{{spt.item_adi}}
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi, insan kaynaklarının personel seçme ve yerleştirme alanında çalışmak isteyen kişilerin işe alım ve mülakat teknikleri üzerine kendini geliştirmesi için hazırlanmış bir online eğitim programıdır. İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi ile katılımcılar, iş başvurusunda bulunan adaylarla yapacakları mülakatta kullanabilecekleri teknikleri ve işe alım sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmektedir.
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi bitiminde katılımcılara üç adet sertifika verilmektedir. Böylece kişi, eğitim boyunca öğrendiklerini kanıtlama ve iş başvurularında önde olma fırsatı yakalamaktadır.
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi, işe alım ve mülakat tekniklerini öğrenmek isteyen kişiler için oluşturulan bir online eğitim programıdır. İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi ile kişiler, insan kaynakları alanında kendilerini geliştirmekte, işe alım ve mülakat tekniklerine ilişkin bilgilerini arttırmaktadır. Üstelik İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda alınan sertifikalar ile kişi, sahip olduğu bilgi birikimini kanıtlama imkanı yakalamaktadır.
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemi ile düzenlenmektedir. İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi dersleri, insan kaynakları alanında uzman bir akademisyen eşliğinde online olarak sürdürülür. Dersler, önceden çekilen videolardan oluşmaktadır.
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi ders videoları, yalnızca eğitime kaydolan öğrencilerin erişimine açıktır. Eğitime kaydolmak için öncelikle İstanbul Boğaziçi Enstitüsüne üye olmak gerekmektedir. Üyelik işleminin ardından eğitime kayıt yaptırılmalıdır. Ardından kişi istediği zaman, istediği yerden ders videolarını izleyebilmektedir.
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi’nde ders kaynakları, insan kaynakları alanında uzman bir akademisyen eşliğinde önceden çekilen videolardır. Bu ders videoları, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün paneline yüklenmekte ve videolar yalnızca eğitime kayıt olanların erişimine açık olmaktadır. Eğitime kaydolan kişiler videoları istediği zaman, bulunduğu mekan fark etmeksizin öğrenci paneline giriş yaparak izleyebilmektedir. Böylece daha esnek bir eğitim süreci geçirilir.
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, işe alım ve mülakat teknikleri alanında belli bir bilgi seviyesine sahip olduğunu belgelemektedir. Böylece insan kaynakları alanında yapılacak iş başvurularında kişi bir adım önde olmaktadır. Nitekim insan kaynakları departmanlarında yapılan işe alımlarda işverenler kişinin sahip olduğu sertifikalara bakmaktadır. İnsan kaynakları alanında çalışacak birinin CV’sinde bulunması gereken sertifikalar arasında İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi Sertifikası da yer almaktadır.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından düzenlenen İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda verilen sertifikalardan bir tanesi uluslararası alanda da geçerlidir. Dolayısıyla kişi, işe alım ve mülakat teknikleri alanındaki bilgi birikimini yurt dışında da kanıtlama olanağı yakalar.
İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli Cardcert sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
İşe alım süreci, herhangi bir kuruma iş başvurusunda bulunan adayların başvurusu sonuçlanana kadar geçen aşamadır. İşe alım süreci insan kaynakları departmanı tarafından yürütülen bir aşamadır. Ancak insan kaynakları biriminin olmadığı iş yerlerinde işe alım süreci kurumun sahipleri ya da yöneticileri tarafından yürütülür.
İşe alımda dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
İşe alım süreci şu şekilde yapılır:
İşe alım uzmanı olmak için kişinin mezun olduğu üniversite bölümü özel bir öneme sahip değildir fakat genellikle İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, İktisat, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyoloji gibi bölümlerden mezun olan kişiler işe alım uzmanı olarak çalışmaktadır. İşe alım uzmanı olmak için insan kaynakları alanında deneyimli olmak da gerekir
İşe alım uzmanı olmak için insan kaynakları alanında ek eğitimler almak gerekir. Örneğin Yetkinlik Bazlı Mülakat Eğitimi, Personel Seçme ve Yerleştirme Eğitimi, İnsan Kaynakları Yönetimi İşe Alım Süreci Eğitimi gibi sertifika programlarına katılmak önemlidir.
İşe alım uzmanı; çalıştığı kuruma uygun personellerin seçilmesinden sorumludur, iş başvurusunda bulunan adaylarla görüşme yapar, adayların evraklarını saklar, uygun işe alım stratejisini belirler. İşe alım uzmanı, kurumların ve işletmelerin insan kaynakları biriminde çalışır.
İyi bir işe alım uzmanında bulunması gereken özellikler şu şekilde olmalıdır:
İşe alım uzmanı maaşları 4350 TL ile 7500 TL aralığındadır.
İşe alım uzmanı maaşları, kişinin görev yaptığı kuruma ve kıdemine göre değişmektedir. İşe alım uzmanı mesleğin ilk yılında ortalama 4350 TL, iki yıl deneyimli ise 4800 TL, üç yıl ve üzeri kadar deneyimliyse 5200 TL ile 7500 TL arasında maaş alır.
Mülakat teknikleri, iş başvurusunda bulunan adaylardan pozisyona uygun olduğu düşünülenler ile yapılan görüşmelerde adayın işe uygun olup olmadığını belirlemek için kullanılan özel yöntemlerdir. Mülakat teknikleri insan kaynakları işe alım sürecinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Etkili bir mülakat için şunları yapmak gerekir:
Sözlü mülakatta sorulan sorular şunlardır:
Sözlü mülakatta sorulan sorular bunlarla sınırlı değildir ancak mülakat soruları genellikle bu minvalde olmaktadır.
| 5.00 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}