Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-26T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Seramik Teknikeri Nasıl Olunur? Seramik Teknikeri Ne İş Yapar?

Seramik Teknikeri Nasıl Olunur? Seramik Teknikeri Ne İş Yapar?


Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nden mezun olan kişiler, seramik teknikeri olur. Bu alanda verilen ilgili kurslara katılım sağlayan kişiler de kendilerini geliştirerek seramik teknikeri olabilir. Seramik teknikeri; kil, çamur ve toprak gibi malzemeleri kullanarak seramik eserler üretir. Ürettiği eserler ise süs eşyası, mutfak ekipmanı ya da banyoların fayanslarında kullanılabilir.

Seramik Teknikeri Nedir?

Seramik teknikeri; seramik sanatının üretim aşamalarında çalışan ve seramik malzemelerinin işlenmesi, tasarlanması, üretilmesi ve tamamlanması süreçlerinde teknik destek sağlayan kişiye verilen mesleki ünvandır. Bu kişiler, seramik ürünlerin farklı türlerini üretmek için gerekli olan bilgi ve beceriye sahiptirler. Seramik teknikerleri, sanatsal ve ticari seramik üretimini desteklemeleri açısından oldukça önemli bir görev üstlenmektedirler.

Seramik teknikerlerinin görevleri arasında seramik malzemelerini hazırlama, şekillendirme, glazürleme ve fırınlama gibi üretim aşamalarını yönetmek bulunur. Bu teknikerler, seramik atölyelerinde veya üretim tesislerinde çalışma şansına sahiptir. Seramik malzemelerini ham haliyle alarak onları form veren, süsleyen ve son işlem aşamalarından geçirerek estetik ve dayanıklı seramik ürünler üreten seramik teknikerleri; farklı seramik teknikleri hakkında detaylı bilgi sahibidir.Formun Üstü

Seramik Teknikeri Ne İş Yapar?

Seramik teknikeri, seramik üretiminin farklı aşamalarında görev alır ve seramik ürünlerin üretimini destekler.

Seramik teknikeri; seramik üretim süreçlerinde teknik bilgi ve becerilerini kullanarak çalışır. Seramik teknikerlerinin temel görevleri arasında ham seramik malzemelerinin hazırlanması, şekillendirilmesi ve istenilen formlara getirilmesi gibi çalışmalar yer alır. Ayrıca seramik ürünlerin yüzeyini glazürleme veya boyama işlemleri ile estetik açıdan zenginleştirirler. Bu aşamalarda farklı seramik teknikleri ve malzemeleri kullanarak özgün tasarımlar oluştururlar.

 

 

Seramik Teknikeri Olma Şartları Nelerdir?

Seramik teknikeri olma şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nden mezun olmak ya da seramik alanında eğitim almak
  • Gerekli tekniklere hakim olmak
  • Tasarım alanında başarılı olmak
  • Yaratıcı ve estetik bir anlayışla çalışmak
  • El becerisine sahip olmak
  • Detaylara özen göstermek

Seramik Teknikeri Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Seramik teknikeri olmak için üniversite bölümleri arasında yer alan Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü okunmalıdır. Bu bölümde eğitim almayan kişiler seramik kurslarına katılarak kendilerini bu alanda geliştirmelidir.

Seramik Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Seramik teknikerinin maaşı 16.500 TL ile 34.000 TL aralığındadır.

Seramik teknikeri maaş aralığı, kişinin çalıştığı alandaki ününe ve deneyimine göre değişir. Bir seramik teknikeri göreve yeni başladığı dönem 16.500 TL maaş alırken ün kazanması durumunda aldığı maaş 34.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Seramik Teknikeri Emeklilik Şartları Nelerdir?

Özel sektörde seramik teknikeri olarak çalışan erkekler, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başladılarsa sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7000 gün prim ödedikleri takdirde 60 yaşında emekli olurlar. 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayan erkeklerin ise 7200 prim günü sayısını doldurması gerekir. Bu kişiler için emeklilik yaşı kademeli olarak artar ve 60 yaşından başlayıp 65'e kadar devam eder.

Özel sektörde seramik teknikeri olarak çalışan kadınlar, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başladılarsa sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7000 gün prim ödedikleri takdirde 58 yaşında emekli olmaktadır. 1 Mayıs 2008 itibarıyla işe başlayan kadınlar ise sigortalılık süresi önemli olmaksızın 7200 gün prim ödedikleri takdirde 58 yaşında emekli olmaya hak kazanır.

Yurt Dışında Seramik Teknikeri Olmak için Neler Yapılmalıdır?

Yurt dışında seramik teknikeri olmak için ilgili üniversite bölümlerinden mezun olunması ya da ilgili kurslara katılım sağlanması gerekmektedir. Bu mezuniyetin sonunda alınan diplomanın veya kurs sonunda alınan sertifikanın yurt dışında da geçerli olduğunu belgelendiren kişiler, yurt dışında çalışma izni almak için ilgili alanlara başvurmalıdır.

Gidilmesi planlanan ülkenin ana diline hakim olmak ise aranan diğer nitelikler arasında yer almaktadır. Bu alanda sorun yaşayan kişilerin online yabancı dil eğitimlerine katılım sağlaması doğru bir tercih olacaktır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?