{{spt.item_adi}}
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi, çocukların ilgisini çekecek şekilde masal veya hikaye anlatmanın tekniklerini içeren bir online eğitim programıdır. Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ile katılımcılar, masal ve hikaye anlatıcısı olmak için önemli bir adım atmış olurlar. Son dönemin en popüler meslekleri arasında bulunan masal ve hikaye anlatıcılığı mesleğini icra etmek için mutlaka Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne katılmak gerekmektedir.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda katılımcılara sertifika verilmektedir. Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda alınan sertifika, kişinin bu alandaki yetkinliğini belgelemesini sağlamaktadır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi, masal ve hikaye anlatıcılığı mesleğini icra etmek isteyen kişilerin katıldığı bir online eğitimdir. Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ile kişi, masalın tanımı ve çeşitleri gibi temel bilgilerin yanı sıra masal ve hikaye anlatıcılığında uygulanan teknikleri ve etkinlikleri de öğrenmektedir.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda kişi sertifika almakta ve bu mesleği yapabildiğini kanıtlama şansı yakalamaktadır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemine göre gerçekleştirilir. Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi dersleri, masal ve hikaye anlatıcılığı alanında uzmanlaşmış bir eğitmen eşliğinde çekilen videolardan oluşur. Bu videolara yalnızca eğitime kaydolan öğrenciler erişim sağlamakta olup öğrenciler videoları süresiz bir şekilde izleyebilmektedir.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’nde ders kaynakları, masal ve hikaye anlatıcılığı alanında uzman bir eğitmen ile bir stüdyo ortamında önceden çekilen videolardır. Ders videoları çekildikten sonra İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün internet sitesine yüklenmektedir. Öğrenciler ders videolarını izlemek için önce eğitime kaydolmalıdır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, masal ve hikaye anlatıcılığı alanındaki bilgilerini belgelemektedir. Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası alan kişiler, masal ve hikaye anlatıcısı olarak çalışabilir.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda katılımcılara verilen sertifika, yurt dışında da geçerlidir. Dolayısıyla kendine yurt dışında bir kariyer çizmek isteyen kişiler, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünden alacakları Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası ile yetkinliklerini kanıtlamaktadır.
Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası alanda geçerli Cardcert sertifika, kişinin belirttiği adrese kargo yoluyla teslim edilmektedir. Eğitime katılan kişiler, üniversite onaylı sertifikalarını e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi ile görüntülemektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise hazırlanmasını takip eden 20 gün içinde gelişmektedir.
Masal, gerçekte var olması mümkün olmayan bir evrende gerçekdışı varlıklara ve olaylara yer veren halk öyküleridir. Masal, genellikle abartılı karakterleri barındırır, olağanüstü olaylara sahiptir.
Hikaye, gerçekte yaşanmış ya da yaşanması mümkün olan olayları veya durumları ele alan ve kısa yazılan bir edebi türdür. Hikayenin diğer adı öyküdür. Hikayeler, olay hikayesi ve durum hikayesi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
Hikayenin romandan farkı kısa olmasıdır. Romanda olay veya durum uzun bir şekilde ele alınır, karakterlerin iç dünyaları ve etrafta olup bitenler uzun uzun betimlenir ancak benzer durum hikayede söz konusu değildir.
Masal ve hikaye arasındaki fark, masalda geçen karakterlerin ve olayların abartılı olması ve günlük hayatta karşılaşılmayacak türden olmasıdır. Hikayede ise karakterler ve olaylar günlük hayatta da yaşanabilecek türden olup fantastik bir özelliğe sahip değildir.
Masal ve hikaye anlatma teknikleri şunlardır:
Masal anlatıcısı, çocuklara masalları ilgi çekici bir şekilde anlatan, anlattığı masalla ilgili onlarla etkileşim kuran bir meslek elemanıdır. Masal anlatıcısı, çocuklara anlattığı masala ilişkin bazı sorular sorar. Böylece onların hayal dünyalarını geliştirmelerine yardımcı olur.
Masal anlatıcısının özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
Masal anlatıcısı olmak için özel olarak bir üniversite bölümü bitirme şartı bulunmaz. Fakat genellikle Türk Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü gibi alanlardan mezun olan kişiler bu mesleği icra eder. Masal anlatıcısı olmak için Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’ne katılmak ve sertifika sahibi olmak gerekir.
Masal anlatıcılığı; çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, onların hayal dünyasını geliştirmek, psikososyal gelişimlerini desteklemek ve yeni kelimeler öğrenmelerini sağlamak açısından önemlidir.
Masal anlatıcılığı ebeveynler ile çocuklar arasındaki iletişimin kuvvetlenmesinde, çocukların farklı bakış açıları kazanmasında ve dil gelişiminde de önemli bir yere sahiptir.
Masal ve hikaye anlatıcılığı; belirli tekniklerden ve etkinliklerden yararlanarak çocuklara ilgilerini çekecek şekilde masal ve hikaye anlatmayı içeren bir meslektir. Masal ve hikaye anlatıcılığı, çocukların hayal gücünü geliştirmeye yönelik teknikleri kapsamaktadır.
Masal ve hikaye anlatıcılığı sanılanın aksine düz okuma şeklinde yapılmaz. Masal ve hikaye anlatıcılığı, bir performans sanatı olarak da ele alınmaktadır çünkü masal/hikaye anlatıcılığında özel etkinlikler yapılır, karakterlerin taklidi yapılır, jest ve mimikler kullanılır.
| 4.93 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}