{{spt.item_adi}}
CV Hazırlama Eğitimi, doğru öz geçmiş hazırlamak için yapılması gerekenleri öğreten bir online eğitim programıdır. CV Hazırlama Eğitimi bitiminde katılımcılar etkili bir öz geçmiş hazırlamayı öğrenmekte ve işverenler üzerinde olumlu intiba bırakabilmektedir.
CV Hazırlama Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
CV Hazırlama Eğitimi, etkili bir öz geçmiş hazırlamak için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren bir online eğitimdir. CV Hazırlama Eğitimi ile kişiler, hangi CV türünü baz alarak öz geçmiş hazırlamaları gerektiğini öğrenmektedir. Böylece CV Hazırlama Eğitimi, kişinin doğru bir öz geçmiş hazırlayıp iş başvurularında daha avantajlı olmasını sağlamaktadır.
CV Hazırlama Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
CV Hazırlama Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
CV Hazırlama Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim yöntemi ile düzenlenmektedir. CV Hazırlama Eğitimi dersleri, insan kaynakları alanında uzman bir akademisyen ile online olarak yapılır. Dersler, önceden çekilen ve yayıma hazır hale getirilen tek parça halindeki bir videodan oluşmaktadır. CV Hazırlama Eğitimi ders videosu İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün platformuna eklenmekte ve eğitime kaydolan kişiler bu videoyu görüntüleme hakkına sahip olmaktadır. Kişi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün öğrenci paneline giriş yaparak videoyu seyretmektedir.
CV Hazırlama Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
CV Hazırlama Eğitimi’nde ders kaynakları, insan kaynakları alanında uzmanlaşmış bir akademisyen ile önceden çekilen ve tek parça halinde yayımlanan bir videodur. Bu ders videosu, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünün paneline eklenmektedir. Eğitime kaydolan kişiler, videoya öğrenci paneli üzerinden erişmektedir.
CV Hazırlama Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
CV Hazırlama Eğitimi sonunda sınav düzenlenmediği için sertifika almak isteyen kişilerin yapması gereken esas şey, eğitim videosunu izlemektir. Videoyu izlerken bir yandan not tutan öğrenciler dersten daha yüksek düzeyde fayda görmektedir.
CV Hazırlama Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika ise e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama işlemi sonucunda görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
CV Hazırlama Eğitimi'nde sertifika almak için basım ücreti ödemeniz gerekiyor. Sertifikanızı oluşturmak için sertifikanın basım maliyetini ödemek zorundayız, bu maliyetler üniversite ve uluslararası kuruluşların; onay, imza ve operasyonel süreçleri için fiziki sertifikaya talep ettiği bedellerden oluşuyor. Bu nedenle sizden sadece “sertifika basım ücreti” talep ediyoruz. Bunun dışında kargonuz tarafınıza ücretsiz bir şekilde ulaşıyor.
CV Hazırlama Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, CV türleri ve örnekleri hakkında bilgi sahibi olduğunu kanıtlamaktadır. CV Hazırlama Eğitimi sonunda alınan sertifika, özellikle insan kaynakları alanında çalışan kişilerin işine yarar. Ancak farklı alanlarda çalışan kişiler de CV Hazırlama Sertifikası’nı öz geçmişlerine eklediklerinde işverenler nezdinde olumlu bir intiba bırakabilirler.
İstanbul Boğaziçi Enstitüsündeki CV Hazırlama Eğitimi sonunda verilen sertifikalardan biri uluslararası geçerlidir. Böylece kişi, öz geçmiş hazırlama alanındaki bilgi birikimini diğer ülkelerde de ispatlama şansı bulmakta, yurt dışı iş başvurularında da avantajlı olmaktadır.
CV, Latince “hayatın seyri” anlamına gelen “curriculum vitae” ifadesinden gelen, kişinin iş başvurusunda bulunurken kullandığı belgedir. CV; kişinin iş deneyimleri, kişisel bilgileri, sahip olduğu beceriler, iletişim bilgileri gibi özelliklerini içeren belgedir. CV, Türkçede “öz geçmiş” kelimesiyle ifade edilir.
CV hazırlamak için kişinin önce CV türlerini öğrenmesi gerekir. CV türleri; kişinin öğrenci, yeni mezun, meslek değiştirmiş, deneyimli bir çalışan olma gibi sahip olduğu pozisyonlara göre değişmektedir. Kişi, hangi CV türünü hazırlaması gerektiğini belirledikten sonra en iyi CV örneklerini incelemelidir. Bu örnekler yardımıyla CV’de bulunması gereken bilgilere yer vermelidir.
CV’de bulunması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
CV hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
CV hazırlarken şu hatalar sık yapılır:
CV hazırlama sürecinde yukarıda sıralanan hataları yapmamaya özen göstermek gerekir. Bu hataları yapmamak için kişinin CV Hazırlama Eğitimi alarak öz geçmiş hazırlamayı kapsamlı bir şekilde öğrenmesi gerekmektedir.
Başarılı bir CV’de bulunması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
Başarılı bir CV hazırlamak için yukarıdaki bilgilerin göze hitap eden bir tasarım eşliğinde sunulması gerekmektedir. Aksi halde CV düzensiz ve karmaşık görünebilir. Bu durum ise işe alım sürecini olumsuz etkileyebilir.
| 4.88 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}