İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-03-29T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Proje Yönetimi Yazılımı Nedir?

Proje Yönetimi Yazılımı Nedir?


Bu yazımızda proje yönetimi yazılımı nedir? hep birlikte keşfedeceğiz.

Organizasyonlar için proje yönetimi kavramı teknolojik gelişimin hızlanması ve inovasyonun önem kazanması ile birlikte gelişmiştir. Giderek daha da fazla üzerinde durulan bir alan olma durumuna evrilmiştir. Çünkü özel ya da devlet kurumları aynı anda birden fazla proje yürütüyorlar. Bu aşamada geleneksel proje yönetimi tekniklerinin yanı sıra çoklu proje yönetimi (multi-project management) kullanılıyor. Çoklu proje yönetimi günümüzde yenilikçi projeler üreten firma ve kurumların portföyünde daha çok yer almaktadır. Bununla birlikte belirsizlik öğesi de dikkate alınması gereken durum haline geliyor. Bu durum, projelerin yürütülmesinde öngörülebilirlik ve denetime dayalı klasik yöntemleri esas alıyor. Bütün bunlara ek olarak yeni yaklaşımların ortaya çıkmasına da neden olmaktadır. Bu noktada yalın düşünce ve esnek proje yönetimi kavramları ön plandadır. Sonuç olarak teknoloji, süreç ve insan kaynaklarının bütünleşik olarak ele alındığı bazı kavramlar vardır. Örneğin, ''yalın ürün geliştirme sistemleri'' uygulamada görülen örneklerdendir.

Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi Nedir?

Şimdi de proje yönetimi yazılımı eğitimi nedir? birlikte inceleyelim.

Proje yönetimi yazılımı yürürlüğe girmesi düşünülen programların zamanı ve finansal kaynakların oluşturulmasını kapsar. Günümüz koşullarında daha geniş çaplı projelerin yapıldığı gözlemleyebilirsiniz. Bu koşullarda küreselleşmenin de etkisiyle proje yönetimiyazılımı kavramının önemi artmaktadır. Proje yönetimiyazılımı yapmak kısa zamanda az hata ile kaliteli iş yapma olanağı sağlar. Bu da alacağınız eğitimle mümkündür. Proje yönetiminin planlama aşamasında olası problemlerin tanımlanması gerekmektedir. Ayrıca oluşabilecek bir kriz anında sorunun kolaylıkla çözülmesi de oldukça önemlidir. Proje yönetimi yazılımı, finansal kaynaklarınızı doğru tarafa yönlendirmenize yardımcı olacaktır. Tam da bu noktada devreye proje yönetimi yazılımı eğitimi giriyor. Bu eğitim sayesinde kariyerinizde zirve yapabilirsiniz. Eğitimde öğreneceğiniz bilgiler, sektörde başarılı olmanıza vesile olacaktır. Ya da girişimciyleseniz kaynaklarınızı doğru kullanmanızı sağlayacaktır. Bunun için Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi için araştırma yapabilirsiniz.

 

Proje Yönetimi Yazılımı Basamakları Nelerdir?

Proje yönetimi yazılımı nedir, eğitimi nedir bahsettik. Şimdi sıra proje yönetimi yazılımı basamakları nelerdir? öğrenmeye geldi. Şimdi de bu konuyu hep beraber inceleyelim.

 

Başlangıç

Bu aşamada proje tanımlanır. Ve mâli kaynak tahsis edilir. Dahili ve hârici paydalar belirlenir. Proje hedefleri açık ve net bir şekilde ortaya konulur. Proje yöneticisi tarafından görevlendirme yapılır. Projedeki fazlar tanımlanır.

 

Planlama

Projenin nasıl yürütüleceği bu aşamada karar verilecek olan bir durumdur. Projede izlenilecek yol belirlenir. Ayrıca kontrol edilen süreçle alakalı önceden tanımlanan proje yönetimi planı hazırlanır.

 

Yürütme

Yürütme işlemi, proje yönetim planında tanımlanan işleri yerine getirmek için yürütülen süreçtir. Yürütme, insanların ve kaynakların proje yönetim planına uygun proje aktiviteleri geliştirmesidir. Ayrıca projenin bütünleştirilmesi ve yerine getirilmesidir. Projenin yürütülmesi sırasında alınan sonuçlar planlamada güncellemeler yapmayı gerektirebilir. Bu noktada ise proje ekibi kurulur. Beklentiler yönetilir. Bilgilerin dağıtılması ve tedâriklerin yürütülmesi yapılır. 

 

İzleme ve Kontrol

Bu aşama projenin ilerlemesi ve performansın gözden geçirilmesi sürecidir. Planda değişiklik yapılması gereken alanlar belirlenir. Aktiviteler takip edilir. Değişikliklerin kontrolü ve çıkabilecek sorunlar önceden tahmin edilerek çeşitli önlemler alınır. 

 

Kapanış

Sözleşmelerden doğan bazı yükümlülükler vardır. Bu aşama, projeyi resmi olarak bitirirken proje yönetimi süreçlerindeki tüm aktivitelerin sonuçlandırılmasıdır. Bu kısımda bir sonraki projelerin yönetiminde uygulama açısından kolaylık sağlanması esas alınır.

Proje Yönetimi Yazılımı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Şimdi de gelin hep birlikte proje yönetimi yazılımı sertifikası ne işe yarar? sorusuna cevap arayalım.

Proje yönetimi yazılımı eğitimi sizin mesleğe başlamanıza vesile olacaktır. Ayrıca bu aşamada iletişim becerilerinize de oldukça katkı sağlayacaktır. Eğitim sonrasında öğreneceğiniz bilgiler sayesinde iş hayatında başarılı olacaksınız. Ve rakiplerinizden daima bir adım önde olacaksınız. Eğer girişimciyseniz sahip olduğunu kaynakları doğru kanalize etmeyi öğreneceksiniz. Böylece kaynaklarınızı israf etmeden doğru şekilde kullanabileceksiniz.

Bu alanda çeşitli kurumlar eğitim hazırlamaktadır. Burada önemli bir kıstas verilen eğitimin kaliteli olması meselesidir. Bu bizim önceliğimiz olmalıdır. Kalitenin dışında güven de oldukça önemlidir. Bu kavramları karşılayan Boğaziçi Enstitüsü size en iyi eğitimi verecek olan kurumdur. Boğaziçi Enstitüsü bünyesinde tecrübeli bir akademik kadro buldurur. Ve eğitimlerini bu kadroya hazırlatır. Dolayısıyla Boğaziçi Enstitüsünden alacağınız eğitim ve eğitim sonunda hak edeceğiniz sertifika sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracaktır. Çünkü uluslararası geçerliliği olan sertifika vermektedir. Bunun yanında üniversitesi onaylı sertifika da alıyor olacaksınız. Boğaziçi Enstitüsü sertifikasıyla birlikte toplamda üç sertifika hak etmiş olacaksınız. Bu sertifikalar geleceğinize yapacağınız en önemli yatırımlardan biri olacaktır. Bu eğitimi edinmek için Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunu ziyaret edebilirsiniz. Proje Yönetimi Yazılımı Eğitimi için inceleme yapabilirsiniz. Bu eğitimin yanında kariyerinizde zirve yapmanıza vesile olacak olan Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking) Sertifika Programı ve Performans Yönetim Sistemi Eğitimi için de araştırma yapabilirsiniz. 

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?