{{spt.item_adi}}
Temel İlk Yardım Eğitimi ya da İlk Yardım Kursu kazazedelere uygulanan ilk yardım uygulamaları hakkında bilinçlenmek isteyen kişilere yönelik başlangıç düzeyinde düzenlenen bir online eğitim programıdır. Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda katılımcılar sertifika alarak bu alandaki bilgi birikimlerini belgeleme fırsatı bulmaktadır.
Temel İlk Yardım Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
Temel İlk Yardım Eğitimi, herhangi bir kaza ve yaralanma gibi durumda uygulanan temel ilk yardım uygulamalarını öğretmek amacıyla düzenlenen bir online eğitim programıdır. Temel İlk Yardım Eğitimi alan kişiler, ilk yardım alanında başlangıç seviyesinde bilgi sahibi olmaktadır. Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda katılımcılar sertifika alarak temel ilk yardım uygulamaları alanındaki bilgilerini belgelemektedir.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Temel İlk Yardım Eğitimi sadece bilgilendirme amaçlıdır, kişiye herhangi bir yetkilendirme vermemektedir.
Temel İlk Yardım Eğitimi şu aşamalar yerine getirilerek alınır:
Temel İlk Yardım Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
Temel İlk Yardım Eğitimi’ne katılmak için şunlar gereklidir:
Temel İlk Yardım Eğitimi/Kursu dersleri, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün internet sitesinde online olarak, uzaktan eğitim metodu ile gerçekleştirilmektedir. Temel İlk Yardım Eğitimi derslerine ait videolar, alanında uzman eğitmen eşliğinde çekilmektedir. Ardından ders videoları İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün öğrenci paneline yüklenmektedir. Eğitime kayıt yaptıran öğrenciler, ders videolarına erişim hakkı kazanmaktadır.
Öğrenciler Temel İlk Yardım Eğitimi derslerine katılabilmek için aktif bir internet bağlantısı ile bilgisayar ya da akıllı telefona sahip olmalıdır. Öğrenciler derslere istedikleri zaman, istedikleri yerden katılabilirler. Eğitim bitiminde ders videolarını tekrar izlemek mümkündür. Böylece öğrencilere Temel İlk Yardım Eğitimi ile ilgili anlaşılmayan noktaların üzerinden geçme imkanı sunulmaktadır.
Temel İlk Yardım Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
Temel İlk Yardım Eğitimi’nde ders kaynakları, temel ilk yardım uygulamaları alanında uzman eğitmen eşliğinde çekilen videolardır. Bu ders videolarına erişmek için öğrencilerin İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün internet adresi üzerinden platforma üye olması ve eğitime kaydolması gerekmektedir. Yalnızca eğitime kaydolan öğrenciler Temel İlk Yardım Eğitimi ders videolarını izleyebilmektedir.
Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları alabilmektedir:
Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, katılımcıların Temel İlk Yardım Eğitimi’ndeki dersleri ne kadar öğrendiklerini tespit etmek amacıyla kullanılan bir ölçme yöntemidir. Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda yapılan sertifika sınavı, kursu dikkatle takip eden öğrenciler için zor olmamaktadır. Sınav soruları, bilgiyi ölçmeye yönelik olup soruların zorluk derecesi eşit bir şekilde düzenlenmiştir. Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda yapılan sertifika sınavında başarılı olan kişiler sertifika almaya hak kazanmaktadır.
Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda sertifika sınavı, tıpkı eğitimin online (çevrim içi) olarak gerçekleştirilmesi gibi online ortamda yapılmaktadır. Sertifika sınavı çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır.
Temel İlk Yardım Eğitimi bittikten sonra kişiler, temel ilk yardım uygulamaları hakkında sınava girip öğrendiklerini kanıtlayabildikleri takdirde sertifika almaya hak kazanmaktadır.
Temel İlk Yardım Eğitimi sonunda alınan sertifika, kişinin temel ilk yardım uygulamalarına dair bilgili olduğunu kanıtlamasını sağlar. Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifikası, kişinin özellikle sağlık ve güvenlik gibi sektörlerde yaptığı iş başvurularında rakiplerine göre önde olmasını sağlar. Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifikası uluslararası düzeyde geçerli olduğu için yurt dışında yapılan iş başvurularında da kişiye avantaj sağlamaktadır. Uluslararası geçerli sertifika ile Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika, kişinin belirttiği adrese fiziki olarak kargo yoluyla gönderilmektedir.
İlk Yardım Sertifikası, ortalama 20 gün içerisinde alınır. İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen Temel İlk Yardım Eğitimi, kişinin öğrenme hızına göre değişmekle birlikte ortalama 1 hafta içerisinde bitirildiği için sertifika da bu süre bittikten sonra 20 gün içerisinde alınmaktadır.
Temel İlk Yardım Eğitimi'nde sertifika almak için basım ücreti ödemeniz gerekmektedir. Sertifikanın basım maliyetini ödemek zorunda olduğumuz için bu ücreti talep etmekteyiz. Bu maliyetler uluslararası kuruluşların onay, imza ve operasyonel süreçleri için fiziki sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşuyor. Bu nedenle sizden sadece “sertifika basım ücreti” alınmaktadır. Bunun dışında kargonuz tarafınıza ücretsiz bir şekilde ulaşmaktadır.
Temel ilk yardım uygulamaları, kaza ve yaralanma gibi durumlar karşısında kişinin sağlık durumunun kötüye gitmemesi için uygulanan tekniklerdir. Temel ilk yardım uygulamaları; koruma, bildirme ve kurtarma çalışmalarını içermektedir.
Temel ilk yardım uygulamaları denildiğinde birçok kişinin aklına kurtarma (müdahale) teknikleri gelmektedir. Fakat temel ilk yardım uygulamaları, 112 Acil’in aranmasından olay yerinde güvenli bir çevre oluşturmaya kadar birçok süreci içermektedir.
Temel ilk yardım uygulamaları şunlardır:
Temel ilk yardım uygulamaları arasında ilk sırada koruma uygulamaları bulunmaktadır. Temel ilk yardımda koruma uygulamaları, hastanın etrafını güvenli bir hale getirmektir.
Örneğin olay yerinde yangın riskinin olması kazazedenin hayatını tehlikeye sokmaktadır veya kişinin etrafında çok fazla insanın toplanması alacağı oksijen miktarını azaltmaktadır. Bu gibi durumlarda gerekli önlemleri alarak kişiye yardım edilmelidir.
Temel ilk yardım uygulamaları arasında ikinci sırada ise bildirme uygulamaları bulunmaktadır. Temel ilk yardımda bildirme uygulamaları, 112 Acil’i aramaktır. Kişinin muayenesinin ve tedavisinin yapılması için mutlaka 112 Acil aranmalı ve durumun aciliyeti hakkında sağlık ekipleri haberdar edilmelidir.
Temel ilk yardım uygulamaları arasında üçüncü sırada ise kurtarma (müdahale) uygulamaları bulunmaktadır. Kişinin bulunduğu yer güvenli hale getirildikten ve 112 arandıktan sonra kurtarma (müdahale) uygulamaları devreye girmektedir. Kurtarma (müdahale) uygulamaları, hasta ya da yaralının sağlık durumunun daha kötüye gitmemesi için kullanılan tekniklerdir.
Hastaya veya yaralıya ilk yardım şu şekilde yapılır:
İlk yardım uygulamaları, ilaç veya özel bir tıbbi materyal yerine mevcut araç-gereçlerle ilk yardım alanında eğitim almış kişiler tarafından yapılır. İlk yardım yapılırken sakin kalmaya, hastayı/yaralıyı kaygılandırmamaya çalışmak gerekir.
Hastaya/yaralıya ilk yardım yapılırken belli bir sıra izlenir. İlk yardım uygulamaları şu sırayla yapılır:
İlk yardım uygulamalarında önce hastanın/yaralının bulunduğu ortamdaki riskler azaltılmalı, ardından kişinin durumu kontrol edilip sağlık ekiplerine haber verilmeli ve son olarak kişiye durumuna göre gerekli ilk yardım yapılmalıdır.
Hastaya/yaralıya ilk yardım yapılırken hareket ettirmemeye çalışmak önemlidir. Aksi halde kişinin hayatı tehlikeye girebilir.
Hayır, ilk yardım herkes tarafından yapılabilen bir uygulama değildir. İlk yardım yapmak için bu alanda eğitim almak gerekmektedir aksi halde yaralının veya hastanın sağlık durumu tehlikeye girebilir.
| 4.88 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}