
Site İçi Seo Nedir?
İçindekiler
İnternetin, dünya genelinde yaygın bir biçimde kullanılmasının ardından gelişen web sayfaları, 1998 yılında kurulan Google ile birlikte farklı bir boyuta taşındı.
Arama motoru adı verilen ve verilerin indekslenerek kullanıcılara en hızlı sonuçların aktarılmasını sağlayan Google, uzun yıllar tek arama motoru olarak hizmet sundu.
Hemen ardından Yahoo, Bing ve son olarak Yandex hizmete girdi. Ve arama motoru optimizasyonu yani SEO bir web sayfası için vazgeçilmez ögeler arasında yerini aldı.
Öncelikli olarak kullanıcılar için içerik oluşturulan web sayfaları, rakiplerinin arasından sıyrılarak bir adım öne çıkmak için arama motoru optimizasyonuna daha çok önem vermeye başladı.
Sayfaların teknik alt yapılarında yapılacak düzenlemelerin ardından site içerisinde yapılan SEO çalışmaları, temelde üç kola ayrılır.
SİTE İÇİ SEO NE DEMEK?
Web sayfasının düzenlenmesi için öncelikle doğru HTML kodları üzerine temellendirilmesi büyük önem arz eder. Arama motorları ile sayfanın senkronize edilmesi için; Web sayfasının kaynak kodları, Web sayfasının ara yüzü ve Web sayfasının hızı düzenlenerek, ilk adım atılır.
Arama motoru botlarının tarama yaparak web sayfalarını üst sıralara taşımasında önemli rol oynayan web sayfasının kaynak kodları, kullanıcılara görülmez. Arka planda çalışan kodlar, web sayfasının genel bilgilerini içerir ve arama motorlarının sayfa hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar.
Bir web sayfası, ara yüzü aracılığıyla kullanıcılarına hizmet sunar. Bu nedenle, iyi seçilmiş bir tema öncelikli gerekliliklerden birisidir. Tema seçiminde renklerin ve yazı fontunun özeni ön plana çıkar. Her rengin, bilişsel düzeyde bilinçaltına aktardığı bir mesaj vardır. Örneğin, kırmızı renk çabuk dikkat çeker fakat hızlı unutulur. Bu nedenle dünyaca ünlü markaların uzun süre hatırlanmak için seçtikleri renk tonu her zaman turuncu olmuştur. Web sayfalarının yaygınlaşması ve dijital dönüşümün yaşanması sürecinde yapılan araştırmalar yazı fontlarının da okunma ve tıklanma üzerinde etkili olduğunu ortaya koymuştur. Son on yılda kapanan internet sayfaları incelendiğinde yüzde 80’e yakın bir oranda ‘Comic Sans’ adı verilen yazı fontu ile tasarlandığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Android işletim sistemine sahip cihazlar da piyasaya sürüldüğü ilk günlerde istediği ilgiyi görememiştir. Bu nedenle, bir web sayfasının temasının kullanıcılar tarafından benimsenmesinde büyük önem arz eder.
Sayfanın açılma hızı site içi SEO için önemli etmenlerden bir diğeridir. Günümüzde, kullanıcıların en önem verdiği şeylerden birisi, aradıkları içeriklere ulaşma hızlarıdır. Bu nedenle, sayfanın açılma hızının minimum süreye indirgenmesine özen gösterilmelidir. Fotoğrafların seçimi, içerik içerisinde gömülü verilerin ve özellikle videoların boyutları sayfanın hızı için önemlidir.
Bütün bunlarla birlikte sayfanın URL yapısı, meta etiketleri, H etiketleri, Başlıklar, Site İçi Linkleri, Özgün Olmayan İçeriklerin Kaldırılması, İçeriklerin Analizlerinin Yapılması, Backlinkler, Sosyal Paylaşım Butonları, SSL sertifikasına sahip olması, sayfanın arama motorları tarafından indeklenmesini hızlandırır ve üst sıralara çıkmasını kolaylaştırır.
SİTE İÇİ SEO EĞİTİMİ NEDİR?
Günümüzde teknolojnin ilerlemesi ile birlikte tüm satış ve pazarlama tekniklerinin tamamı çevrimiçi platformlara taşındı. Her firma, ürün ya da marka kendisine ait web sayfasını kurduktan sonra üst sıralarda yer almak isterken, bu alanda yaptıkları çalışmaların görünür olması için arama motorları ile senkronize bir biçimde ilerlemeleri gerekir.
Sonucu etkileyen en önemli donelerden olan Site İçi SEO, web sayfasının dijital dünyada kendisine yer bulmasını hızlandırır.
Site İçi SEO Eğitimi, temel SEO tekniklerinden başlayarak adım adım en iyi biçimde sayfanızı biçimlendirmenizi kolaylaştırır.
Sayfanız için gerekli analizleri doğru yorumlayarak sürdürülebilir bir çalışma yapmanıza olanak tanıyan Site İçi SEO Eğitimi, uluslararası platformlarla birlikte e-ticaret için bir sayfanın sahip olması gereken tüm bilgileri de edinmenizi sağlar.
Siz de hemen şimdi Site İçi SEO Eğitimi alarak hedefinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
Toplam : 0 Yorum
| 0 Yazı Puanı |
Toplam : 0 Yorum
- %0
- %0
- %0
- %0
- %0
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}