çalışma izni alınmalı ve bu süreçte yabancı dil konusunda sorun yaşanıyorsa yabancı dil eğitimlerine katılım sağlanmalıdır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?