İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-04-01T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Ebay‘de Satış Nasıl Yapılır Kapsamlı Rehber

Ebay‘de Satış Nasıl Yapılır Kapsamlı Rehber


Hemen cevap verelim. Ebayda Satış öncelikle çok başarılı bir Ticari Girişimciolmayı gerektir.  Çünkü Ebayda satış yapmak gibi kolay olmayan bir yol seçmişsiniz. Dolayısı ile zorlukları aşabilecek bir yapıda olmalısınız. Eğer başarılı bir girişimci iseniz yapmayı planladığınız girişim için tüm senaryoları çok yönlü olarak gözden geçirmiş, olası bütün stratejileri belirlemiş, çıkabilecek tüm riskler için tedbir politikanızı oluşturmuşsunuz demektir. İşte bu seviyeden sonra yapacağınız girişim başarılı olarak ilerleyebilecektir. Bu proje Ebayda Satış Yapmak olsa bile.

Ancak tabiki yukarıda saydığımız profesyonel girişimcilik donanımını kazanmak için kaliteli bir eğitim almanız şart. Diyebilirsiz ki evet ama bu eğitimi almadan ebayda satış yapanlar var.”  Evet var. Ancak onlar bir elini parmaklarını geçmeyen ve bu girişime yıllarını vermiş, bu süreç içinde defalarca zarar etmiş, büyük sıkıntılar yaşamış, çok ciddi engeller neticesinde belki 10 – 15 yıl sonra artık iyi seviyelere gelmeye başlamış çok az sayıda iş adamı.  Sizde onlar gibi deneme yanılma yoluyla öğrenmek istiyorsanız soralım, maddi ve manevi olarak 10 – 15 yıl kaybedecek gücünüz varmı?.

 

İlk Aşama Girişimcilik Eğitimi

Ebay’de Nasıl Satış Yapılır Kapsamlı Rehber 'imizi detaylandırmaya geçmeden önce bölüm başlığında da belirttiğimiz gibi ilk önceliğiniz bu. Zira başarılı olmak istiyorsunuz.  Başarı için Kaliteli bir Girişimcilik Eğitimi almak ilk şart. Bu aşamada sizlere Uzaktan Eğitim sektöründe yılların tecrübesi ve kaliteli eğitmen ekibiyle yüzlerce başarılı öğrenci yetiştirip iş hayatına kazandıran İstanbul Boğaziçi Enstitü ‘yü şiddetle öneriyoruz.  Kurumdan alacağınız Liderlik ve Etkili Girişimcilik Eğitimi ile artık dünyaya ve iş hayatına bakış açınız çok yönlü olarak değişecek.

 

Artık Ebayda Satış İçin Hazırsınız

Girişimcilik Kursu başarıyla bitti ve kurumumuzdan gerek uluslar arası gerekse özel ve resmi tüm kurumlarda geçerli Liderlik ve Girişimcilik Sertifikası  ile birlikte ICSE  İngilizce Onaylı Global Başarı Sertifikası aldınız. Çok güzel.  Şimdi kısaca Ebay’dan bahsedelim. Ebay global çapta çok fazla ziyaretçisi olan oldukça başarılı bir online ticaret pazaryeri. Bu pazaryerini çok iyi değerlendirebildiğiniz takdirde başka bir işte çalışmanıza gerek kalmayacak gelirler elde edebilirsiniz. Bu seviyeye ulaşmak için elbette dikkat edilmesi gereken çok önemli bazı şartlar var. Şimdi bu şartları gözden geçirelim ve eksiksiz uygulayalım.

1 - Öncelikle Ebay Profilinizi Eksiksiz Oluşturun  

Kendinize bir profil ismi belirleyin. Fakat daha önce başkaları tarafından kullanılmamış yada herhangi bir markayı çağrıştıran bir ifade içeriyor olmasın. Register bölümüne tıklayıp kayıt işlemlerinizi başlatın. Bu bölümde kullanacağınız mail adresiniz gerekirse sadece ebay için açılmış olsun. Profil bilgileri olarak sizden istenenleri doğru ve net ifadelerle ilgili kutucuklara girin. Kayıt işleminizi bitirince bir onay maili gelecek. Tıklayın. Artık onaylı bir ebay kullanıcısısınız. Satışa başlamadan önce satıcı sayfalarını, satıcılara yapılan yorumları, sitenin işleyiş yapısını detaylı bir şekilde inceleyip net olarak öğrenin. Yeterince bilgi edinmeden bilinçsizce satış işlemine geçiş yapmaya çalışmayın.

2 - Maliyetler ve Karlılık Oranını Hesaplayın

Hangi ürünü ne kadar fiyatla satın alıp üzerine ne oranda kâr ekleyerek nasıl bir fiyatla satabileceğiniz ve elde edeceğiniz kâr oranını iyi hesaplamanız çok önemli. Maliyet hesaplaması bu aşamada çok önemli. Zira ürün listelemek, eklediğiniz ürünlere ait ekstra resimleri yüklemek gibi birçok kalem ücretli. Bunu kesinlikle göz ardı etmeyin. Bu yüzden öncelikle ilk maddede vurguladığımız sitenin işleyiş yapısını öğrenme konusunda oldukça titiz olun. Ayrıca her satışınızdan ebay 'a komisyon ödemek durumundasınız. Bütün bunları göz ardı eder, maliyet hesaplamalarınızı iyi yapmazsanız kâr etmek istediğiniz satışları zararla kapatma gibi tehlikelerle karşılaşabilirsiniz. 

3 – E- Bay Ürün Listeleme Kaliteli Olsun

Satışını yaptığınız ürünlerin resimleri yüksek çözünürlüklü ve kaliteli olmalı. Bulanık ve mat, kalitesiz resimler genel olarak alıcıların ürününüzle ilgilenmekten vazgeçmesi için geçerli bir nedendir. İnternet üzerinde yaptığınız işlerinize her zaman dışarıdan başkalarının gözünden bakabilmeyi öğrenin. Bu size çok fayda sağlayacaktır.

4 - Doğru Zamanlama İçin Plan Yapın

Satış işleminizi hemen yayınlamadan önce, teklifleri ne zaman başlatmanız gerektiğini düşünmek için biraz zaman ayırın ve detaylı planlama yapın. Bilinçsiz acelecilik doğru değil. Genel olarak, ebay 'da herhangi bir açık artırmayı sonlandırmak için en iyi zaman Pazar akşamıdır.  Zira Pazar akşamı, istatiksel olarak en az giriş yapan potansiyel müşterilerin bile siteye giriş yapmak ve ürünlere göz atmak için seçtiği gün olarak kanıtlanmıştır.

Dahası bu zaman aralığı ürünlerin açık artırmada en fazla ziyaret aldığı zamandır. Bu nedenle, en fazla 10 günlük açık artırma işlemi yapıyorsanız potansiyel alıcılara maksimum düzeyde görünür olarak listelenmesi için Pazar akşamıda yayında olması için Perşembe akşamını seçebilirsiniz.

Mevsimlik ürün satıyorsanız, doğru zamanı çok iyi ayarlayın. Örneğin, Ekim ayının başları birçok potansiyel müşterinizin Cadılar Bayramı yada Sevgililer Günü gibi bir etkinliğin, kutlamaları için kıyafet aradığı yada hediyeler seçmek için uğraş verdiği zamanlardır. İşte size bu tip ürünleri satmak için uygun zaman. Bu örnekten yola çıkarak dünya çapında bu tür etkinlikleri takip edip mevsimlik ürünlerinizi bu kritere göre satabilirsiniz.

5 – Yeterine Açık Olun Detay Belirtin

Satışını yaptığınız ürüne ait bilgileri olabilecek en net ve detaylı bir şekilde belirtmeniz oldukça önemli bir kriter. Zira sadece bu bölümde yapacağınız eksiklik bile tüm satışlarınıza etki edecek önemli bir faktör konumundadır. Ürün başlığını çok iyi seçin. eBay 'de başlık girilerine 55 karaktere kadar izin verilir.  Bunu çok iyi ayarlayın ve etkili kullanmaya dikkat edin. Ürününüzün olabildiğince kolay bulunmasını sağlamak için başlık bölümünü kısa  anahtar kelimelerle destekleyin.

Ürün Açıklamaları ve Müşteri İlişkilerinde 13 Altın Kural

1 -  ) Ebay 'de olumlu yorum her zaman çok önemlidir. Başlangıçta bunu sağlamak için düzenli zaman aralıklarında birkaç ürün satın alımı yapın ve satın alımlarınız için olumlu yorumlar almaya çalışın. Zira Ebay 'de güvenirlik çok önemli. Bunu sağlamanın yolu ise artan olumlu yorumlardır.

2 -  ) Yazım hatalarından kesinlikle kaçınmalısınız. Bu yüzden içeriklerinizi çok dikkatli kontrol etmenizde fayda var. Yazım hataları nedeniyle teklif almayan listelemeler yapabilirsiniz.  Ürün açıklamasını  kısa, net bilgilendirici ve doğru yapın . Önemli özellikleri ve en çok satan noktaları vurgulayın.

3 -  )  EBay kısaltmaları ile hız kazanın. Örneğin VGC (çok iyi durumda), BN (yepyeni), BNIB (kutuda yepyeni) ve BNWT (etiketlerle yepyeni) gibi terimleri kullanın. Bu kuralın çok faydasını göreceksiniz.

4 -  )Listelediğiniz ürünlerde çıkabilecek sorun yada kusur durumlarında müşterinize net açıklama yapın ve son derece dürüst olun. Alıcı satın almaktan vazgeçip parasını geri isteyebilir. İnatla satmaya çalışmayın sadece dürüst olun ve eğer parasını geri talep ediyorsa ödeyin. Ki profilize olumsuz herhangi bir yorum yansımasın.

5 -  ) Ürününüze ait ek özellikleri, neden satıldığını, neye yaradığını, tüm özelliklerini detaylı olarak belirtin. Ne kadar detaylı, net ve açıklayıcı bilgi verirseniz geri dönüşler o kadar yüksek olacaktır.

6 -  ) Potansiyel müşterilerinizi herhangi bir sorun karşısında sizinle iletişim kurmaya davet edin. Müşterilerinizle iletişim kurmanız ve dürüst olmanız çok önemli.

7 -  ) Ödeme koşulları, kargo ve paketleme ve geri ödemeler dahil olmak üzere tüm şartlarınızı ve koşullarınızı eksiksiz belirttiğinizden emin olun. eBay yöneticileri, açıklamanızın gerekli kriterlerde olmasını sağlamak için sitenin HTML özelliklerini kullanmanızı önerir. Henüz bu konuda profesyonel değilseniz basit bi şekilde dikkat çekici yazı tiplerini ve renkleri kullanabilirsiniz.

8 -  ) Ürününüz doğru kategoride listelediğinizden emin olun. Gerekirse tekrar tekrar kontrol edin. Zira yanlış kategori satışlarınızın düşmesine sebep olabilir. Bir defada çok sayıda benzer ürün satıyorsanız, ürün açıklamanızda diğer ürünlerinize link verin. Potansiyel müşterileriniz benzer ürünlerinizle ilgilenmek isteyecektir. Fakat abartmayın.

9 -   ) En çok satan ürünlerin satıcılarının açıklamalarında hangi dili kullandıklarını tespit etmek için yüksek fiyatla satılan öğelerini nasıl tanımladıklarını araştırın.

10 - )  Satış gerçekleşip ödeme aldıktan ve ilgili ürünü gönderdikten sonra müşterinize teşekkür mailleri yada herhangi bir sorun olup olmadığına dair kendisiyle ilgilendiğinizi belirten mail gönderin. Müşteriler satıcıların kendileri ile ilgilenmesinden ve olası sorunlara karşı duyarlı olmasından oldukça fazla memnun olur. Bunu yapmadığınız takdirde olumsuz rapor ve yorum alabileceğinizi unutmayın.

11 - )  Ödemesi yapılan ürünü müşterinize mümkün olduğunca çabuk gönderin. Buna çok dikkat etmelisiniz. Ürünün belirtilen zamanda teslim edilmemesi durumunda müşterinizden sadece kötü yorum almakla kalmaz aynı zamanda ödemenin geri istenmesi talebiyle karşı karşıya dahi kalabilirsiniz.

12 - )  Tüm işlemler tamamlanıp müşterinizden olumlu yorumunuzuda aldıktan sonra sizde kendisine kaliteli cümlelerle dolu olumlu bir bir geri bildirim yazmayı unutmayın. Ebay 'de karşılıklı olumlu yorumlar çok önemli.

13 - )  Tüm işlemleriniz her zaman kayıt altında olsun. Tüm yazışmalarınızın birer kopyasını saklayın. Zira eBay 'de, gerçekte teslim edilmiş olsalar bile ödemesini yaptığı ürünleri almadığını söyleyerek sorun çıkaran ilginç eBay kullanıcılarıda mevcut. Karşılaşabilme olasılığınız bulunan bütün bu ve benzeri durumlara karşı delilleriniz her zaman hazır olsun.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?