İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-04-01T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Geleceğin Meslekleri ve Gelecek Vadeden Meslekler

Geleceğin Meslekleri ve Gelecek Vadeden Meslekler


İnsanlar, şu anda isimlerini dahi bilmedikleri meslek grupları ile gelecekte tanışacak ve geleceğin meslekleri olarak tanımlanan o meslekleri icra eden kişilerden biri olacaklar. Biz de mesleklerin evrimini merak ettik ve sizler için geleceğin popüler meslekleri, en popüler 10 iş listesini hazırladık. Haydi beraber inceleyelim! 

Gelecek Vadeden Meslekler Nelerdir?

Gelecek vadeden meslekler şunlardır:

  1. Robot Koordinasyon Uzmanı
  2. Veri Dedektifi
  3. Aktüerya Uzmanı
  4. IoT Uzmanı
  5. Dijital İçerik Uzmanı (SEO)
  6. Yapay Zeka Uzmanı
  7. Epidemiyolog
  8. Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiricisi
  9. Finansal Yönetici
  10. Genetik Uzmanı

1. Robot Koordinasyon Uzmanı

Gelecek vadeden listemizin ilk sırasında robot koordinasyon uzmanı var. Robot koordinasyon uzmanları, robotik kodlama bilen ve robotların sistemsel işleyişini düzenleyen kişilerdir. Günümüzde bile üretim süreçlerine ve birçok alanda çalışmalara dahil olan robotların gelecekte ne kadar artacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. Fabrikalarda, üretim merkezlerinde, sanayi işletmelerinde insanların iş yükünü azaltan robotları koordine edecek kişilere ihtiyaç duyulması da kaçınılmaz bir hal alacak. Robot koordinasyon uzmanı olabilmek için gereken mühendislik ve yazılım yetkinliği düşünülecek olursa geleceğin en popüler mesleklerinden olmasının yanı sıra geleceğin en kolay iş bulacak mesleklerinden biri olması da bekleniyor.

2. Veri Dedektifi

Veri dedektifleri, dijital olarak satış ve pazarlama alanında faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve şirketlerin doğru kitleye ulaşmasını sağlayan kullanıcı bilgilerini, web veri tabanında araştıran ve raporlayan kişilerdir. Veri dedektifliği, e-ticaret mağazalarının son derece artması üzerine daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelecektir. Satış miktarlarını arttırmak konusunda yeterli bilgi ve dokümanı sağlamaktan sorumlulardır.

3. Aktüerya Uzmanı

Aktüerya uzmanları, finansal açıdan oluşabilecek riskleri hesaplayan ve risklere karşı uzun vadeli çözüm yolları sunan kişilerdir. Aktüerya uzmanlığı kurum, kuruluş ve şirketlerin risk almaları sonucunda ortaya çıkabilecek kayıpların önlenmesi bakımından önemli bir meslek dalıdır. 

4. IoT Uzmanı

Geleceğin meslekleri listemizin 4. sırasında IoT uzmanı var. Iot uzmanları, nesnelerin interneti denilen ve yakın gelecekte faaliyete geçirilmesi planlanan, günlük hayatta kullanılan tüm nesnelerin tek internet ağı tarafından kontrol edilebileceği sistem konusunda yetkin olan kişilerdir. Gelecekte tüm objeleri uzakta olsak da tek bir internet bağlantısı ile yönetecebileceğimizi planlayarak ortaya çıkan bir meslek dalıdır. 

5. Dijital İçerik Uzmanı (SEO)

Dijital içerik uzmanları, arama motoru optimizasyonuna (SEO) uyumlu şekilde dijital içeriklerin oluşturulmasından sorumlu kişilerdir. İnsanların, almak istedikleri hizmetleri ve doğrulamak istedikleri her bilgiyi, internet üzerinden araştırdığını ve bu durumun giderek arttığını düşünürsek dijital içerik uzmanlığı gelecekte en çok kazandıracak olan mesleklerden biridir. Dijital içerik uzmanları, firma ve markaların web üzerinde en başarılı izlenimi sergilemelerine yardımcı olur. Dijital platformlarda görünürlüğü artan şirketler, müşteriler ile daha etkin etkileşim kurma fırsatı yakalarlar. Dijital içerik uzmanı olmak için SEO Uzmanlığı Eğitimi, Uygulamalı Dijital İçerik Yazarlığı Eğitimi ve Dijital Pazarlama Eğitimi almak önemlidir. 

6. Yapay Zeka Uzmanı 

Yapay zeka uzmanları, insan aklına uyumlu şekilde çalışabilecek robotik yazılımların tasarlanmasından sorumludur. Yapay zeka uzmanlığı şimdiden popülerleşen ve gelecekte de en yüksek maaşla çalışabilecek mesleklerden biridir. Yapay zeka uzmanları, insanların yaşantılarını kolay hale getirecek birçok yeni teknolojik ürün ortaya koyarlar. Hayat kolaylaştırıcı nitelikte bir ürün ortaya koyması bakımından yapay zeka uzmanlığı, gelecekte de en çok tercih edilen meslekler arasına adını yazdırmıştır.

7. Epidemiyolog

Epidemiyologlar, toplum sağlığını bozan faktörlerin ve kazaların görülme sıklıklarını, kaynaklarını ve etkilerini araştıran tıp bilimi alanında çalışan kişilerdir. Epidemiyoloji, tıp biliminin alt dallarından biridir. Epidemiyologlar, toplum sağlığını geliştirici hamleler atılması için gerekli raporlamaları yaparlar. Epidemiyoloji doktorları, yaygın hastalıkların azaltılmasında başrol oynamaları sebebiyle insanlık adına oldukça önemli bir meslek icra etmektedirler.

8. Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiricisi

Mobil uygulama ve oyun geliştiriciliği yapan kişiler, akıllı teknolojik cihazların içerisinde bulunan ve insanlar tarafından cihazın daha işlevsel kullanılmasını sağlayan mobil uygulamaların yazılım ve ürün geliştirme alanında görev alan kişilerdir. Telefonlarımızda bulunan bankacılık, oyun, müzik ve spor uygulamalarının kullanıcı dostu şekilde faaliyet göstermesini sağlarlar. Mobil uygulama ve oyun geliştiricileri, her işimizi telefondan halledebiliyor olmamız konusunda büyük rol üstlenen kişilerdir.

9. Finansal Yönetici

Finansal yöneticiler, giderek büyüyen finans sektörü içerisinde finansal düzenlemelerin tamamını planlayan ve yürüten kişilerdir. Şirketlerin ve kurumların tüm finans prosedürlerini uzmanlıkla sürdürür ve süreç içerisinde problem çıkmasını önlerler.  Finansal yönetici pozisyonu şu anda da popüler olsa da gelecek vadeden meslekler arasında yer alıyor, çünkü yakın zamanda finans piyasalarının 

10. Genetik Uzmanı

Gelecek vadeden meslekler listemizin son sırasında genetik uzmanı var. Genetik uzmanları, organizmaları oluşturan DNA gibi moleküllerin bileşenlerini inceleyen ve raporlamasını yapan kişilerdir. Genetik uzmanları yaptıkları araştırmalar ile insan sağlığı için tıp bilimine kaynaklık ederler. Bunun yanında genetik uzmanlığı mesleği, biyolojik insan gelişiminin araştırılması bakımından da önem taşımaktadır. 

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?