İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-03-29T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
İçerik Editörlüğü Eğitimi Nedir?

İçerik Editörlüğü Eğitimi Nedir?


İçerik Editörlüğü Eğitimi, dijital platformlarda ya da dergilerde metin, ses ya da video halindeki dokümanların hedeflere uygun şekilde düzenlenmesi için bilgi veren bir ders programıdır.

İçerik Editörlüğü Eğitimi sayesinde katılımcılar bir içeriğin nasıl düzenlenmesi gerektiğini, içerikte bulunan eksikleri ve doğru bir içeriğin nasıl oluşturulduğunu öğrenir.

İçerik Editörlüğü Eğitimi günümüzde popüler hale gelen dijital yazarlık mesleğini yapmak için oldukça önemlidir. Katılımcılar İçerik Editörlüğü Eğitimi’nden alacakları bilgiler sayesinde profesyonel içerik düzenleme konusunda yetkin hale gelmektedir. Çeşitli dijital platformlarda online içerik yazarlığı görevini yapmak isteyen katılımcılar İçerik Editörlüğü Eğitimi’ne mutlaka katılmalıdır.

İçerik Editörlüğü Eğitimi Ne İşe Yarar?

İçerik Editörlüğü Eğitimi şu işe yarar:

  • Metin, ses ya da video halindeki bir içeriğin düzenlenmesi noktasında bilgi verir.
  • Dijital platformların hedef kitlelerine kolay ulaşmalarına yardımcı olur.
  • Profesyonel içerik üretimi sayesinde daha fazla kişiye hitap etmeyi sağlar.
  • Markaların isimlerini duyurmalarına katkı sunar.
  • Katılımcıların dijital alanda istihdam edilmesini sağlar.
  • Kişilerin içerik editörlüğü hakkında uzman hale gelmesine katkıda bulunur.
  • Arama motorları kriterlerine uyumlu içerikler yazma becerisi kazandırır.
  • Katılımcıların kendi web sitelerini yönetmelerine rehberlik eder.
  • İçerik editörlüğü iş ilanı kriterlerini karşılamayı sağlar.
  • Yazma yeteneğini bir meslek haline dönüştürmeyi sağlar.

İçerik Editörlüğü Eğitimi’ni Kimler Alabilir?

İçerik Editörlüğü Eğitimi’ni şu kişiler alabilir: 

  • Dijital platformlarda iş yapmak isteyenler,
  • Evden çalışanlar,
  • Dijital yazma becerilerini geliştirmek isteyenler,
  • Online içerik yazarlığı yapmak isteyenler,
  • Dil bilgisi ve yazım kurallarına hakim olanlar,
  • Arama motoru optimizasyonu (SEO) hakkında bilgi edinmek isteyenler,
  • İçerik editörlüğü alanında uzmanlaşmak isteyen herkes.

İçerik Editörlüğü Eğitimi Nereden Alınır?

İçerik Editörlüğü Eğitimi online eğitim platformlardan ya da örgün sertifikalı eğitim kurumlarından alınır. İçerik Editörlüğü Eğitimi’nin online eğitim metoduyla öğrenilmesi tavsiye edilmektedir.

Profesyonel şekilde online içerik editörlüğü yapmak için çevrim içi platformlarda içerik yönetiminin nasıl yapıldığına hakim olmak gerekir.

Online eğitimler için İstanbul Boğaziçi Enstitüsü web sitesini inceleyebilirsiniz. İstanbul Boğaziçi Enstitüsü’nde tüm eğitimler uzman eğiticiler eşliğinde sürdürülmektedir.

Katılımcılar İstanbul Boğaziçi Enstitüsü tarafından hazırlanan eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanır. Katılımcılar aldıkları sertifikaları öz geçmiş belgelerine ekleyebilir, dilediklerinde yurt dışındaki firmalara başvururken kullanabilirler.

 

 

İçerik Nedir?

İçerik, herhangi bir konu hakkında sözlü, görüntülü ya da yazılı olarak yapılan anlatımların tamamına denir.

Dijital platformlar için içeriğin ne olduğu bazen kafa karıştırıcı olabilir. Dijital alanda içerik, kullanıcılara aktarılmak istenen mesajın çevrim içi ortamda yayımlanmasıdır. 

Günümüzde markalar, kurumlar ve daha birçok oluşum müşterilerine sağladıkları hizmetleri, içerik formatına dönüştürerek reklam yapmaktadır. Web sitelerinde, sosyal medyada ve diğer dijital platformlarda üretilen içerikler, kullanıcılara kısa sürede hizmet hakkında bilgi sağlar.

Firmalar tarafından içerikler reklam aracı olarak sıkça tercih edilir. Böyle durumlarda firmalar online içerik yazarlığı ve içerik editörlüğü alanında uzman kişilere ihtiyaç duyar. İçerik kavramının tam olarak ne olduğuna hakim olmak ve online içerik editörlüğü alanında uzmanlaşmak kişilere yeni bir meslek fırsatı sunar.

İçerik Editörlüğü Nedir?

İçerik editörlüğü yazılı, sözlü ya da medya halinde verilen mesajı aktarmak için üretilen içeriklerin profesyonel hale getirilmesi için yapılan görevdir.

İçerik editörlüğü, içeriğin kullanıcılar ile buluşmadan önce eksik taraflarının giderilmesi görevini üstlenmektir. İçerik editörlüğü, içeriğin dil bilgisi hataları, arama motoru uyumu ve içeriğin genel yapısı hakkındaki düzenlemeleri içermektedir.

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber önceden dergilerde fiziksel olarak kullanıcılarla buluşan içerikler artık dijital platformlara aktarılmıştır. Artık her markanın kendi web sitesi bulunmaktadır. Artan dijitalleşmeyle beraber online içerik editörlüğü becerilerine daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Online İçerik Editörlüğü Nedir?

Online içerik editörlüğü, dijital platformlara üretilen içeriklerin online ortamda düzenlenmesidir.

Online içerik editörlüğü görevi günümüzde oldukça popülerdir. Her web sitesi için üretilen içerikler online içerik editörlüğü yapan kişilerin kontrolünden geçer. Online içerik yazarları tarafından üretilen içerikler son halini içerik editörleri sayesinde almaktadır.

Online içerik editörlüğü, dijital platformların daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesini sağlar. İçeriklerin hem teknik hem de bilgi yönünden kullanıcılara faydalı olması gereklidir. Bu görevi yerine getirmek için online içerik editörleri ve içerik yazarları iş birliği içerisinde çalışmaktadır.

Online İçerik Editörlüğü Eğitimi’ni tamamlayan kişiler, eğitim sonunda kazandıkları beceriler sayesinde içerik editörü iş ilanlarında avantajlı olabilir. Eğitim sonunda alınan sertifikalar sayesinde içerik editörlüğü alanında yetkinliklerini belgeleyebilirler.

İçerik Editörlüğü Maaşları Ne Kadardır?

İçerik editörlüğü maaşları 4200- 6500 TL arasında değişmektedir.

İçerik editörlüğü maaşları, içerik editörünün haftalık çalışma planına göre farklılık gösterebilir. Mesleğe yeni başlayan bir içerik editörü ortalama 4200 TL, iki yıl deneyimli bir içerik editörü ortalama 5000 TL, üç yıl deneyimli bir içerik editörü ise 5800 TL ile 6200 TL arasında maaş alır. Düzenli içerik üreten firmalarda online içerik editörleri daha fazla kazanç sağlamaktadır.

İçerik Editörlüğü Yaparak Nasıl Para Kazanılır?

İçerik editörlüğü yaparak para kazanmanın öncelikli yolu düzenli içerik üretmekten geçer. İçerik editörü, içeriklerin hangi düzende yürütüleceğinden ve içeriklerin kalitesinden sorumludur. Firmaya ait hedef kitleyi belirledikten sonra site trafiğini arttıracak şekilde düzenlenen içerikler, içerik editörüne para kazandırmaktadır.

İçerik editörlüğü yaparak para kazanmak çalışılan markaya bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bazı kurumlarda içerik sayısına göre anlaşma yapılırken bazılarında farklı şekilde sözleşmeler görülmektedir.

Online İçerik Yazarlığı Nedir?

Online içerik yazarlığı, herhangi bir konuda dijital platformlarda ya da web sitelerinde yayımlanmak üzere hazırlanan metinlerdir.

Online içerik yazarlığı yapmak için bir içeriğin nasıl yazılacağı ve düzenleneceği hakkında detaylı bilgi sahibi olmak gerekir. Online içerik yazarları, web siteleri için hedef kitlenin ilgisini çekecek içeriklerin oluşturulmasında görev alır. Online içerik yazarları genellikle içerik editörleri ile beraber çalışmaktadır.

İçerik Editörü ve İçerik Yazarlığı Farkı Nedir?

İçerik editörü ve içerik yazarlığı yaptıkları görevler bakımından farklıdır.

İçerik yazarları, oluşturulması gereken içeriklerin ortaya çıkarılması sürecinde görevlidir. İçerik editörleri ise içerik yazarları tarafından oluşturulan içerikleri denetlemektedir. İçerik editörleri gerek gördüğünde metinlerin revize edilmesini ya da değiştirilmesini isteyebilir.

İçerik yazarları, hedef kitlenin ilgisini çekecek içerikler üretirken içerik editörleri oluşturulan içeriklerin kontrolünü sağlamaktadır. Bazı firmalarda içerik editörü ve yazarı aynı görevi üstlense de bu iki mesleğin görev tanımı aynı değildir. Profesyonel içerik üreten firmalarda içerik yazarı ve içerik editörü uzmanlaştıkları alanda farklı işleri gerçekleştirmektedir.

SEO İçerik Editörlüğü Nedir?

SEO içerik editörlüğü, oluşturulan içeriklerin arama motoru optimizasyonuna (SEO) entegre hale getirilmesinde görev almaktır. SEO içerik editörlüğü, dijital ortamda bulunan tüm arama motorlarının kriterlerini detaylı şekilde bilmeyi gerektirir.

SEO içerik editörlüğü sayesinde web sitelerinde yayımlanan içerikler arama motorlarında ilk sıraya yerleşebilir. Başarılı bir SEO içerik editörü, metnin uygun kitleyle arama motoru kriterlerine uyumlu şekilde buluşturulması için görev yapar. 

İçerik yazarlığı iş ilanlarında SEO bilgisi aranan bir kriterdir. İçerik yazarlığı iş ilanlarında daha avantajlı olmak için adayların SEO alanında detaylı bilgi edinmesi gerekir. Online içerik yazarlığı ya da online içerik editörlüğü yapmak isteyen kişiler profesyonel bir SEO uzmanından eğitim almalıdır.

 

 

Editör Nedir?

Editör; dergi, web sitesi, kitap gibi bilgi araçlarında bulunan metinleri gözden geçiren, kontrol eden ve gerektiğinde revize eden kişidir.

Editör kelimesi “editlemek” yani düzenlemek kavramından gelir. Editör “düzenleyen” demektir.

Editör, metni oluşturan yazarın hatalarını düzenleyen kişidir. Editörler en çok dil bilgisi ve yazım hataları konusunda bilgili olmalıdır. Metnin akışını bozan yazım hataları ve teknik problemleri editör çözmektedir. Başarılı bir editör, metnin akıcı şekilde okunmasını sağlamaktadır.

Editör Ne İş Yapar?

Editör oluşturulan metnin her aşamasından sorumludur. Editör öncelikle metnin yayım ya da basıma hazırlanmasında başrol oynar. Editörler buna ek olarak hangi metnin hangi kitleye hitap ettiğini belirlemektedir. İçerikler editör kontrolünde oluşturulmaktadır. Ayrıca bir içeriğin yayımlanması için karar mekanizması editördür.

Editör; kapak, görseller ve tasarım sayesinde metnin desteklenmesini sağlar. Aynı zamanda yazarın mesajı hedef kitleye daha rahat iletmesi için önerilerde bulunmaktadır. Oluşturulan içerikte teknik hataların revizesinden editör sorumludur. İçeriklerin geliştirilmesi için editör anahtar rol oynamaktadır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?