{{spt.item_adi}}
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi, işe alım sürecinde en çok kullanılan yöntemlerden biri olan yetkinlik bazlı mülakat tekniklerini öğretmek amacıyla düzenlenen bir online eğitim programıdır. Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi sayesinde katılımcılar insan kaynakları ve işe alım süreci alanlarında kendilerini geliştirebilir ve bu alanlara yönelik iş başvurularında önde olabilir.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi, yetkinlik bazlı mülakat tekniklerini öğrenmek isteyen kişiler için oluşturulmuş bir eğitimdir. Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi ile kişiler, işe alımda en çok kullanılan yetkinlik bazlı mülakat tekniklerini öğrenir ve böylece işe alım süreci ile ilgili kendilerini geliştirmiş olur.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi’nin amacı, insan kaynakları işe alım sürecinde hizmet verecek kişilerin bu alanda en çok kullanılan yöntemlerden biri olan yetkinlik bazlı mülakat tekniklerini öğrenmesini sağlamaktır. Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi’nin amacı, kişinin işe alım sürecinde doğru personeli kolay bir şekilde seçmesini sağlamaktır.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi dersleri, insan kaynakları alanında uzman bir akademisyen eşliğinde online olarak sürdürülür. Dersler, önceden çekilen ve yayıma hazırlanan videolardan oluşmaktadır. Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi’ne kaydolan kişiler videoları öğrenci paneline giriş yaparak görüntülemektedir. Derslerin online olması, kişiye zaman ve mekan kısıtlılığı yaşatmamakta ve daha esnek bir eğitim sürecinden geçmesine aracı olmaktadır.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi’nde ders kaynakları, insan kaynakları alanında uzmanlaşmış bir akademisyen eşliğinde önceden çekilen videolardır. Bu ders videoları stüdyo ortamında çekilip yayıma hazır hale getirilmekte ve İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün sistemine yüklenmektedir. Videoları yalnızca Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi’ne kayıt olan kişiler izleyebilmektedir. Ders videoları süre kısıtlaması olmadan kişinin kendi öğrenme hızına bağlı olarak istenen süre zarfında izlenebilir. Kişi, eğitimi tamamen bitirdikten sonra videoları istediği kadar tekrar izleme fırsatına sahiptir. Böylece daha verimli ve kalıcı bir öğrenme süreci yaşanır.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, yetkinlik bazlı mülakat teknikleri hakkında bilgi sahibi olduğunu kanıtlama imkanı bulur. Böylece iş başvurularında rakiplerinin önüne kolayca geçmektedir. Özellikle insan kaynakları alanında çalışan kişiler için yetkinlik bazlı mülakat tekniklerini bilmek çok önemlidir. Dolayısıyla bu alanda çalışan kişilerin Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi Sertifikası alarak yetkinliklerini belgelemesi büyük önem taşımaktadır.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda verilen sertifikalardan biri uluslararası alanda geçerli Cardcert sertifikadır. Cardcert sertifikası, kişinin yetkinlik bazlı mülakat teknikleri alanındaki donanımını yurt dışında da ispatlamasını sağlamaktadır. Böylece insan kaynakları alanında yurt dışında kariyer hedefi kurmak isteyen kişiler, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünden aldığı Cardcert sertifika ile avantajlı bir konuma yükselmektedir.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli Cardcert sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Eğitimi'nde sertifika almak için basım ücreti ödemeniz gerekiyor. Sertifikanızı oluşturmak için sertifikanın basım maliyetini ödemek zorundayız, bu maliyetler üniversite ve uluslararası kuruluşların; onay, imza ve operasyonel süreçleri için fiziki sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşuyor. Bu nedenle sizden sadece “sertifika basım ücreti” talep ediyoruz. Bunun dışında kargonuz tarafınıza ücretsiz bir şekilde ulaşıyor.
Mülakat, kelime anlamı olarak “görüşme” ve “buluşma” gibi anlamlara gelmekte olup insan kaynakları alanında işe alınacak kişiyi seçmek için yapılan görüşmeler için kullanılan bir terimdir. Mülakat, işe alım sürecinde iş başvurusunda bulunan adaylarla yapılan görüşmelerdir. İnsan kaynakları alanında farklı mülakat teknikleri kullanılmaktadır.
Mülakat türleri şunlardır:
Yapılandırılmış mülakat, iş başvurusunda bulunan aday ile görüşmeden önce sorulacak soruların, yapılacak testlerin önceden belirlendiği mülakat türüdür. Yapılandırılmış mülakat, mülakat türleri arasında uygulanması en basit mülakat çeşidi olarak geçmektedir.
Yapılandırılmış mülakat, özellikle mülakatı yapan insan kaynakları elemanının deneyimsiz olduğu durumlarda kullanılmaktadır.
Yapılandırılmamış mülakat, iş başvurusunda bulunan aday ile görüşmeden önce soruların belirlenmediği, görüşmenin gidişatına göre ilerleyen, belli bir plan dahilinde yapılmayan mülakat türüdür. Yapılandırılmamış mülakat, deneyimli olmayan insan kaynakları elemanları için uygun bir mülakat çeşidi değildir. Yapılandırılmamış mülakatta mülakat soruları önceden net bir şekilde belirlenmemiştir, görüşmenin gidişatına göre sorular sorulur.
Grup mülakatı, iş başvurusunu yapan kişiler arasından seçilen adayların hepsi ile aynı anda yapılan mülakat türüdür. Grup mülakatı daha çok değerlendirme merkezi uygulamalarında kullanılmaktadır.
Panel mülakat, iş başvurusunda bulunan kişinin aynı anda birden fazla görüşmeci ile görüşme yapması şeklinde tanımlanan bir mülakat türüdür. Panel mülakatta birden fazla görüşmeci olduğu için adaya sorulması gereken bütün sorular sorulur. Ancak görüşmeci sayısının fazla olması adayda kaygı yaratabilir ve adayın kendini kolayca ifade etmesini engelleyebilir. Ancak panel mülakat, güvenilir sonuç verdiği için mülakat türleri arasında en çok kullanılanlardan biridir.
Stres mülakatı, iş başvurusunda bulunan kişinin gerginlik anında nasıl tepki verdiğini ölçmek için iş görüşmesi sırasında stresli bir ortam yaratılması şeklinde uygulanan bir mülakat türüdür. Stres mülakatının etik olup olmadığı insan kaynakları alanındaki bilimsel çalışmalarda tartışılmaktadır. Ancak stres mülakatı, günümüzde birçok şirket tarafından kullanılan bir mülakat çeşididir.
Mülakat teknikleri şunlardır:
Yetkinlik bazlı mülakat teknikleri, iş başvurusunda bulunan kişinin iş deneyimlerini ve karşılaştığı problemleri nasıl çözdüğünü anlayarak işe uygun bir aday olup olmadığını belirlemek için kullanılan yöntemlerdir. Yetkinlik bazlı mülakat teknikleri, işe alım sürecinde adayın hangi yetkinliklere ve becerilere sahip olduğunu da tespit etmeyi amaçlamaktadır.
Yetkinlik bazlı mülakatta adayı değerlendirirken adayın sorulara ne kadar net ve dürüst bir şekilde yanıt verdiği, öz güvenli olup olmadığı, ses tonu, beden dili gibi özelliklerine dikkat edilmelidir. Yetkinlik bazlı mülakat yapılırken aday iyi bir şekilde gözlemlenmeli, adayın ne kadar kendinden emin olduğuna ve stresini yönetip yönetemediğine bakılmalıdır.
Yetkinlik bazlı mülakat soruları şunlardır:
Yetkinlik bazlı mülakat soruları bunlarla sınırlı değildir ancak yukarıda sıralanan sorular, yetkinlik bazlı mülakat tekniklerinde en yaygın kullanılan sorulardır.
| 4.57 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}