Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-26T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Sörf Eğitmeni Nasıl Olunur? Sörf Eğitmeni Ne İş Yapar?

Sörf Eğitmeni Nasıl Olunur? Sörf Eğitmeni Ne İş Yapar?


Sörf sporu alanında eğitim almış ya da sörf sporunun tekniklerine hakim olan kişiler, sörf eğitmeni olarak görev yapma şansına sahiptir. Başarılı bir sörf eğitmeni, sörf yapma tekniklerini öğretir ve öğrencilerinin sörf yapmayı en doğru biçimde öğrenmesini sağlar.

Sörf Eğitmeni Nedir?

Sörf eğitmeni, sörf sporunda deneyimli ve yetenekli olan kişiye verilen mesleki unvandır. Sörf eğitmenleri; sörfü yapmayı öğretirler, güvenliği sağlarlar ve öğrencilerin sörf becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurlar. Bu eğitmenler; sörfün temel prensiplerini, tekniğini ve güvenlik önlemlerini öğretirken aynı zamanda öğrencilerin deneyimlerini keyifli ve eğlenceli hale getirmek için çaba gösterirler.

Sörf eğitmenleri genellikle sörf sporu hakkında detaylı bilgiye sahip olmakla birlikte sörf sporunda deneyim kazanmış kişilerdir. Başarılı bir sörf eğitmeni, deniz ve okyanus güvenliği konularında eğitim almış olmalı ve öğrencilerinin güvenliğini sağlayabilmelidir. Ayrıca deniz koşullarını analiz etmeyi bilmeli ve öğrencilerini bu konuda bilgilendirmelidir.

Sörf Eğitmeni Ne İş Yapar?

Sörf eğitmeni, öğrencilerine sörf sporunun temel tekniklerini öğreterek onların sörf becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

Sörf eğitmeni; doğru duruş pozisyonu, denge gibi sörf sporunun gereklilikleri hakkında öğrencilerine eğitim verirken aynı zamanda öğrencilerinin güvenliğini sağlamakla da sorumludur. Bu eğitmenler, öğrencilerinin güvenli bir şekilde sörf sporu yapmayı öğrenmesi için deniz veya okyanus koşullarını sık değerlendirmeli ve sörf yapmak için en uygun zaman aralığını belirlemelidir.

Bir sörf eğitmeni; bunlara ek olarak öğrencilerini motive etme konusunda da aktif rol oynar ve onları cesaretlendirmek, güvenlerini arttırmak için özendirici bir tutum sergiler. Sörf eğitmenleri acil durumlarla başa çıkma konusunda da yetkinlik sahibi olmalıdır ve ihtiyaç halinde ilk yardım sağlamalıdır.

 

 

Sörf Eğitmeni Olma Şartları Nelerdir?

Sörf eğitmeni olma şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • Sörf alanında eğitim almış olmak ya da sörf sporunda başarılı olmak
  • Sörf sporunun temel tekniklerine hakim olmak
  • Vücut sağlığı hakkında bilgi sahibi olmak
  • İlk yardım alanında uzmanlık sahibi olmak
  • Sörf sporunda deneyimli olmak
  • İyi bir öğretici olmak
  • Birden fazla öğrenciye eğitim verebilmek

Sörf Eğitmeni Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Sörf eğitmeni olmak için sörf sporu alanında düzenlenen eğitimlere katılım sağlamak gerekmektedir.

Aynı zamanda sörf eğitmeni olmak isteyen kişiler, lisans programları arasında yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü okumaları durumunda avantaj elde edecektir.

Sörf Eğitmeni Maaşları Ne Kadar?

Sörf eğitmeninin maaşı 14.750 TL ile 26.000 TL arasında değişir.

Sörf eğitmeni maaş aralığının belirlenmesinde kişinin alanında ne kadar tanınır olduğu, mesleki yetkinliği ve çalıştığı kurumun yapısı önemlidir. Sörf eğitmeni bir yıllık deneyime sahip ise ortalama 14.750 TL 19.000 TL arasında kazanır. İki yıl deneyimli ve alanında tecrübeli bir eğitmen ise 19.500 TL ile 21.000 TL; sörf alanında tanınırlığı bulunan tecrübeli bir eğitmen ise ortalama 21.500 TL ile 26.000 TL arasında maaşa sahiptir.

Sörf Eğitmeni Emeklilik Şartları Nelerdir?

Sörf eğitmeni yalnızca özel sektörde görev yapma şansına sahip olduğundan sadece bu faktöre göre değerlendirmek gerekir.

8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlamış bir sörf eğitmeni, 7000 gün prim ödemeli ve yaş şartına uymalıdır. Bu kişiler sigortalılık süresinden muaf tutulmaktadır.

1 Mayıs 2008 tarihinden sonra çalışmaya başlamış bir sörf eğitmeni, 7200 gün prim ödemeli ve yaş şartına uymalıdır. Bu grupta yer alan erkekler 60-65 yaş arasında emekli olmaya hak kazanır, kadınlar ise 58 yaşında emekli olabilir.

Yurt Dışında Sörf Eğitmeni Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında sörf eğitmeni olmak için sörf sporu alanında eğitim almış ve bu alanda yurt dışında da geçerliliği bulunan sertifikalara sahip olmak gerekmektedir. Aynı zamanda yurt dışında çalışma izni alınmalı ve ileri seviyede yabancı dil bilinmelidir.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?