{{spt.item_adi}}
Alın! Ne olur alın! Lütfen, alın! Almazsanız küseriz… Bunları duymaktan bıktınız değil mi? Ben size tam tersini söyleyeceğim. Almayın bu eğitimi. Boş verin almayın! Hem isminde bile meymenet yok! Bütünleşik Dijital Pazarlama Eğitimi! Bütünleşik nedir, abi? diye sormaktan ve gülmekten kendimi alamadım. Ben bunun pazarlamasını yapmam dedim. Hemen bu yazıyı kaleme aldım. Bu eğitimi alıp da ne yapacaksınız? Dijital çağın tüm detaylarını öğrenmek ne işinize yarayacak? Dijital unsurları birbiriyle entegreli hale getirmek sizi nereye götürecek. Çağın getirilerine adapte olmak mı bu eğitimin getirisi. Dijital dönüşümü gerçekleştirmeyip ölü şirketler mezarlığına katılmak varken bu çaba niye? Çok para kazanıp da ne yapacaksınız?
Bu eğitimi satın almayarak;
Dijital pazarlamanın doğuşu, bundan yaklaşık 100 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. İletişim teknolojilerinin ilk ortaya çıktığı günden bu yana, dijital pazarlama hayatlarımızda var olan bir pazarlama taktiği olarak ön planda yer almaktadır. Dijital kanallar üzerinden reklamları kapsamına alan dijital pazarlama terimi, her türlü kanal üzerinden potansiyel müşteri kitlesine ulaşmak anlamına geliyor.
Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak yapılabilen dijital pazarlama, elektronik araçların hayatlarımızda yer almaya başladığı ilk günden bu yana gelişimini sürdürmüştür. Günümüzde ise dijital pazarlama, daha kolay ve daha etkin kullanılan bir reklam tekniği olduğundan sıkça karşımıza çıkmaktadır.
Dijital pazarlama taktiklerinin temel aldığı bazı pazarlama türleri vardır. Bunlardan ilki, bütünleşik dijital pazarlama veya bilinen diğer adıyla 360 derece dijital pazarlamadır. İletişim materyalleri, marka ve pazarlamanın bir bütünlük içerisinde bir araya getirilmesi ve sunulmasını kapsayan bu pazarlama taktiği, tüm pazarlama unsurlarını bünyesinde toplar.
360 derece dijital pazarlamanın temelinde, var olan her kanal üzerinde potansiyel müşterilere ulaşmayı hedef almak vardır. Hizmet veya ürünler, potansiyel müşterilerin satın alma kapasitelerine göre belli stratejiler çerçevesinde sunulur.
Geçmişte radyo, televizyon ve gazete gibi yayın araçlarıyla markalar bu pazarlama taktiğini sık sık kullanmış olsalar da, günümüzde online ortamın varlığıyla daha kapsamlı ve daha etkin kullanılabilen bir pazarlama stratejisi haline gelmiştir.
Dijital pazarlamanın geleceğini çeşitli örneklerle ele almak mümkün. Örneğin günümüzde Google’ın gelirleri, geleneksel bir medya kuruluşunun gelirlerinden kat kat üstündür. Çünkü bu platform online ortamın en önemli ve en aktif kuruluşu olarak ön plana çıkmaktadır.
Bir gün içerisinde insanların online ortamda harcadıkları zamanın 11 saat ve üzerinde olması, elektronik cihazların ve bu cihazlar üzerinden potansiyel müşterilere ulaştırılan reklam ve hizmetlerin geleceğini doğrudan etkilemektedir.
Bundan birkaç yıl öncesine kadar SEO, SEM, PPC, Google AdWords gibi unsurlar pazarda pek sık karşımıza çıkmazken, artık bu terimler ve bunların ifade ettiği anlamlar da sıradanlaştı ve hayatlarımıza entegre oldu. Birçok şirket online ortamların pazarlama potansiyellerini değerlendirmeyi tercih ederken, çevrimiçi pazar büyük bir rekabetin de odağına yerleşti.
İnsanlar aradıkları her şeyi kolay bir şekilde online olarak bulmanın cazibesinin tadına varmışken, pazarlama ve perakende kaynakları ülke içerisinde veya denizaşırı olarak uluslararası faaliyetler yürütmeye başladırlar.
Yurtiçi veya yurtdışı olsun, çok kanallı pazarlama stratejilerini online ortama sunan pek çok şirketin ürün ve hizmetlerinden kolay bir şekilde yararlanmak mümkün. Bu erişim kolaylığı ile rekabet avantajı, büyük ve küçük bütün şirketlerin gelecekte online pazara taşınacağının açık bir göstergesidir.
Markaların ürün ve hizmetlerini yürütürken, bu hizmetleri geliştirmek konusunda bazı pazarlama stratejileri izlemeleri şarttır. Kendilerine özgü pazarlama stratejileri geliştirmeyen markalar, markalarının değer kaybetmesi riskiyle karşı karşıya kalabiliyorlar.
Net bir pazarlama stratejisiyle yola çıkıldığı zaman, marka değerini arttırmak ve potansiyel müşterilere kolay bir şekilde ulaşmak mümkün olacaktır. Dijital pazarlama stratejileri de bu noktada devreye girmektedir. Çevresel faktörler, müşteri faktörü, iş dünyası ve rakip faktörleri dijital pazarlama stratejilerinin temelini oluşturmaktadır.
Dijital pazarlama, globalleşen dünyanın ve gelişen teknolojinin gerekli bir unsuru halini almıştır. Şirketlerin ilerlemesi, dijitalleşmeye ve online pazarı yakından takip etmeye bağlıdır.
Bu bağlamda Boğaziçi Enstitüsü dijital pazarlama eğitiminde öğrenecekleriniz arasında;
Boğaziçi Enstitüsü dijital pazarlama eğitimi kapsamında edinilen bu bilgilerle sertifikalı bir dijital pazarlama uzmanı olunabiliyor.
Her geçen günle birlikte şirketlerin dijitalleşen dünyaya ayak uydurması, markaların kapsamlarını genişletmelerini gerekli hale getirmektedir. Dijital pazarda trendleri belirlemek, marka oluşturmak, var olan markayı yükseltmek ve müşterilere ulaşmak çağımızın gerekliliğidir diyebiliriz. Dijital pazarlamanın geleceğinin gelişime ve yükselmeye oldukça açık olması, dijital pazarlama eğitimlerine katılmayı gerekli hale getiriyor. Çünkü artık çevrimiçi platformlar, müşterilere ulaşmanın en pratik ve en gerekli yolu halini almıştır.
Boğaziçi Enstitüsü tarafından katılımcılara online olarak ve sınırsız bir şekilde sunulan dijital pazarlama kursu, sektörde sertifikalı bir uzman olmak için kullanılabilir. General Mobile Sosyal Medya Uzmanı, DPA Ajansı Pazarlama Uzmanı, Seorative Ajans Başkanı gibi uzmanların bilgileriyle derlenen eğitimlerle dijital pazarlamanın incelikleri katılımcılara sunuluyor. Ayrıca eğitim sonrasında ücretsiz workshoplara katılım imkânları da bulunuyor.
Katılımcılar, Boğaziçi Enstitüsü ayrıcalıklarıyla sıfırdan başlayarak detaylı ve online eğitimlerle dijital pazarlama uzmanlığı eğitim programlarına dahil olabilirler. Alanında uzman eğitmenlerle verilen eğitimler, ömür boyu sınırsız erişim, workshop destekleri gibi pek çok imkân bu program dahilinde yer alıyor. Günümüzün ve geleceğin büyüyen ve gelişen bu sektörüne sağlam temelli bir giriş yapmak Boğaziçi Enstitüsü ile mümkündür.
Dijital pazarlama uzmanlık eğitimlerine, bu sektöre ilgi duyan hemen hemen herkes katılabilir. Yeni bir marka oluşturmak isteyenler, sektörde var olan markasını ilerletmek isteyen kuruluş sahipleri, ajans çalışanları ya da bu sektörde kariyer hedefleyenler kursa kolaylıkla başvuru gerçekleştirebilirler.
Dijital Pazarlama Eğitimi sonunda sertifika almak için eğitim videolarını eksiksiz bir şekilde izlemek gerekir. Eğitim sonunda sınav yapılmadığı için bu kriteri sağlamak, sertifika almak için yeterli olacaktır.
Boğaziçi Enstitüsü onaylı ve uluslararası geçerliliği olan sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Sertifika gönderimi için kargo ücreti talep edilmemektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 25 gün içinde gelişmektedir.
Boğaziçi Enstitüsünden aldığınız Dijital Pazarlama Eğitimi’nde sertifika almak için basım ücreti ödemeniz gerekiyor. Ücretsiz eğitimlerden hiçbir bedel talep edilmediği için sertifikanın basım maliyetini ödemek zorundayız, bu maliyetler üniversite ve uluslararası kuruluşların; onay, imza ve operasyonel süreçleri için fiziki sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşuyor. Bu nedenle sizden sadece “sertifika basım ücreti” talep ediyoruz. Bunun dışında kargonuz tarafınıza ücretsiz bir şekilde ulaşıyor.
| 4.79 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}