{{spt.item_adi}}
Senaryo Yazarlığı Eğitimi, senaryo yazarı olmak isteyen kişiler için hazırlanmış bir online eğitim programıdır. Senaryo Yazarlığı Eğitimi ile katılımcılar senaryo ile ilgili temel kavramları ve senaryo yazımına dair teknikleri öğrenmektedir. Böylece kişi, iyi bir senaryonun nasıl yazıldığına dair bilgi sahibi olmaktadır. Senaryo Yazarlığı Eğitimi, kişinin meslek sahibi olmasını sağlamaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda katılımcılar sertifika almaktadır. Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda verilen sertifika, kişinin bu alandaki bilgisini kanıtlamasını sağlamakta ve iş bulmasını kolaylaştırmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
Senaryo Yazarlığı Eğitimi, senaryo yazmak isteyen kişiler için hazırlanan bir online eğitim programıdır. Senaryo Yazarlığı Eğitimi ile kişiler, senaryo yazımına dair teknikleri öğrenerek senaryo yazarı olabilirler. Üstelik eğitim sonunda verilen sertifika ile kişi bu alandaki bilgisini de kanıtlama fırsatı bulmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
Senaryo Yazarlığı Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemi ile düzenlenmiştir. Senaryo Yazarlığı Eğitimi dersleri, senaristlik ve yazarlık alanında deneyimli bir eğitmen eşliğinde online ortamda sürdürülür. Dersler, önceden çekilen videolardan oluşmaktadır. Senaryo Yazarlığı Eğitimi ders videolarını izlemek için eğitime kaydolmak gerekmektedir. Eğitime kaydolmayan kişiler videoları izleyemez.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
Senaryo Yazarlığı Eğitimi’nde ders kaynakları, yazarlık ve senaristlik alanında tecrübeli bir eğitmen ile önceden stüdyoda çekilip yayıma hazırlanan videolardır. Bu ders videoları yayımlanmaya hazırlandıktan sonra İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün paneline yüklenmektedir. Eğitime kayıt olan kişiler videoları öğrenci paneli aracılığıyla izleyebilmektedir. Böylece öğrencinin eğitime katıldığı mekan ve zaman önemli olmaksızın daha esnek bir eğitim süreci geçirmesi sağlanmış olur.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, katılımcıların Senaryo Yazarlığı Eğitimi boyunca öğrendiklerini ölçme yöntemidir.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda kişilerin sertifika sahibi olabilmek için mutlaka sertifika sınavına girmesi gerekmektedir. Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda yapılan sertifika sınavı, çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Sınavın zorluk seviyesi sorular arasında eşit bir şekilde dağıtılmıştır. Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda yapılan sertifika sınavında başarılı olan kişiler sertifika almaya hak kazanmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda sertifika sınavı online (çevrim içi) ortamda yapılmaktadır. Sınav, belli bir süre dahilinde gerçekleştirilmektedir. Kişi, istediği zaman sınava katılabilir. Dersler bittikten hemen sonra sınava katılma zorunluluğu yoktur.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda yapılan sertifika sınavı soruları çoktan seçmelidir. Sınav, eğitimi ilgiyle takip eden kişiler için zor olmamaktadır. Nitekim sertifika sınavı soruları öğrencilerin bilgi düzeyini ölçmek amacıyla hazırlanmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi senaryo yazarlığı alanında belli bir bilgi birikimine sahip olduğunu kanıtlamaktadır. Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda alınan sertifika, kişinin senarist olarak iş bulmasını da sağlamaktadır.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Senaryo Yazarlığı Eğitimi bittikten sonra verilen sertifikalardan biri uluslararası alanda geçerli olmaktadır. Bu sayede kişi senaristlik alanındaki bilgi birikimini yurt dışındaki ülkelerde de kanıtlama fırsatı bulmaktadır.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika, e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
Senaryo Yazarlığı Eğitimi'nde sertifika almak için basım ücreti ödemeniz gerekiyor. Sertifikanızı oluşturmak için sertifikanın basım maliyetini ödemek zorundayız, bu maliyetler üniversite ve uluslararası kuruluşların; onay, imza ve operasyonel süreçleri için fiziki sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşuyor. Bu nedenle sizden sadece “sertifika basım ücreti” talep ediyoruz. Bunun dışında kargonuz tarafınıza ücretsiz bir şekilde ulaşıyor.
Senaryo; film, dizi, televizyon programı veya video oyunu gibi yapımlardaki sahnelerin hangi sırayla verildiğini ve hangi diyaloglara sahip olduğunu gösteren yazılı metindir. Senaryo; film, dizi vb. bir yapımın çekimi sırasında yapılması gerekenlere ilişkin yönetmene rehberlik etmektedir.
Senaryo yazarlığı; dizi, film, video oyunu, televizyon programı gibi yapımların sahnelerinin ve diyaloglarının yazılması işidir. Senaryo yazarlığı yapan kişiye ise senarist ya da senaryo yazarı denmektedir.
Senarist / senaryo yazarı; film, dizi ve benzeri bir projenin senaryosunu yazan meslek elemanıdır. Senarist / senaryo yazarı, senaryoyu yazarken yaşanmış bir olaydan, daha önce yayımlanmış bir tiyatro metninden veya bir romandan etkilenebilir. Senarist / senaryo yazarı senaryoyu yazmaya başlamadan önce temayı belirlemeli, ardından sinopsis yazma ve tretmanı oluşturma aşamasına geçmelidir. Bunlar tamamlandıktan sonra senaryo yazımına geçmelidir.
Senarist / senaryo yazarı olmak için senaryo yazarlığı eğitimi almak gerekir. Genellikle üniversitede Film Tasarımı ve Yönetmenliği, Film Tasarımı ve Yazarlığı, Sinema ve Televizyon, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü okuyan kişiler senarist / senaryo yazarı olur. Ancak başka bölümlerden mezun olan kişiler senaryo yazarlığı eğitimi alarak bu mesleği icra edebilir.
Senarist / senaryo yazarı maaşları 5000 TL ile 15.000 TL aralığında değişir.
Senarist / senaryo yazarı maaşları; kişinin mesleki deneyimine, sektörde ne kadar tanınan biri olduğuna, projenin büyüklüğüne göre vb. bağlı olarak değişir. Senarist / senaryo yazarı mesleğe yeni başladığında 5000 TL maaş alır, iki yıl deneyimli bir senarist / senaryo yazarı 5800 TL, üç yıl ve üzeri kadar deneyimli bir senarist / senaryo yazarı ise ortalama 6500 TL ile 15.000 TL arasında maaş alır. Ancak rakamlar her zaman bu şekilde olmayabilir. Örneğin kimi zaman maaş artışı yaşanması için kişinin farklı yapımcılarla çalışması ya da daha deneyimli olması gerekir. Verilen rakamlar ortalama bir değere karşılık gelmektedir.
İyi bir senarist / senaryo yazarı olmak için kişinin mutlaka bir Senaryo Yazarlığı Eğitimi alması gerekmektedir. Çünkü eğitim alan kişiler iyi bir senaryo yazmak için gerekenler konusunda daha bilinçli olurlar. Ayrıca kişinin bol bol okuma yapması, film ve dizi izlemesi, senaryo incelemesi yapması ve etrafında olup biten olayları iyi gözlemlemesi de gerekir.
| 4.33 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}