{{spt.item_adi}}
Aile Danışmanlığı Kursu ile sertifikalı bir aile danışmanı olabilirsiniz. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, size aile terapisi alanında yetkinlik sağlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitim programına Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmetler ve Tıp bölümlerinden mezun olan kişiler kayıt olabilmektedir.
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı ile şunları öğreneceksiniz:
Aile Danışmanlığı Kursu; aile bireyleri ve çiftlerin duygusal ya da kişiler arası problemlerin çözülmesi için psikolojik danışmanlık hizmeti veren kişileri eğiten, sertifikalı bir eğitim programıdır.
Aile Danışmanlığı Kursu sonrasında alacağınız sertifika ile aile danışmanlığı merkezi açabilir, aile danışmanlığı alanında uzman olarak çalışabilirsiniz.
Aile danışmanı, aile bireylerinin ve çiftlerin duygusal veya kişilerarası sorunlarının çözüme ulaşması için psikolojik danışmanlık hizmeti veren kişilerdir.
Aile danışmanı, danışanlarına terapi seansı yapar, gerekli durumlarda danışanları ilaç ve psikiyatri desteği almaları için yönlendirir, velayet ve boşanma davalarında aile bireyleri hakkında mahkemede ifade verir.
Aile danışmanı olmak için üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tıp veya Hemşirelik bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden birini bitirenler Aile Danışmanlığı Eğitimi alarak bu mesleği icra ederler.
Şu bölümlerden mezun olan kişiler aile danışmanı olabilir:
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı konu başlıkları şunlardır:
Aile Danışmanlığı Eğitimi sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir. Aile Danışmanlığı Kursu sonunda verilen sertifika katılımcıların, aile terapisi alanında eğitim sayesinde kazandıkları yetkinliği belgeler nitelik taşımaktadır.
Aile Danışmanlığı Eğitimi sonunda katılımcılara üç farklı sertifika verilmektedir. Aile Danışmanlığı Kursu sonunda katılımcılara verilen üç farklı sertifika şunlardır:
Aile Danışmanlığı Kursu sonunda verilen sertifikalar, katılımcıların aile terapisi alanında uzman olduklarını kanıtlamaktadır. Aile danışmanlığı alanında alınan sertifikalar kişilerin, aile danışmanlarının görev ve sorumluluklarını yerine getirmesine imkan sağlar.
Katılımcılar, Aile Danışmanlığı Kursu sonunda almaya hak kazandıkları başarı sertifikaları ile kendilerine istihdam alanları yaratabilmektedirler. Mevcut durumda sosyolog, psikolog, psikolojik danışman olarak mesleğini devam ettiren katılımcılar eğitim sonunda verilen sertifikalar sayesinde aile danışmanı olarak çalışabilmekte, kendi aile danışmanlığı merkezlerini açabilmektedirler.
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, adli psikoloji alanında uzman eğitmenler tarafından yüz yüze ve online olarak gerçekleştirilir.
Aile Danışmanlığı Kursu eğitmenleri şunlardır:
Aile danışmanı olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
Aile danışmanının maaşı 6500 TL ile 10.000 TL aralığındadır.
Aile danışmanı maaş aralığı, çalışanın tecrübesine ve kuruma göre değişmektedir. Örneğin bu kişiler mesleğe ilk başladıklarında maaşları 6500 TL civarındadır fakat 2 yıl deneyimli olanlar 7500 TL, 3 yıl ve üzeri kadar deneyimli olanlar 8500 TL ile 10.000 TL arasında maaş alır.
Aile danışmanı çalışma alanları şu şekildedir:
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, 332 saat teorik ve 118 saat uygulamalı olmak üzere toplam 450 saat sürmektedir.
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, Boğaziçi Enstitüsünde canlı eğitim metoduna göre düzenlenmektedir.
Aile danışmanlığı eğitimi, mutlaka güvenilir kurumlardan alınmalıdır. Aile danışmanlığı eğitimi, genellikle üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. Fakat üniversiteler ile anlaşmalı olan ve eğitimin sonunda üniversite onaylı sertifika veren kurumlar da güvenilirdir.
Aile danışmanlığı; aile içinde yaşanan problemlerin çözüme ulaştırılması noktasında verilen psikolojik hizmettir. Aile danışmanlığı, çift terapisi şeklinde yapılabileceği gibi çocukların da dahil olduğu seanslar şeklinde de yürütülebilir.
Aile danışmanı şu işi yapar:
Aile danışmanında olması gereken özellikler şunlardır:
Aile danışmanı olmanın zorlukları şu şekilde açıklanabilir:
Lise mezunları aile danışmanı olamaz çünkü aile danışmanı olmak için üniversitede Hemşirelik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Tıp, Sosyoloji Çocuk Gelişimi ya da Sosyal Hizmet Bölümü’nü okumuş olmak gerekir. Lise mezunları, bu bölümlerden birini okuduğu takdirde Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’na katılarak aile danışmanı olabilir.
Aile danışmanı; psikolojik danışmanlık merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, belediyelerde, aile mahkemelerinde bilirkişi pozisyonunda, kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, bakanlıkların il merkez müdürlüklerinde iş bulabilir. Aile danışmanlığı günümüzde popüler bir meslek olduğu ve çalışma alanı geniş olduğu için bu meslekte iş bulmak kolaydır.
Boğaziçi Enstitüsü onaylı sertifikanız ve uluslararası geçerli sertifikanız adresinize fiziki olarak gönderilecektir. Üniversite onaylı sertifikanızı ise e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.
Sertifikanızın e-Devlet sisteminde görülme süresi, sertifikanın oluşturulmasından sonraki 20 gün içindedir.
| 4.57 Eğitim Puanı |
{{yrm.yazar}}
{{yrm.baslik}}
{{yrm.yorum}}
Boğaziçi Enstitüsü : {{yrm.cevap}}