Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-26T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Oyun Ablası Nasıl Olunur? Oyun Ablası Ne İş Yapar?

Oyun Ablası Nasıl Olunur? Oyun Ablası Ne İş Yapar?


Oyun ablası, çocukların gelişimini destekleyebilme amacıyla onlarla oyunlar oynar ve çeşitli alanlarda eğitimler verir. Oyun ablası olmak için alınması zorunlu tutulan bir eğitim programı bulunmamaktadır. Ancak çeşitli sertifika programlarına katılım sağlamak oyun ablası olarak çalışmak isteyen kişiler için avantajlı bir durum olacaktır.

Oyun Ablası Nedir?

Oyun ablası, çocukların eğlence ve oyun ihtiyaçlarına destek olma amacıyla görev yapan kişiye verilen isimdir. Oyun arkadaşı olarak da adlandırılan oyun ablası, çocukların bakımından ve ihtiyaçlarının giderilmesinden sorumlu değildir.

Oyun ablasının temel amacı çocukların duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyerek keyifli zaman geçirmelerini sağlamaktadır. Oyun ablaları, çocukların yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik faaliyetler düzenleyerek onların eğlenerek öğrenmesini sağlar.

Oyun Ablası Ne İş Yapar?

Oyun ablası; çocukların ilgi alanlarını ve yaşlarını göz önünde bulundurarak çeşitli etkinlikler planlayarak bu etkinlikleri uygular.

Oyun ablası; çocukların keyifli zaman geçirebileceği oyun hamurları, boyama malzemeleri, bulmaca gibi çeşitli seçeneklerden faydalanır. Bunlara ek olarak rol yapma oyunları ile çocukların kendini ifade etmeyi öğrenmesini sağlar.

Çocukların yaratıcılıklarının ve hayal güçlerinin gelişiminde aktif rol oynayan oyun ablaları, etkinlikler sırasında çocukların güvenliğini sağlamalı ve riskli durumları önlemek için gereken tedbirleri almalıdır. Aynı zamanda çocukların iletişim becerilerinin gelişmesi için onlarla bol bol konuşur, soru sorar ve hikaye okuma gibi etkinliklerden faydalanır.

 

 

Oyun Ablası Olma Şartları Nelerdir?

Oyun ablası olma şartları aşağıda verilmiştir.

  • Çocukları sevmek ve onlarla ilgilenmekten keyif almak
  • Çocuklarla iletişim kurmada başarılı olmak
  • Çocuk gelişimi alanında bilgi sahibi olmak
  • Sıcakkanlı ve güler yüzlü olmak
  • Problem çözebilmek
  • Kriz anında sakin kalabilmek
  • Sabırlı olmak

Oyun Ablası Olmak için Hangi Eğitimler Alınır?

Oyun ablası olmak için zorunlu olarak alınması gereken bir eğitim programı yoktur. Ancak bu mesleki yapanların çoğunluğu Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi bölümlerden mezun olan kişilerden oluşur

Okul öncesi eğitim kurumu, bakımevi ya da kreş gibi yerlerde görev yapan kişilerin ön lisans veya lisans eğitimi almaları meslek hayatlarında daha başarılı olmalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda Montessori Eğitimi, Çocuk Gelişimi Eğitimi, İngilizce Eğitimi, Almanca Eğitimi, Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi gibi sertifika programlarına katılmak kişinin iş başvurularında avantaj elde etmesini sağlayacaktır.

Oyun Ablası Maaşları Ne Kadar?

Oyun ablasının maaşı 2500 TL ile 14.500 TL aralığındadır.

Oyun ablası maaş aralığını kişinin çalışma saatleri, birlikte çalıştığı ailenin ekonomik durumu veya çalıştığı kurum ile mesleki deneyim belirler. Oyun ablası aylık 10 saat çalışıyorsa 2500 TL, aylık 30 saat çalışıyorsa 7500 TL ve 50 saat ve üzeri kadar çalışıyorsa 8.000 TL-14.500 TL aralığında maaş alır.

Oyun Ablası Emeklilik Şartları Nelerdir?

Oyun ablası sigortalı bir şekilde 8 Eylül 1999'dan sonra çalışmaya başlaması durumunda 7000 gün prim ödemelidir. Bu grupta yer alan bir oyun ablası, 58 yaşında emekli olur ve sigortalılık süresinden muaf tutulur. Oyun ablası sigortalı bir şekilde 1 Mayıs 2008 itibarıyla bu kez yine 58 yaşında emekli olur fakat 7200 gün prim ödemesi gerekir. 

Yurt Dışında Oyun Ablası Olmak için Ne Yapılmalıdır?

Yurt dışında oyun ablası olmak için yurt dışında çalışma izni alınması ve çocuk gelişimi alanında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Aynı zamanda gidilmesi planlanan ülkenin ana dili çok iyi bilinmelidir. Bunlara ek olarak çocuk gelişimi sertifika programlarına katılım sağlanması ve uluslararası geçerliliği bulunan sertifikalar alınması kişinin yurt dışında iş bulma sürecini kolaylaştıracaktır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?