Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-26T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Uzay Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Uzay Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları


Uzay Mühendisliği Bölümü 2023 yılı taban puanları ve başarı sıralamaları ÖSYM ve YÖK tarafından açıklandı. Uzay Mühendisliği Bölümü taban puanları, Uzay Mühendisliği Bölümünde eğitim almak için Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT) alınması gereken en düşük puanı ifade eder. Uzay Mühendisliği başarı sıralaması Uzay Mühendisliği Bölümü eğitimi veren üniversiteye giren öğrencilerin başarı sıralamasıdır. Uzay Mühendisliği Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Uzay Mühendisliği Bölümü taban puanları, AYT’de sayısal puan türünden hesaplanır.

Üniversitelere Göre Uzay Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 

Dört yıllık Uzay Mühendisliği Bölümü taban puanı ve başarı sıralamaları Türkiye'deki üniversitelere göre aşağıdaki tabloda bulunmaktadır. Uzay Mühendisliği Bölümü örgün öğretim başarı sıralamaları ve taban puanları aşağıdaki tabloda Uzay Mühendisliği eğitimi veren üniversitelere göre verilmektedir. Uzay Mühendisliği sıralama ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Uzay Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 325,42821, en yüksek 507,00869'dur. Uzay Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 199551, en yüksek 11601'dir.

Üniversite

Bölüm

Taban Puanı

Başarı Sırası

Puan Türü

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Uzay Mühendisliği (İngilizce)

507,00869

11.601

SAY

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Uzay Mühendisliği (İngilizce) (Burslu)

490,00857

22.386

SAY

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Uzay Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)

325,42821

199.551

SAY

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Uzay Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)

Dolmadı

Dolmadı

SAY

 

Uzay Mühendisliği Mesleği Hangi Üniversitede Daha İyi Öğrenilir?

Uzay Mühendisliği Bölümü İstanbul Teknik Üniversitesinde daha iyi öğrenilir. İstanbul Teknik Üniversitesi ülkemizin en iyi üniversiteleri arasında yer alması ve eğitim dilinin İngilizce olması itibarıyla Uzay Mühendisliği Bölümünü isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca TÜBİTAK- UZAY, THY, TÜRKSAT gibi çeşitli kurumlarla iş birliği halinde olması ve öğrencilerden uydu prototipi projesi istemesi İstanbul Teknik Üniversitesini bu alanda prestijli kılmaktadır. Uzay Mühendisliği Bölümü için İstanbul Teknik Üniversitesi İngilizce taban puanı 507,00869 ve başarı sıralaması 11601’dir. Bu bölüm için diğer en iyi seçenekler arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi bulunur. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü İngilizce tam burslu taban puanı 490,00857 ve başarı sıralaması 22386’dır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü İngilizce %50 burslu ve ücretli programlarının taban puanı ve başarı sırası ise henüz belli olmamıştır.

Uzay Mühendisliği Bölümüne Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler Nedir?

Uzay Mühendisliği Bölümünü okumak isteyenlerin sahip olması gereken belli nitelikler vardır. Örneğin sayısal becerinin kuvvetli olması, analiz yeteneğine sahip olmak ve uzaya merak duymak bu bölüm için gerekli özelliklerdir. Ek olarak bu bölümü okumak için Uzay Mühendisliği Bölümü taban puanını geçmek, Uzay Mühendisliği Bölümü için yeterli başarı sıralamasını edinmek şarttır.

Uzay Mühendisliği Benzeri Diğer Bölümler Nelerdir?

Uzay Mühendisliği benzeri diğer bölümler aşağıdadır:

Uzay Mühendisliği benzeri bölümler yukarıdaki gibidir. Bu bölümlerden mezun olanlar havayolu şirketlerinde, uzay ve otomotiv sektöründe çalışırlar. Ayrıca Fizik, Matematik, Astrofizik, Termodinamik gibi dersler bu bölümlerde ortaktır.

 

 





Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?