İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-03-29T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Hızlı Okuma Kursu Nedir?

Hızlı Okuma Kursu Nedir?


Hızlı okuma, hızlı okuma yapabilmek ve kısa sürede çok sayıda kitap okuyabilmek için pek çok farklı sistemin bir araya getirilmesiyle oluşan bir tekniktir. Hızlı Okuma Kursu’nda, hızlı anlama, okuduğunu kavrayabilme ve konsantrasyon gibi kitap okuma hızını arttıracak çeşitli eğitimler verilmektedir.

Hızlı Okuma Kursu Ne İşe Yarar?

Hızlı Okuma Kursu, duyulardan hafızaya kadar çok fazla yetiyi geliştirir. Eğitim alan kişiye pek çok faydası bulunan Hızlı Okuma Kursu ile beyin normalde çalıştığından daha hızlı çalışır. Hızlı okumayı gerçekleştirirken görme yetisi de gelişir. Bunun yanında kelime dağarcığı genişler ve elbette ki bilgi birikimi artar.

Hızlı Okuma Kursu Faydalı mı?

Hızlı Okuma Kursu, pek çok duyuyu geliştirip kişiye hızlı okuma yeteneği kazandırdığı için faydalıdır. Hızlı Okuma Kursu’nun amacı, kelimelerinin daha geniş alanda görülebilmesini sağlamaktır. Bu eğitim, gözlerle zihnin koordine bir şekilde çalışmasını amaçlar. Odaklanma problemi yaşayan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu eğitim sonunda alınan sertifika da kişiye kariyer alanın oldukça fayda sağlayacaktır. 

Hızlı Okuma Faydaları Nedir?

Hızlı okumanın kişiye sağladığı faydaları şöyle sıralayabiliriz:

  • Çok fazla pratik ile okuma yanlışları azalır.
  • Beyni iki yönlü kullanmak, zihnin daha aktif kullanılmasını sağlar.
  • Hızlı okuma, mevcut okuma hızını 2 ile 4 kat arası arttırır.
  • Odaklanma süresi 2 katı artar.
  • Hafızayı geliştirir.

Hızlı Okuma Eğitimi Nedir?

Hızlı Okuma Eğitimi, başarının anahtarı olan odaklanma, hızlı okuma ve hızlı anlama konularında kapsamlı bilgiler vererek kişiye hızlı okuma yeteneği kazandırmayı amaçlar.

Hızlı Okuma Kursu Ne Kadar Sürer?

Hızlı Okuma Kursu süresi, eğitim alınacak merkeze göre değişkenlik göstermektedir. Hızlı Okuma Kursu, ortalama 6 - 32 saat aralığında bir süreye sahiptir.

Hızlı Okuma Kursu Sertifikası Ne İşe Yarar?

Eğitim merkezleri tarafından verilen ve eğitimlerin başarı ile tamamlandığını gösteren belgelere sertifika denmektedir. Hızlı Okuma Kursu Sertifikası alan biri, kişisel gelişimine katkıda bulunmuş olur. Mesleki istihdam için yeterli olmayan bu sertifika kişiye çalışacağı sektöre bağlı olarak artı değer katmaktadır. Örneğin yayınevinde editör olmak isteyen bir kişinin, hızlı okuma sertifikasının bulunuyor olması kendisini öne çıkaracak bir detaydır. Bunun yanında Hızlı Okuma Kursu’na katılmış bir kişi çok sayıda kitap okuyacağı için bilgi birikimini arttırmış olur.

Hızlı Okumayı Öğrenmenin En Etkili Yolu Nedir?

Hızlı okumayı öğrenmenin en etkili yolu, profesyonel Hızlı Okuma Kursu’na katılmaktır. Bununla birlikte bu tekniği öğrenmenin diğer bir yolu, bol bol kitap okumaktan geçmektedir. Ne kadar fazla kitap okunursa görme yetisi o kadar gelişir, kelime geçişleri de bir o kadar hızlanır. Hızlı okumayı öğrenmenin en etkili diğer yolu, çok fazla okuma yapmaktır.

Hızlı Okumanın Önemi Nedir?

Kitap okuyan bireyler, her zaman bir adım öndedir. Genç ya da yetişkin her yaştan kişinin kendini rahatça ifade edebilme yeteneği kazanması ve topluma faydalı bir birey olabilmesi için kitap okuması gerekir. Hızlı kitap okuma yeteneği kazanıldığı takdirde okunan kitap sayısı da artacaktır. Bu da kişiye daha fazla bilgi, daha hızlı düşünme yeteneği, hafıza gelişimi, göz ve akıl koordinasyonu kazandırır. Kitap okuma ve hızlı okuma alanında birçok eğitim ve sertifika programı düzenlenmektedir. Bilinçli, sorgulayan ve yeniliklere açık bireyler, Hızlı Okuma Kursu’na katılarak kendilerine artı değer katabilirler.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?