{{spt.item_adi}}
Metaverse Eğitimi, Metaverse dünyasını keşfetmek ve Metaverse’den yer almak isteyen kişilere yönelik düzenlenen bir online eğitim programıdır.
Metaverse Eğitimi sona erdikten sonra katılımcılar, Metaverse dünyası ile ilgili merak ettikleri bütün konuları öğrenebilir ve şimdiden sağlam bir geleceğe sahip olabilirler. Özellikle bilişim alanında çalışan ve dijital konulara ilgi duyan kişiler Metaverse Eğitimi alarak kendilerini geliştirebilir. Bu eğitim sayesinde son dönemin en popüler konularından sanal arazi satın almak, NFT, sanal gerçeklik (VR) ve arttırılmış gerçeklik (AR) ve metahuman kavramlarını öğrenmek çok daha kolay olacaktır.
Metaverse Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
Metaverse Eğitimi, son dönemin popüler kavramlarından biri olan Metaverse dünyasını kapsamlı şekilde keşfetmek isteyen kişilere yönelik düzenlenen bir online eğitimdir.
Metaverse Eğitimi ile kişiler; Metaverse dünyasını, sanal arazi satın almayı, NFT ve metahuman tasarlamayı, sanal ve arttırılmış gerçeklik kavramlarını (VR ve AR) öğrenir. Bu sayede gelecekte daha da fazla günlük hayatımıza dahil olacak olan Metaverse dünyası ile şimdiden yakından tanışmış olur.
Metaverse Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
Metaverse Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
Metaverse Eğitimi, Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemi kullanılarak gerçekleştirilir. Eğitim dersleri, Metaverse alanında yetkin bir eğitmen eşliğinde online olarak yürütülmektedir. Dersler, stüdyo ortamında çekilmiş videolardan oluşur.
Metaverse Eğitimi’nin online eğitim sistemine göre düzenlenmesi, mekan ve zamandan bağımsız bir şekilde derslere katılma imkanı sunar. Ayrıca kişi, dersleri anlamadığı noktalarda başa sarıp dinleyebilir ve böylece daha sağlam bir eğitim süreci geçirilir.
Metaverse Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
Metaverse Eğitimi’nde ders kaynakları, Metaverse dünyası alanında yetkinleşmiş bir eğitmen ile çekilen videoları içermektedir. Önceden hazırlanan ders videoları, Boğaziçi Enstitüsünün paneline eklenmekte ve eğitime kaydolan kişiler videolara erişim hakkı kazanmaktadır.
Kursa ait ders kaynaklarına öğrenci paneli üzerinden erişim sağlanmaktadır. Boğaziçi Enstitüsü sitesinde üyelik açan ve eğitime kaydolan kişiler üyelik bilgilerini kullanarak siteye giriş yapabilir ve dersleri dilediği zaman, bulundukları mekan fark etmeksizin izleyebilir. Bu sayede daha etkin bir öğrenme süreci geçirilir.
Metaverse Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
Metaverse Eğitimi sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan kişiler, sertifika alma hakkı kazanır. Sınavda başarılı olabilmek için eğitim videolarını düzenli olarak takip etmek önemlidir.
Metaverse Kursu sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika, e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 gün içinde gelişmektedir.
Metaverse Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi Metaverse alanında sahip olduğu bilgileri kanıtlama fırsatı elde eder. Metaverse, NFT, sanal gerçeklik (VR) ve arttırılmış gerçeklik (AR) gibi alanlarda bilgiye sahip olan kişiler, eğitim sonunda aldıkları sertifika ile bu alanda kendilerini geliştirdiklerini ispatlayabilirler.
Metaverse Eğitimi sonunda alınan sertifika yurt dışında da geçerli olmaktadır bu sayede kişi Metaverse alanıyla ilgili edindiği bilgileri uluslararası seviyede de kanıtlama imkanı bulur. Özellikle bilişim ve teknoloji alanında çalışan kişiler Metaverse Eğitimi Sertifikası alarak öz geçmişlerini güçlendirebilir ve iş başvurularında bir adım önde olabilir.
Metaverse, kısaca 3 boyutlu sanal dünya olarak tanımlanır. Metaverse, arttırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) aletleri kullanılarak girilen bir evrendir. Metaverse Türkçede “sanal evren” olarak kullanılan bir kavramdır.
Metaverse’de şunlar yapılabilir:
AR, yani arttırılmış gerçeklik, dijital ortamda üretilen her türlü görüntünün fiziki ortamda canlandırılmasıdır. AR, kısaca gerçekliğin bilgisayar ortamında değiştirilerek yeni bir boyut kazanmasıdır. Snapchat lensleri ve Pokemon Go oyunu arttırılmış gerçeklik örnekleri arasında bulunmaktadır.
VR, yani sanal gerçeklik, dijital ortamda tamamen sanal bir dünyayı deneyimlemeyi sağlayan bir teknolojidir. VR sayesinde yepyeni ve gerçek dünyadan tamamen farklı bir dijital evrene girilebilir.
VR gözlükleri kullanılarak sanal evrenler deneyimlenebilir. Örneğin VR teknolojisi ile eski yerleşim yerlerinin dijital görüntüsü görünebilir ve sanki oradaymış gibi hissedilebilir.
Metahuman, kısaca insanların dijital ortamda temsil edilmesidir. Metahuman kavramı, insanların dijital dünyada birer kopyalarını yaratmak anlamına gelir.
Metahuman, kelime anlamı olarak ise "insanötesi" demektir. Eskiden metahuman ile insanların sadece yüzü avatar olarak yapılabiliyordu ancak günümüzde bu teknoloji geliştirildi ve insanların bütün bedeni metahuman olarak tasarlanabilir hale geldi.
NFT; bir fotoğrafın, grafik tasarım ürününün, videonun, performansın vb. dijital ortamda yayımlanıp sergilenmesi ve kripto para olarak satışa sunulmasıdır. NFT'nin açılımı ise "non fungible token" şeklindedir.
NFT ile sanatsal çalışmalar dijital ortamda yayımlanır. NFT ürünlerinin yayımlandığı çeşitli siteler, bu ürünlerin alıcısı ile buluşmasını sağlar.
| 4.80 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}