{{spt.item_adi}}
Öğrenci Koçluğu Eğitimi, öğrenci koçluğu yapmak isteyen kişilere yönelik düzenlenmiş bir online eğitim programıdır. Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile kişiler öğrenci koçluğunun nasıl yapıldığını öğrenmekte ve bu mesleği yapabilir konuma gelmektedir.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde katılımcılara üniversite onaylı, enstitü onaylı ve uluslararası geçerli sertifika verilmektedir. Böylece kişi, öğrenci koçluğu alanındaki bilgi birikimini hem yurt içinde hem de yurt dışında kanıtlama fırsatı bulmaktadır.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
Öğrenci Koçluğu Eğitimi, öğrenci koçu olmak isteyen kişiler için oluşturulmuş bir online eğitim programıdır. Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile kişiler, öğrenci koçluğunda uygulanan teknikleri öğrenerek bu mesleği icra edebilir pozisyona gelmektedir. Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, öğrenci koçu olarak çalışabildiğini kanıtlama fırsatı yakalamaktadır.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
Öğrenci Koçluğu Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
Öğrenci Koçluğu Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim metodu ile düzenlenmiştir. Öğrenci Koçluğu Eğitimi dersleri, öğrenci koçluğu alanında uzman bir eğitmen eşliğinde online ortamda sürdürülür. Dersler, önceden çekilen videolardan oluşmaktadır. Öğrenci Koçluğu Eğitimi ders videolarını izlemek için kişinin mutlaka eğitime kaydolması gerekmektedir. Eğitime kayıt yaptırmayan kişiler videoları izleme şansına sahip değildir. Öğrenci Koçluğu Eğitimi’ne kaydolmak için ise İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün internet sitesine üye olmak gerekmektedir. Üyelik ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
Öğrenci Koçluğu Eğitimi’nde ders kaynakları, öğrenci koçluğu alanında uzman bir eğitmen ile önceden çekilmiş videolardır. Bu ders videoları, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün paneline önceden yüklenmektedir. Eğitime kaydolan kişiler, videolara öğrenci paneli üzerinden erişmektedir.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, katılımcıların Öğrenci Koçluğu Eğitimi boyunca anlatılanları ne kadar öğrendiğini tespit etmek için kullanılan bir yöntemdir.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi bittikten sonra kişilerin sertifika sahibi olmak için sertifika sınavına girmesi gerekmektedir. Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, dersleri ilgiyle takip eden kişiler için zor değildir. Nitekim sınav sorularının zorluk derecesi de eşit şekilde dağıtılmıştır. Sertifika sınavında başarılı olan kişiler sertifika almaya hak kazanmaktadır.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda sertifika sınavı, online (çevrim içi) ortamda gerçekleştirilmektedir. Öğrenci Koçluğu Eğitimi bittikten sonra yapılan sertifika sınavına kişi kendini hazır hissettiğinde girebilir. Sınav belli bir süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda yapılan sertifika sınavı çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Sınavda başarılı olan kişiler, Öğrenci Koçluğu Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanmaktadır.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi öğrenci koçluğu alanındaki bilgi birikimini kanıtlamaktadır. Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda verilen sertifika, kişinin öz geçmişini güçlendirmesini sağlamaktadır. Öğrenci Koçluğu Eğitimi Sertifikası, kişinin öğrenci koçu pozisyonunda iş bulmasını da sağlamaktadır. Öğrenci koçu olarak çalışmak isteyen kişiler bu sertifikayı kullanarak iş görüşmelerinde öne geçmektedir.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika, e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
Öğrenci koçluğu, öğrencilerin akademik başarısını ve ders çalışma motivasyonlarını arttırmak için yapılan uygulamalardır. Öğrenci koçları genelde sınava hazırlık sürecindeki öğrencilerle çalışır fakat özel olarak bir sınava hazırlanmayan kişilere de hizmet verir.
Öğrenci koçu; öğrencinin okul başarısının artması için çalışmalar yapar, öğrencinin geliştirilmesi gereken yönlerini tespit eder, ders programı oluşturur, öğrencinin motivasyonunu arttırmak için çalışır, akademik başarısını takip eder.
Öğrenci koçluğu; öğrenci ile koçun hedef belirleme, ders programını planlama, motivasyon çalışması gibi akademik alanda düzenli aralıklarla yapılan seanslar ile yürütülür. Öğrenci koçluğu genellikle özel kurs merkezlerinde yapılır fakat okullarda da uygulanabilen bir yöntemdir.
Öğrenci koçu olmak için bitirilmesi gereken bir üniversite bölümü olmamakla birlikte öğrenci koçluğu eğitimi alan kişiler öğrenci koçu olarak çalışabilir. Fakat öğrenci koçluğunun Psikoloji, Sosyal Hizmet, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi gibi alanlar ile ilişkisinden ötürü bu bölümleri bitiren kişiler öğrenci koçu olur.
Öğrenci koçu maaşları 4250 TL ile 6500 TL arasında değişir.
Öğrenci koçu maaşları kişinin çalıştığı kuruma, ilgilendiği öğrenci sayısına ve mesleki deneyimine göre farklılık gösterir. Öğrenci koçu genellikle mesleğe 4250 TL maaş alarak başlar, iki yıl deneyimli bir öğrenci koçu 4500 TL, üç yıl deneyimli bir öğrenci koçu ise 5000 TL ile 6000 TL arasında maaş alır.
| 4.65 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}