{{spt.item_adi}}
Temel Satranç Kursu, satranç taşlarını tanımayı ve satranç oynarken hangi hamlelerin nasıl yapıldığını etkin bir şekilde öğrenmeyi sağlayan bir online eğitim programıdır.
Temel Satranç Kursu bitiminde katılımcılar, satranç oynarken kullanacakları taktikleri öğrenerek bu oyunda daha başarılı olabilmektedir. Bu eğitim, kişinin bilişsel gelişimini ve stratejik düşünme becerisini geliştirmektedir.
Temel Satranç Kursu ile şunları öğreneceksiniz:
Temel Satranç Kursu, satranç oynamanın püf noktalarını öğrenmeyi sağlayan ve online ortamda düzenlenen bir eğitimdir.
Temel Satranç Kursu ile kişiler, satranç oynamak için hangi taktikleri kullanması gerektiğini öğrenir. Bu eğitime katılan bireyler, satranç oynarken nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olur. Bu sayede satranç maçlarında rakibi yenmek daha kolay hale gelir.
Temel Satranç Kursu’na şu kişiler katılabilir:
Temel Satranç Kursu’na katılmak için şunlar gerekmektedir:
Temel Satranç Kursu, Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim modeli kullanılarak düzenlenmektedir. Bu kurs kapsamında dersler, satranç alanında yetkinleşmiş bir eğitmen eşliğinde online ortamda sürdürülmektedir. Ders videoları, önceden profesyonel bir stüdyo ortamında çekilip yayıma hazırlanmaktadır.
Temel Satranç Kursu’nun online eğitim modeli ile düzenlenmesi, eğitime kaydolup katılım sağlayan kişilerin mekan veya zaman fark etmeksizin dersleri etkin bir şekilde dinlemesini sağlamaktadır. Böylece kişi, bir işte çalışıyor olsa bile boş vaktinde derslere katılarak kişisel gelişimine yatırım yapabilir.
Temel Satranç Kursu ders konu başlıkları şunlardır:
Temel Satranç Kursu’nda ders kaynakları, satranç alanında yetkin bir eğitmen ile önceden çekilen videolardır. Bu ders videoları, Boğaziçi Enstitüsünün paneline eklenmekte ve eğitime kayıt yaptıran bireylerin erişimine sunulmaktadır.
Eğitime kaydolan kişiler, ders videolarını Boğaziçi Enstitüsü öğrenci paneline girerek izleyebilmektedir. Böylelikle öğrencinin eğitime katıldığı zaman ve mekan önemli olmadan, derslerden verim alarak eğitime katılması sağlanmış olur.
Temel Satranç Kursu sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
Temel Satranç Kursu sonunda sertifika almak için bütün eğitim videolarını izlemek yeterli olacaktır. Eğitim sonunda sertifika sınavı olmadığı için videoların tamamını izlemek, sertifika almak için yeterli bir kriterdir.
Temel Satranç Kursu sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 25 gün içinde gelişmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Temel Satranç Kursu sonunda dijital ya da fiziki sertifika sahibi olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Fiziki sertifikalarda öğrencilere destek olmak amacıyla kargo ücretsiz bir şekilde ulaştırılmaktadır, öğrencilerden ekstra kargo ücreti talep edilmemektedir.
Sertifika ücreti; belgenin basımı ya da dijital ortamda sunulması için gerekli olan, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin onay, imza ve operasyonel süreçleri için sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşmaktadır.
Temel Satranç Kursu sonunda alınan sertifika ile kişi, satranç alanındaki bilgilerini kanıtlama imkanı bulur. Ayrıca sertifikalardan birinin uluslararası düzeyde geçerli olduğu göz önüne alındığında kişinin yurt dışında da satranç alanındaki bilgisini kanıtlama imkanı bulacağını söylemek mümkündür.
Temel Satranç Kursu Sertifikası, kişinin doğrudan iş başvurularında kullanacağı bir belge değildir çünkü satranç bilmek, iş yerlerinde doğrudan geçerli olan bir beceri değildir. Ancak bu alanda sertifika alarak bilgi birikimini kanıtlayan kişiler, kişisel gelişimini önemsediğini ve kişisel gelişimine yatırım yaptığını kanıtlayabilir. Tüm bunlar, bireyin dolaylı yoldan da olsa iş başvurularında avantajlı olmasına katkı sunmaktadır.
Satranç; beyaz ve siyah taşların bulunduğu ve her bir taşın farklı şekilde hareket etme özelliğine sahip olduğu, altmış dört kareli bir tahta üzerinde oynanan zeka oyunudur.
Satranç, 32 adet taş ile iki kişi arasında oynanır. Taşların yarısı beyaz ve yarısı siyahtır. Benzer şekilde satranç tahtasında da eşit sayış beyaz ve siyah kare bulunur. Strateji kurma üzerine kurulan bu oyunda rakipler birbirinin tarafında bulunan şahı yani en değerli olan taşı almak için hamleler yapar. Her bir oyuncunun toplam 16 adet taşı vardır ve bu taşların her biri farklı göreve sahiptir.
Satranca 6 ile 7 yaş civarında başlanır çünkü bu yaştan önce çocuğun zeka gelişimi karmaşık olaylar üzerine düşünmeye yatkın değildir.
Özellikle 9 ile 10 yaşlarında satranç oynamak, çocukların bilişsel gelişimini desteklediği için okullarda ve evde uygulanmaya başlamalıdır.
Satrancın faydaları şunlardır:
| 4.64 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}