{{spt.item_adi}}
AR-GE Projeleri Eğitimi, AR-GE projelerinin nasıl işlediğini öğrenmek isteyen ve proje geliştirmeyi hedefleyen kişilere yönelik düzenlenmiş bir online eğitim programıdır.
AR-GE Projeleri Eğitimi ile katılımcılar AR-GE projelerinde sürecin nasıl işlediğini öğrenir ve proje yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgi sahibi olur. Ayrıca Boğaziçi Enstitüsü tarafından eğitim sonunda verilen sertifika sayesinde kişi, AR-GE projeleri hakkında bilgi sahibi olduğunu iş başvurularında da kanıtlama fırsatı bulur.
AR-GE Projeleri Eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
AR-GE Projeleri Eğitimi, AR-GE projesi yapmak isteyen kişilerin proje konusunu belirleme, projenin karşılaması gereken kriterleri yerine getirme, uygun bir şekilde mali rapor hazırlama gibi alanlarda bilgilenmesini sağlayan bir online eğitimdir.
AR-GE Projeleri Eğitimi, kişinin projeyi yönetirken dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmasına da yardımcı olur. Böylece kişi, AR-GE projelerini yönetirken daha bilinçli bir şekilde hareket eder.
AR-GE Projeleri Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
AR-GE Projeleri Eğitimi’ne katılmak için şunlar gerekmektedir:
AR-GE Projeleri Eğitimi, İstanbul Boğaziçi Enstitüsünde online eğitim modeline göre gerçekleştirilmektedir. AR-GE Projeleri Eğitimi dersleri, AR-GE projeleri alanında yetkin bir akademisyen eşliğinde online ortamda sürdürülür. Dersler, önceden çekilen videolardan oluşmaktadır.
AR-GE Projeleri Eğitimi’nin online olarak düzenlenmesi, öğrencinin zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde derslere katılmasını sağlar. Başka deyişle katılımcılar dersleri istedikleri zaman, istedikleri yerden takip edebilirler.
AR-GE Projeleri Eğitimi ders konu başlıkları şunlardır:
AR-GE Projeleri Eğitimi’nde ders kaynakları, AR-GE projeleri alanında yetkin bir akademisyen ile profesyonel bir stüdyoda çekilen videolardır. Bu ders videoları, Boğaziçi Enstitüsünün paneline eklenmekte ve videolar yalnızca eğitime kaydolan kişilerin erişimine sunulmaktadır.
AR-GE Projeleri Eğitimi ders videolarını öğrenci bulunduğu mekan ya da zaman fark etmeksizin izleyebilir. Böylece daha esnek bir öğrenme süreci geçirilir ve öğrenci dersleri kendi hızında takip etmiş olur.
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda katılımcılar şu sertifikaları almaktadır:
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda uygulanan sertifika sınavı, kişinin AR-GE Projeleri Eğitimi boyunca anlatılan bilgileri ne ölçüde öğrendiğini ölçmek için kullanılan bir yöntemdir.
AR-GE Projeleri Eğitimi sertifika sınavında başarılı olan kişiler sertifika almaktadır. Sınava girmeyen ya da sınavı geçemeyen kişiler, AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda sertifika almaya hak kazanamamaktadır.
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda sertifika sınavı, online yani çevrim içi ortamda düzenlenmektedir. AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda kişiler, çoktan seçmeli soruların bulunduğu sertifika sınavına girerler. Sınava girmek için Boğaziçi Enstitüsünün internet sitesi üzerinden üye girişi yapılmalıdır.
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda sertifika sınavı, doğrudan eğitimde yer alan konulara yönelik hazırlanmıştır. AR-GE Projeleri Eğitimi sertifika sınavını geçmek için kişinin dersleri ilgiyle takip etmesi gerekmektedir.
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda alınan sertifika ile kişi, AR-GE projeleri hakkında bilgi sahibi olduğunu kanıtlama imkanı bulmaktadır. AR-GE Projeleri Eğitimi Sertifikası’nı öz geçmişine ekleyen kişiler, iş başvurularında bir adım önde olmaktadır. Özellikle AR-GE projeleri üzerine istihdam edilmek isteyenler için bu sertifika oldukça önemlidir.
AR-GE Projeleri Eğitimi bittikten sonra katılımcılara verilen sertifikalardan biri uluslararası alanda geçerlidir. Bu sayede kişi, AR-GE projelerine dair sahip olduğu bilgiyi diğer ülkelerde de kanıtlayabilir.
AR-GE Projeleri Eğitimi sonunda verilen Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifika ve uluslararası geçerli Cardcert sertifika, kişinin adresine fiziki olarak gönderilmektedir. Üniversite onaylı sertifika e-Devlet üzerinden yapılan sorgulama ile görüntülenmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde görülme süresi ise sertifikanın hazırlanmasından sonraki 20 gün içinde gelişmektedir.
AR-GE, araştırma-geliştirme kelimesinin kısaltması olup ürün/hizmet geliştirme için yapılan yenilikçi çalışmaları kapsayan bir kavramdır.
AR-GE, üç ana bölümde ele alınan bir kavramdır: Temel araştırma, uygulamalı araştırma ve deneysel geliştirme.
AR-GE’nin önemi; bilgi dağarcığını arttırması, mevcut sorunların giderilmesini ve gelişimi sağlaması gibi faktörler ile açıklanabilir.
AR-GE çalışmaları ile şirketler hem piyasaya değer katar hem de kendi ürün/hizmetlerinin daha kaliteli olmasını sağlar.
AR-GE’nin temel amaçları, hizmetin/ürünün en kaliteli hale getirildikten sonra piyasaya sürülmesini sağlamak ve firmanın kazancını arttırmaktır.
AR-GE’nin temel amaçları arasında yenilikçilik ve gelişim de yer almaktadır. AR-GE çalışmaları, bu iki temel amaca hizmet etmelidir aksi halde proje bir AR-GE projesi kapsamında ele alınmamaktadır.
| 5.00 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}