{{spt.item_adi}}
NLP Eğitimi - Temel Seviye, NLP (Neuro Linguistik Programming) tekniklerini temel düzeyde öğrenmek isteyen kişiler için oluşturulmuş bir online eğitim programıdır. NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda katılımcılar NLP teknikleri hakkında bilgi sahibi olur, yaşam kalitesini arttırmanın yollarını öğrenir ve NLP uzmanı olmak için ilk adımı atmış olur.
NLP Eğitimi - Temel Seviye ile şunları öğreneceksiniz:
NLP Eğitimi - Temel Seviye, NLP uzmanı olmak isteyen kişilere yönelik temel seviyede hazırlanmış bir online eğitimdir. NLP Eğitimi - Temel Seviye ile kişiler, davranışlarını daha iyi kontrol edebilir hale gelir ve daha kaliteli bir yaşama sahip olur.
NLP Eğitimi - Temel Seviye’ye katılan kişiler, NLP alanında uzmanlık eğitimi aldığı takdirde NLP uzmanı olarak çalışabilir ve yardıma ihtiyacı olan kişilere destek olur.
NLP Eğitimi - Temel Seviye, hem mesleki hem de kişisel gelişim alanında kişinin işine yarar. NLP Eğitimi - Temel Seviye ile kişiler hem daha iyi bir yaşam için hem de NLP teknikleriyle danışmanlık hizmeti vermek için önemli bir adım atmış olurlar. NLP teknikleriyle danışmanlık yapmak için NLP Uzmanlığı Eğitimi de almak gerekmektedir.
NLP Eğitimi - Temel Seviye’ye şu kişiler katılabilir:
NLP Eğitimi - Temel Seviye’ye katılmak için şunlar gerekmektedir:
NLP Eğitimi - Temel Seviye, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim tekniği ile düzenlenmiştir. NLP Eğitimi - Temel Seviye dersleri, NLP alanında uzman bir eğitmen ile online ortamda sürdürülür. Dersler, eğitmen ile önceden çekilen videolardan oluşmakta olup videoları yalnızca NLP Eğitimi - Temel Seviye’ye kayıt yaptıran kişiler izleyebilmektedir.
NLP Eğitimi - Temel Seviye ders konu başlıkları şunlardır:
NLP Eğitimi - Temel Seviye’de ders kaynakları, NLP alanında uzman bir eğitmen eşliğinde önceden çekilen videolardır. Bu ders videoları İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün paneline yüklenmekte ve eğitime kayıt yaptıran kişiler, videolara öğrenci paneli aracılığıyla erişim sağlamaktadır. Derslerin online yapılması öğrencinin istediği zaman bulunduğu mekan fark etmeksizin eğitime katılmasına olanak tanımaktadır.
NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda uygulanan sertifika sınavı, NLP Eğitimi - Temel Seviye boyunca anlatılanları kişinin ne kadar öğrendiğini belirlemede kullanılan bir değerlendirme yöntemidir.
NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda kişilerin sertifika sahibi olmak isteyen kişiler, sertifika sınavına girmek zorundadır. Sınav, NLP Eğitimi - Temel Seviye’yi dikkatle takip eden kişiler için zor olmamaktadır. Sınavı geçen kişiler, sertifika sahibi olmaya hak kazanır.
NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda sertifika sınavı, online (çevrim içi) ortamda gerçekleştirilmektedir. NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda yapılan sertifika sınavı, çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Sertifika sınavının zorluk düzeyi ise sorular arasında eşit bir şekilde dağıtılmıştır. Sınavı geçen kişiler, üç adet sertifika almaktadır.
NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda alınan sertifika ile kişi, NLP teknikleri alanındaki bilgi birikimini ispatlama imkanı yakalamaktadır. NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda alınan sertifika, kişinin NLP alanında yapacağı iş başvurularında da önde olmasına yardımcı olmaktadır.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda alınan sertifikalardan biri uluslararası onaylıdır. Böylece NLP alanında yurt dışında kariyer kurmak isteyen kişiler hedeflerine kolayca ulaşmaktadır.
NLP Eğitimi - Temel Seviye sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli Cardcert sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
NLP, özel teknikler aracılığıyla beyni yönlendirerek insan davranışlarını kontrol edip değiştirmeyi hedefleyen bir yöntemdir. NLP, İngilizce Neuro Linguistic Programming kelimelerinin kısaltılmışı olup Türkçede “sinir dili programlaması” anlamına gelmektedir.
NLP’nin açılımı, Neuro Linguistic Programming olarak geçmektedir ve Türkçesi “sinir dili programlaması” şeklindedir.
NLP şu alanlarda kullanılır:
NLP teknikleri, kişisel gelişim alanında etkili iletişim kurma, motivasyon kazanma, zararlı alışkanlıklardan kurtulma, karar verme, stresi kontrol etme ve özgüven kazanma gibi amaçlarla kullanılır.
NLP teknikleri, psikoterapi alanında danışanın içgörüsünü arttırmanın yanı sıra fobi, kaygı, depresyon, panik atak gibi birçok psikolojik sorunun sağaltılmasında kullanılır.
NLP teknikleri; iş yaşamında sağlıklı iletişim kurma, motivasyon, strateji geliştirme ve karar verme gibi alanlarda kullanılır.
NLP teknikleri; eğitimde verimli çalışma, sınav stresiyle baş etme, düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanma gibi alanlarda kullanılır.
NLP; eğitim, iş hayatı, psikoterapi ve kişisel gelişim gibi birçok alanda işe yarar. NLP, kişinin farkındalığının artmasını ve etrafında olup bitenlerle ilgili daha bilinçli olmasını sağlar. NLP teknikleri ile kişi daha iyi bir yaşama kavuşma imkanı yakalar.
NLP tekniği, kişinin davranışlarını kontrol altına almak amacıyla beyni yönlendirmede kullanılan özel bir yöntemdir. NLP teknikleri kişinin davranışlarını değiştiren yöntemlerdir.
Birçok NLP tekniği bulunmaktadır ve her biri kişinin farkındalığını arttırmak için önemli bir role sahiptir.
NLP teknikleri şunlardır:
NLP teknikleri arasında ilk sırada Swish tekniği bulunmaktadır. Swish tekniği, duygu veya düşüncelerin zihinde bir resim ile eşleştirilerek değiştirilmesi yöntemidir.
NLP teknikleri arasında yer alan bir diğer yöntem ayrışma (dışarıdan gözlem) tekniğidir. Ayrışma (dışarıdan gözlem) tekniği, özellikle stres, gerginlik gibi olumsuz duygu durumlarında kullanılan bir yöntemdir.
Ayrışma (dışarıdan gözlem) tekniği ile kişi stresli anını gözünün önüne getirir ve o anı bir gözlemci gibi seyredip olumlu duygulara sahip olana kadar tekniği devam ettirir.
Yeniden yaratma tekniği, NLP teknikleri arasında bulunan bir diğer yöntemdir. Yeniden yaratma tekniği, olumsuz duygu veya düşünceye sahip olunduğu zaman olaya farkı açıdan yaklaşıp olumlu duygulara sahip olmak şeklinde uygulanan bir yöntemdir.
Çapalama (demirleme) tekniği, en çok kullanılan NLP teknikleri arasında yer almaktadır. Çapalama (demirleme) tekniği, olumlu duyguları bir sembol ile eşleştirerek olumsuz durumlarla başa çıkmak için kullanılan bir yöntemdir. Çapalama (demirleme) tekniğinde kullanılan sembol, kişinin kendine dokunması, elini yumruk yapması gibi herhangi bir şey olabilir. Kişi, olumlu duyguyu yakaladıktan sonra seçtiği hareketi yapar ve böylece olumlu duygu ile sembol eşleştirilir.
NLP teknikleri arasında uyum (aynalama) tekniği de bulunmaktadır. Uyum (aynalama) tekniği, insanlarla kurulan iletişimde başarılı olmak için onların ses tonunu ve beden dilini kullanmaktır. Fakat bu teknik uygulanırken doğal olmaya dikkat edilmelidir.
NLP teknikleri arasında inanç değiştirme tekniği de bulunmaktadır. İnanç değiştirme tekniği, olumsuz durumlar karşısında olumlu düşüncelere sahip olarak ruh halini iyileştirmek şeklinde uygulanan bir yöntemdir.
NLP tekniklerini NLP Eğitimi alan kişiler uygular. NLP Eğitimi’ni ise daha çok satış danışmanları, müşteri temsilcileri, terapistler, yaşam koçları gibi iletişim gerektiren farklı meslek grupları almaktadır.
| 4.23 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}