online-egitimler-bogazici-enstitusu
Marka Müdürü Nasıl Olunur? Marka Müdürü Ne İş Yapar?

Marka Müdürü Nasıl Olunur? Marka Müdürü Ne İş Yapar?


Reklamcılık, İşletme, Pazarlama İletişim ve Medya gibi bölümlerden mezun olan kişiler, ilgili alanda deneyim kazandıktan sonra terfi alarak marka müdürü pozisyonunda çalışabilir. Marka müdürü; markanın büyümesi için çeşitli çalışmalar yürütür, rakip analizleri gerçekleştirir ve markanın bünyesinde faaliyet gösteren birimlerin gelişmesi için çalışır.

Marka Müdürü Nedir?

Marka müdürü; bir şirketin veya kuruluşun marka stratejisinin oluşturulması, yönetilmesi ve uygulanmasından sorumlu olan yöneticiye verilen mesleki ünvandır. Marka müdürleri; markanın belirli hedefler doğrultusunda tanıtımını yapmak, tüketici algısını şekillendirmek, müşteri sadakatini artırmak ve pazarlama çabalarını koordine etmek gibi önemli sorumluluklar üstlenmektedir.

Marka müdürü; markanın değerini ve farklılığını vurgulamak için reklam kampanyaları, pazar araştırmaları ve diğer pazarlama aktivitelerini planlayarak markanın piyasada rekabet avantajını sürdürmeye çalışır. Ayrıca marka kimliğini korumak ve marka uyumunu sağlamak için şirket içindeki tüm departmanlarla işbirliği yaparak marka imajını güçlendirir.

Marka Müdürü Ne İş Yapar?

Marka müdürü, görevini sürdürdüğü şirketin veya organizasyonun marka yönetimi alanında sorumluluk sahibidir ve bu alanda çeşitli çalışmalar yürütür.

Marka müdürünün temel görevi marka değerinin arttırılması ve markanın büyümesi amacıyla çeşitli stratejiler geliştirmektedir. İlgili stratejiler geliştirirken hedef kitle, tüketici segmentleri ve rakip firmalar gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulunduran marka müdürleri; marka kimliğinin gelişmesi için pazarlama çalışmaları yürütür. Bu süreçte reklamlar, sosyal medya platformları ve çeşitli iletişim kanallarından faydalanır. Aynı zamanda müşteri memnuniyetinin arttırmak için geri bildirimlere önem veren marka müdürleri, müşterileri taleplerini ön planda tutarak marka için iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yürütür.

 

 

Marka Müdürü Olma Şartları Nelerdir?

Marka müdürü olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Reklamcılık ya da İşletme gibi üniversite bölümlerinden mezun olmak
  • Marka sorumlusu pozisyonunda deneyim kazanmak
  • Liderlik özelliklerini taşımak
  • Analiz yapabilmek ve stratejik düşünebilmek
  • Çözüm odaklı ilerlemek
  • Ekip yönetebilme alanında başarılı olmak

Marka Müdürü Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Marka müdürü olmak için Pazarlama, Reklamcılık, İşletme Bölümü, İletişim ve Medya alanlardan mezun olmak gerekir. Daha sonra ise sektörde deneyim kazanılmalı ve yetkinlik sahibi olunmalıdır.

Ayrıca Marka Yönetimi Eğitimi gibi çeşitli sertifika programlarına katılım sağlamak veya yüksek lisans yapmak ise kişinin mesleki gelişimine katkıda bulunarak iş başvurularında ön plana çıkmasına yardımcı olacaktır.

Marka Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Marka müdürünün maaşı 23.500 TL ile 51.000 TL aralığındadır.

Marka müdürü maaş aralığını çalışanın birlikte çalıştığı marka ve alanında elde ettiği deneyim etkiler. Marka müdürü genellikle mesleğe 23.500 TL maaşla başlarken zaman içerisinde maaşı 51.000 TL’ye kadar çıkar.

Marka Müdürü Emeklilik Şartları Nelerdir?

Marka müdürü 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlaması durumunda 7000 gün prim ödedikten sonra yaşını bekleyerek emekli olabilir. Sigortalılık süresi bu gruptaki çalışanlar için geçerli değildir. Ayrıca kadınlar 58 ve erkekler ise 60 yaşında emekli olabilir. Marka müdürü 1 Mayıs 2008 tarihinden sonra işe başladıysa 7200 gün prim ödedikten sonra yine yaşının gelmesini bekleyerek emekli olabilir. Kadınların emeklilik yaşı 58 iken erkeklerinki 60-65 yaş arasında değişmektedir.

Yurt Dışında Marka Müdürü Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında marka müdürü olmak için öncelikle İşletme, Reklamcılık, Pazarlama, Medya ve İletişim gibi bölümlerden mezun olunması ve yurt dışında da geçerliliği bulunan bir diplomaya sahip olunması gerekmektedir. Bu şartları karşılayan kişiler, yurt dışında çalışma izni almak için ilgili kurumlara başvurmalı ve marka sorumlusu pozisyonunda deneyim sahibi olduğunu belgelendirmelidir.

Aynı zamanda yurt dışında marka müdürü olarak görev yapmak isteyen kişilerin ileri seviyede yabancı dil bilmesi gerekmektedir. Bu alanda problem yaşanması durumunda yabancı dil eğitimlerine katılım sağlanması ve uluslararası geçerliliği bulunan sertifikalar alınması avantajlı bir durum olacaktır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?