İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-03-29T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Kişisel Gelişim İle Depresyonu Yenmek

Kişisel Gelişim İle Depresyonu Yenmek


Zorlu yaşamların kişinin psikolojisi üzerinde derin etkileri bulunmaktadır. Bu etkiler kişileri yapmak istedikleri şeylerden alı koyup, zamanla yaşama karşı isteksiz hale gelmelerini sağlayabilir. Kişiye bu denli zararlı etkileri olan psikolojik hastalıklardan biri de depresyondur. Depresyonu yenmek ilk bakışta kolaylıkla aşılabilir gözükse dahi hafife almamalıdır. Depresyon uzun bir oluşma sürecinden sonra ortaya çıkar, köklerini derinlere saklamıştır. Bu kökler kişinin kendi kişisel problemlerinin çevresini sarıp kişiyi onları çözemeyecek hale getirebilir. İçsel problemlerini çözemeyen kişi depresyona girip kendini boğulacak gibi hissedebilir ve böyle yaşamak artık çok zor geldiğinde intihara kalkışabilir. Depresyonu yenmek insanı yaşamını sonlandırmaya götürebilecek kadar güçlü olduğundan çözüm uzun sürebilir.

Depresyonu Yenmek İçin İlaç Kullanmak Yeterli Midir?

Depresyon basit bir ruh hali bozukluğu olmadığı için anlık ruh haline iyi gelen ilaçlı tedavi yöntemi bir yere kadardır. Depresyon şikayetiyle psikiyatra başvuran pek çok kişi ilaçlarla anlık ruh halini toplamaya odaklandığı için problemlerini köklü bir şekilde çözememekte ve hastalık sık sık kendini tekrarlamaktadır. Bedensel hastalıklardan ziyade psikolojik hastalıklar ilaçla çözüme kavuşamaz. İlaç sadece o anı kurtarabilir. Depresyonda gelen ikinci dalga alınan dozdan fazlasını gerektirdiğinde kişi zamanla ilacının bağımlısı olabilir. Depresyonla boğuşan bireyler sorunu kökten çözme odaklı gelişim istemelidirler. İyileşmek için sorunun kaynakları belirlenmeli, çözüm için kaynakları kökten yok edebilecek tedavi yöntemi izlenmelidir.

 

Depresyon İçin En Etkili Tedavi Yöntemi Nedir?

Kişilere olumsuz etki eden düşünceler, olaylar ve başarısızlıklar depresyon çağırıcısıdır. Tedavi için kişisel problemlerin giderilmesi ve aşılması yönünde çalışma izlenmelidir. Bunun için en etkili tedavi kişiyi geliştirme odaklı olan kişisel gelişimdir. Öncelikle birey kendini baştan tanımalı, onu olumsuz etkileyen düşüncelerden uzaklaşmalı, başarısızlıklarının yönünü değiştirip başarabilecek konuma gelmelidir. 

Korkular başarısızlık, başarısızlık da depresyona sebebiyet verdiği için kişi kişisel gelişim yöntemleriyle korkularını yenmeye odaklanmalıdır. Kişisel gelişimin tedavi yöntemlerinden biri olan olumlama cümleleri ile negatif düşüncelerden uzaklaşan birey olaylara daha pozitif bakmaya başlar. Kişi depresyonla beraber kendi içinde yaratığı kasvetli havayı; içsel problemlerini çözerek, kendini geliştirerek ve yenilenerek etkili biçimde dağıtabilir.

Gelişim ve Mutluluk. Boğaziçi Enstitüsü.

Kişisel Gelişim İle Hayatınızı Değiştirebilirsiniz

Kişisel gelişim ile sadece depresyonu yenmek ile yetinmeyip kendinizi birçok alanda geliştirebilirsiniz. Hayata bakış açınızı değiştirip kendinize farklı alanlarda yatırım yapabilirsiniz. İyi bir kişisel gelişim eğitimi alarak, kendinize başarılı bir kariyer hayatı yaratabilirsiniz.

Örgün eğitim ve online kişisel eğitim kursu veren herhangi bir özel eğitim kurumundan, kişisel eğitim kurslarına katılım sağlamanız mümkündür. Uzaktan kişisel eğitim kursu, özellikle iş ve farklı nedenlerle eğitimlerine zaman ayıramayan kişiler için avantaj sunmaktadır.

Örgün eğitimde ise imkanı olanlar, yüz yüze eğitimlere katılarak bu kursları tamamlayabilirler. Boğaziçi Enstitüsü olarak vermiş olduğumuz kursların tamamında, gerek Boğaziçi Enstitüsü kurs bitirme ve gerekse uluslararası ICSE onaylı sertifika vermekteyiz.

Kişisel gelişim konusunda alanının en iyi uzman kadrosuyla hizmet sunan Boğaziçi Enstitüsü, farklı kişisel gelişim alanlarında eğitimlerini sürdürmektedir. Sizde uluslararası geçerliliği bulunan kişisel gelişim sertifikası almak istiyorsanız, bizimle iletişim kurarak örgün ya da uzaktan eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Başarı. Boğaziçi Enstitüsü.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?