{{spt.item_adi}}
Çalışan Hakları Eğitimi, işçilerin ve personellerin çalıştıkları iş yerinde hukuki olarak hangi haklara ve sorumluluklara sahip olduğunu içeren bir online eğitim programıdır.
Çalışan Hakları Eğitimi, kişinin bir personel ya da işçi olarak haklarını bilmesini ve bu alanda daha bilinçli olmasını sağlar. Bu eğitimi alan katılımcılar, bir iş yerinde hangi haklara sahip olduğunu detaylı bir şekilde öğrenir ve bu sayede izin, maaş gibi herhangi bir konuda hakkını savunabilir.
Çalışan Hakları Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
Çalışan Hakları Eğitimi, işçi veya personel pozisyonunda çalışan kişilerin iş dünyasında hangi haklara sahip olduğunu ve bu alanda uygulanan kanunları öğrenmesini sağlayan bir online eğitimdir.
Çalışan Hakları Eğitimi sayesinde kişiler izin, maaş, tazminat, işten çıkarılma gibi durumlarda hangi hak ve sorumluluklara sahip olduğunu öğrenir. Bu sayede çalışanlar daha bilinçli hale gelir ve bu alanlarda karşılarına çıkan sorunları daha kolay bir şekilde çözüme kavuşturur.
Çalışan Hakları Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
Çalışan Hakları Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
Çalışan Hakları Eğitimi, Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim sistemi kullanılarak gerçekleştirilir. Dersler, iş hukuku alanında yetkin bir eğitmen ile önceden çekilen videolar aracılığıyla online olarak sürdürülür.
Derslere katılmak isteyen kişilerin önce Boğaziçi Enstitüsü internet sitesine girip platforma üye olması, ardından eğitime kayıt yaptırması gerekir. Eğitime kaydolan herkes ders materyallerine erişim hakkına sahip olmaktadır.
Derslerin online eğitim modeline göre gerçekleştirilmesi, kişinin mekandan ya da zamandan bağımsız bir şekilde derslere katılmasını sağlar. Böylece dersleri öğrenmek daha kolay olur.
Çalışan Hakları Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
Çalışan Hakları Eğitimi’nde ders kaynakları, çalışan hakları ve iş hukuku alanında yetkin bir eğitmen ile önceden çekilen videolardır. Ders videoları yayıma hazır bir hale getirildikten sonra Boğaziçi Enstitüsünün paneline eklenir. Ardından eğitime kaydolan öğrenciler dersleri kişisel öğrenci paneli üzerinden izleme fırsatına sahip olur.
Derslerin video şeklinde, online eğitim metodu kullanılarak sunulması, öğrenciye derslere istediği zaman ve bulunduğu mekan fark etmeden katılma imkanı sunar. Böylece öğrenci dersleri dilediği kadar tekrar edebilir ve yaşadığı ülke ya da şehir fark etmeksizin derslere katılabilir.
Çalışan Hakları Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
Çalışan Hakları Eğitimi sonunda sertifika almak isteyen kişilerin tüm eğitim videolarını izlemesi gerekmektedir. Videoların tümünü izleyen kişiler, eğitimden maksimum verim almakla beraber sertifika sahibi de olmaktadır.
Eğitim sona erince alınan Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılan sorgulama işlemi ile görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 10 gün içinde gelişmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Çalışan Hakları Eğitimi'nde sertifika almak için basım ücreti ödemeniz gerekiyor. Ücretsiz eğitimlerden hiçbir bedel talep edilmediği için sertifikanın basım maliyetini ödemek zorundayız, bu maliyetler üniversite ve uluslararası kuruluşların; onay, imza ve operasyonel süreçleri için fiziki sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşuyor. Bu nedenle sizden sadece “sertifika basım ücreti” talep ediyoruz. Bunun dışında kargonuz tarafınıza ücretsiz bir şekilde ulaşıyor.
Çalışan Hakları Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, hukuki olarak çalışan haklarının neler olduğunu kapsamlı bir şekilde bildiğini kanıtlama imkanı bulur. İnsan kaynakları ve iş sağlığı gibi alanlarda istihdam edilen kişilerin Çalışan Hakları Eğitimi Sertifikası alması oldukça önemlidir. Çünkü eğitim sonunda alınan sertifika ile kişi öz geçmişini daha donanımlı hale getirme şansı yakalar.
Çalışan hakları; bir kurumda belli bir ücret karşılığında çalışan kişilerin çalışma koşulları, ücret, izin gibi işle ilgili çeşitli konularda sahip olması gereken haklardır.
Çalışan hakları, kanunlar ile korunan ve sınırları belirlenen bir alandır. Çalışan haklarını hem işçilerin ve personellerin hem de işverenlerin ve işletme sahiplerinin bilmesi gerekir. Bu sayede çalışanların haklarını koruma noktasında önemli bir adım atılmış olur ve işletmenin devamlılığı sağlanabilir.
Çalışan hakları şu şekilde sıralanabilir:
Çalışan hakları genel olarak yukarıdaki gibi sıralanabilir. Yukarıdaki konuların her biri oldukça detaylıdır ve bu konular iş kanunları kapsamında detaylı bir şekilde ele alınır. Çalışan haklarını detaylı olarak öğrenmek için Çalışan Hakları Eğitimi’ne katılabilirsiniz.
| 4.69 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}