Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-26T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
En İyi Blog Oluşturma Siteleri

En İyi Blog Oluşturma Siteleri


Kurumsal yada para kazanma amaçlı bir blog oluşturmaya karar verdiniz. Ancak bunu minimum bütçeyle yapmayı planlıyorsunuz. Aynı zamanda birçok özelliği içinde barındıran bir blog paketi olmalı bu.  Dolayısı ile internet üzerinde bütün yazma ihtiyaçlarınızı karşılayacak komple bir paket olmalı. Hedefinizi belirlediniz ve En İyi Blog Siteleri  şeklinde araştırmaya başladınız. İstediğiniz özellikler şöyle olmalı;

»  Ücretsiz yada çok düşük ücretli olmalı

»  Kullanımı kolay olmalı

»  Birçok özelliği olmalı

»  Güvenli olmalı

Peki o halde bizde yukarıdaki özellikleri bünyesinde barındıran En İyi Blog Oluşturma Siteleri  için karar vermenizi kolaylaştırmak amacıyla bizde birkaç öneride bulunalım.

 

En İyi 5 Blog Oluşturma Sitesi

» Wordpress

» Wix

» Squarespace

» Weebly

» Blogger

 

Wordpress

Öncelikle şunu belirtelim, WordPress, dünya çapında en çok kullanılan blog platformudur. WordPress 'in iki sürümü var;

1 - Wordpress.com şeklindeki ücretsiz versiyon : Bu platformda isminiz.wordpress.com yada sirketinizinismi.wordpress.com şeklinde ücretsiz blog açabilirsiniz. Ancak ücretsiz versiyonda istediğiniz tüm özellikleri bulamazsınız. Bununla birlikte içerik girişleriniz kaliteli olursa istediğiniz bir çok özellik olmasa bile google sıralamalarında bir çok siteyi geride bırakıp çok iyi seviyelere gelebilirsiniz. Dahası bu şekilde oluşturacağınız birkaç kaliteli blogu ana siteniz için harika bir paravan ağı olarak kullanıp sitenizin yükselmesini sağlayabilirsiniz.

 2 - Wordpress.org :  Bu versiyonda wordpress i ücretsiz olarak indirip kendi hostunuzda barındırabilir, kendi alan adınızla blog yada sitenizi oluşturabilirsiniz. Hatta birçok eklenti ve temaya ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Ancak daha profesyonel bir seviye için aradığınız eklenti ve temalar için ücret ödemek durumunda kalacaksınız.

Ancak ücretsiz versiyona göre daha çok imkâna kavuşmuş olacaksınız. Hatta şöyle belirtelim, blogunuza sosyal medya butonları yada istediğiniz herhangi bir özellik eklemek isteyip bunu nasıl yapacağınızı bilmediğinizde süratle destek bulacaksınız. Örneğin google ‘da “siteye sosyal medya butonları nasıl eklenir” şeklinde arama yaptığınızda arama sonuçlarının ilk sayfasındak makalelerin çoğu Wordpress eklentileri ile ilgili olacaktır. Yani wordpress ile ilgili devasa bir kaynak elinizin altında bekliyor olacak.

Wordpress ‘in Artıları:

» Blog siteniz üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilirsiniz

» Blogunuzu özelleştirmek için binlerce eklenti ve temaya erişim sağlayabilirsiniz

» Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda üst düzey bir müşteri desteği bulabilirsiniz

Wordpress ‘in Eksileri:

» Diğer blog platformlarına kıyasla wordpress kullanmayı öğrenmek zaman alır

» Güvenliğinizi özel olarak kendiniz sağlamalı ve periyodik olarak yedekleme yapmalısınız.

Wix

Wix , muhtemelen en başarılı sürükle bırak yazılım olarak bilinir.  Youtube dahil birçok yerde reklamı ile mutlaka karşılaşmışsınızdır.  Kullanımı son derece kolay bir yazılımdan bahsediyoruz. Wix tarafından sunulan bu seçenekler onun çok tercih edilen kullanıcı dostu bir platform olmasına vesile oluyor.

Wix ‘inde tıpkı Wordpress gibi ücretli ve ücretsiz sürümleri var. Ancak Wix ücretsiz sürümü Wordpress'in ücretsiz sürümünden çok daha sınırlı.  Oluşturduğunuz takdirde sürekli sitenizde yer kaplayacak olan Wix reklamlarıda ayrıca sıkıcı olacaktır.  Fakat gerçekten para kazanacak bir web sitesi açmayı planlıyorsanız ücretli sürümü oldukça ideal ve başarılı bir seçim olacaktır.

Wix ‘in Artıları:

» Kullanıcı dostu sürükle bırak özelliği ile son derece kolay kullanıma sahiptir.

» Zorlanmadan kolayca öğrenip sitenizi oluşturabilirsiniz.

Wix ‘in Eksileri:

» Çok az tema ve eklentiler seçeneği vardır.

» Barındırma seçenekleri yoktur.

» Bir e-ticaret sitesi oluşturmak istiyorsanız ekstra maliyet gerekecektir.

» Ücretsiz sürüm çok sınırlıdır ve sitenizde rahatsız edici Wix reklamları çıkar

» WordPress'ten çok daha az özelliğe ve desteğe sahiptir.

Sonuç olarak evet Wix, WordPress'ten daha kolaydır, ancak ücretli bir paket tercih etmek istediğinizde daha yüksek ücretlerle karşılaşacaksınız. Blogunuzu Wix 'te oluşturmak ve tasarlamak Wordpress ‘e nazaran çok daha kolaydır, ancak eklentilerin ve diğer yazılım entegrasyonlarının sınırlı olması nedeniyle sitenizin büyüme ve daha çok ziyaretçi çekmeye başlaması durumunda sorunlarla karşılaşmanız olasıdır.

 

Squarespace

Squarespace hakkında çok fazla bilginiz olmayabilir. Zira diğerleri gibi popüler ve tanınan bir platform değil. Ancak son zamanlarda reklamlara çok fazla ağırlık vermeye başladılar.  Facebook ve YouTube  reklamları sırasında henüz karşılaşmadıysanız yakın zamanda Squarespace reklamlarınıda görmeniz mümkün.

Squarespace, yazılım mantığı olarak Wix'e benziyor. Başarılı bir sürükle bırak altyapısına sahip.  Dolayısı ile kodlama bilgisi olmayan, daha önce web sitesi tasarlamamış yeni kullanıcılar için çok başarılı bir platform.

Squarespace ‘in Artıları:

» Kullanıcı ​​dostu, sürükle bırak yazılım

» Küçük işletmeler için kullanımı ideal başarılı bir platform

Squarespace ‘in Eksileri:

» Temalar ve eklenti seçeneği çok az.

» E-ticaret paketleri çok pahalı.

» WordPress'ten çok daha az yazılım entegrasyonu

» Yukarıdaki diğer platformlardan her anlamda çok daha pahalı

 

Şunuda özellikle belirtelim,  Squarespace, daha az teknoloji ile yetinenler için iyi bir alternatif. Ancak kurumsal yada kişisel blogunuzu büyütmek kazanacak seviyeye getirmek istediğinizde bir çok sınırlama ile karşılaşabilirsiniz.  Squarespace, internette sadece var olduğunu göstermek isteyen küçük ölçekli şirketler için iyi bir tercih olabilir, ancak tüm işlerini online yürütmek isteyen tam zamanlı blogcular için iyi bir seçeek değildir.

 

Weebly

Weebly, Wix yada  Squarespace 'den daha az bilinmesine ve daha az seçeneğe sahip olmasına rağmen, onlarla aynı mantığa sahip başka bir sürükle bırak web sitesi platformudur. Kullanımı oldukça kolaydır. Ancak özellik ve entegre seçenekler kısıtlı aynı zamanda oldukça pahalıdır.

Weebly ‘nin Artıları

» Kullanıcı ​​dostu, sürükle bırak özelliği

Weebly ‘nin Eksileri

» Eklenti ve yazılım entegrasyonu sınırlı.

» Diğerlerine oranla çok pahalı

» Ücretli paketlerinde bile istenen özellikler yok

Şunu belirtelim, Sürükle bırak özelliği olan bir platform tercih edecekseniz en iyi tercih Wix olacaktır.  Zira Wix,  daha fazla seçenek ve özelleştirme imkânı ile paranızın karşılığını çok daha fazlası ile almanıza uygun bir platform.

 

Blogger

Blogger Google’a ait bir blog altyapısı.  Google AdSense ’i kolayca kurup  reklam geliri elde edebileceğiniz tek ücretsiz blog platformlarından biri. Dahası sitenizdeki istatistikleri detaylı olarak incelemek için bloogger sitenizi Search Console ‘a ekleyebilir, Google Analytics'e erişim elde edersiniz.

Ancak sağlayacağınız faydalar sadece bunlarla sınırlı. Zira yazılım ve eklentilere erişmede ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.  Şuda var, Blogger artık çok sık güncellenmiyor. Buda güvenlik sorunlarını karşınıza çıkarabilir.  Blogger ile para kazanmak hala çok daha zor. Evet kendi domainize yönlendirip öylede kullanabilirsiniz ancak bu ekstra bir özellik olarak çıkmayacak karşınıza.

Blogger ‘dan sadece bol bol içerik girişi yaparak faydalanabilirsiniz. Ancak içerik girişleriniz belirli bir periyodda olmalı ve oldukça kaliteli yazmalısınız. Bu şekilde bir süre sonra google sıralamalarında blogunuz görünmeye başlayacaktır. Bu şekilde birkaç blogger blogu oluşturup onları ana siteniz için paravan olarakta kullanabilirsiniz.

Blogger ‘ın Artıları

» Kendi alan adınızla hosting ( barındırma ) ücreti ödemeden kullanabilirsiniz

» Tamamen ücretsiz bir platformdur.

Blogger ‘ın Eksileri

» Güncelleme desteği yok

» Eklenti ve temalar sınırlı

» Güvenlik konusunda şüpheli

Sonuç

Burada en İyi Blog Oluşturma Siteleri için artıları eksileri ile bir karşılaştırma yaptık ve Wordpress ‘in açık ara önde olduğunu gördük. Zira Wordpress gerek destek platformu, gerekse yazılım altyapısı ve sunduğu özellikler yönünden diğerlerine oranla çok ileride bir plaftorm. Dünya çapında bu kadar fazla tercih edilme sebebide bu. Ancak tabiki karar sizin. Kendi yapınıza ve sunmayı düşündüğünüz hizmete en uygun platformu bu karşılaştırma sonucu tespit edip hemen başlayabilirsiniz.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?