İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-03-29T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Ağ Geliştirme Müdürü Nasıl Olunur? Ağ Geliştirme Müdürü Ne İş Yapar?

Ağ Geliştirme Müdürü Nasıl Olunur? Ağ Geliştirme Müdürü Ne İş Yapar?


Ağ geliştirme müdürü, çeşitli kurumların ağ sistemlerinin donanım ile yazılım işlerinde rol alır ve internet sistemlerinin altyapısı ile ilgili sorunların giderilmesini sağlar. Ağ geliştirme müdürü olmak için üniversitede Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümleri bitirmek gerekir. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığının yetki verdiği kurumlar tarafından düzenlenen Sistem ve Network Uzmanlığı Eğitimi’ne katılanlar da bu mesleği icra edebilir.

Ağ geliştirme müdürü olmak için sadece eğitim almak yeterli değildir, kişinin ilgili alanda mesleki deneyime sahip olması önemlidir. Aksi takdirde hem ekip yönetimini sağlamak hem de teknik tarafta çalışmak pek mümkün olmayacaktır.

Ağ Geliştirme Müdürü Nedir?

Ağ geliştirme müdürü, kurumların ağ ve güvenlik sistemlerinden sorumlu olan ve bu birimde çalışan kişileri organize eden görevlidir. Ağ geliştirme müdürü, bir kurumun veya işletmenin ağ altyapısını güçlendirir ve etkin bir şekilde yönetir.

Ağ geliştirme müdürleri bilgisayar bilimleri, yazılım mühendisliği veya benzer bir alanda lisans derecesine ve ilgili deneyime sahiptir. Ayrıca, teknolojik gelişmeleri takip etme yeteneği, liderlik özellikleri ve problem çözme becerileri de bu pozisyon için önemlidir.

Ağ Geliştirme Müdürü Ne İş Yapar?

Ağ geliştirme müdürü; ağ altyapısının planlanması, tasarlanması, geliştirilmesi, ağ güvenliğinin sağlanması, ağ performansının takip edilmesi, bakım ve onarım işlemleri, ekip ve bütçe yönetimi gibi işleri yapar.

Ağ geliştirme müdürü, çalıştığı kurumun ağ sistemleri ve teknolojileri ile ilgili yani bilgi teknolojileri (BT) alanında faaliyet gösterir. Planlamadan tasarıma, analizden altyapı geliştirmeye kadar her türlü süreçte görev alır.

Ağ geliştirme müdürleri; bilgisayar, internet gibi araçlarda meydana gelebilecek sorunlara ilişkin önlem alır, sistemin sorunsuz bir şekilde işlemesi için çalışır, sistemde oluşan problemlerin giderilmesini sağlar.

Ağ Geliştirme Müdürü Olma Şartları Nelerdir?

Ağ geliştirme müdürü olma şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • Üniversitede bilgisayar, yazılım mühendisliği vb. alanlarda eğitim almak
  • Ağ teknolojileri ve güvenliği alanında bilgi sahibi olmak
  • Ağ teknolojileri ve güvenliği alanında daha önce çalışmış olmak
  • Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip etmek
  • Sayısal alana yatkın olmak
  • Ekip yönetimi ve liderlik becerisine sahip olmak
  • Analitik düşünebilmek
  • Çözüm odaklı olmak

Ağ Geliştirme Müdürü Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Ağ geliştirme müdürü olmak için üniversitede Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Üniversite eğitiminin yanı sıra bilişim alanında düzenlenen sertifika programlarına katılarak kendini geliştirmek de bu meslekte oldukça önemlidir.

Ayrıca kişinin bu mesleği yapabilmesi için güncel teknolojik gelişmelere hakim olması gerekir. Bunun için seminer, konferans, panel gibi etkinliklere katılım sağlanabilir, sektörü bir araya getiren kariyer etkinlikleri, zirveler, fuarlar gibi etkinliklere gidilebilir. Tüm bunlar, ağ geliştirme müdürünün kariyerini geliştirmesini sağlar.

Ağ Geliştirme Müdürü Olmak için Kaç Puan Gerekir?

Ağ geliştirme müdürü olmak için AYT’de sayısal puan türüne ait Bilgisayar Mühendisliği taban puanları 307,81977 olarak belirlenmiştir.

Öte yandan Yazılım Mühendisliği mezunları da ağ geliştirme müdürü olabilir. AYT’de sayısal puan türünden hesaplanan Yazılım Mühendisliği taban puanları 307,67758’dir.

Ağ Geliştirme Müdürü Nerelerde Çalışabilir?

Ağ geliştirme müdürü yazılım firmalarında, yazılım geliştirme şirketlerinde, internet servis sağlayıcısı firmalarda, e-Ticaret sitelerinde, çeşitli sektörlerde görev yapan şirketlerin IT birimlerinde çalışabilir.

Ağ geliştirme müdürleri, bilgisayarın ve internetin kullanıldığı hemen her işte görev yapabilir. Gerek kamu kurumlarında gerekse özel sektörde istihdam edilme şansına sahiptirler.

Ağ Geliştirme Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Ağ geliştirme müdürü maaşları 32.000 TL ile 80.000 TL aralığındadır.

Ağ geliştirme müdürü maaş aralığı, kişinin mesleki tecrübesine, çalıştığı firmaya ve sektöre göre değişir. Örneğin bir ağ geliştirme müdürü genellikle mesleğe ilk başladığı dönemde ortalama 32.000 TL maaş alır fakat ilerleyen zamanlarda maaşı yükselerek 80.000 TL’ye kadar çıkar.

Ağ Geliştirme Müdürü Emeklilik Şartları Nelerdir?

Özel ağ geliştirme müdürü olarak çalışan erkeklerin 7200 prim günü sayısını doldurması gerekir. Bu kişiler için emeklilik yaşı kademeli olarak artar ve 60 yaşından başlayarak 65 yaşa kadar devam eder. Özel ağ geliştirme müdürü olarak çalışan kadınlar ise sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7200 gün prim ödedikleri takdirde 58 yaşında emekli olmaya hak kazanır.

Kamu ağ geliştirme müdürü olarak çalışanlar 9000 prim gününü doldurdukları takdirde emeklilik yaşları erkeklerde 60 yaş ve kadınlarda ise 58 yaş olarak belirlenmiştir.

Devlette Ağ Geliştirme Müdürü Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Devlette ağ geliştirme müdürü olmak için öncelikle bilgisayar, yazılım mühendisliği vb. lisans bölümlerinden mezun olmak gerekir. Ardından belli süre mesleki deneyim edindikten sonra ilgili kamu kurumlarının mülakatlarına ve/veya sınavlarına girilir. Yeterli başarıyı sergileyen kişiler devlette ağ geliştirme müdürü olarak hizmet vermeye başlar.

Yurt Dışında Ağ Geliştirme Müdürü Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında ağ geliştirme müdürü olmak için bilgisayar, yazılım mühendisliği vb. üzerine yurt dışında geçerli bir lisans diplomasına sahip olmak, gidilen ülkenin dilini bilmek gerekir. Ayrıca gidilecek ülkede istihdama katılabilmek için çalışma izni almak da gerekir.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?