İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-03-29T12:00
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Tıp Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Tıp Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları


Tıp Mühendisliği Bölümü 2023 yılı taban puanları ve başarı sıralamaları ÖSYM ve YÖK tarafından açıklandı. Tıp Mühendisliği Bölümü taban puanları, Tıp Mühendisliği Bölümünde eğitim almak için Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT) alınması gereken en düşük puanı ifade eder. Tıp Mühendisliği başarı sıralaması Tıp Mühendisliği Bölümü eğitimi veren üniversiteye giren öğrencilerin başarı sıralamasıdır. Tıp Mühendisliği Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Tıp Mühendisliği Bölümü taban puanları, AYT’de sayısal puan türünden hesaplanır.

Üniversitelere Göre Tıp Mühendisliği 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 

Dört yıllık Tıp Mühendisliği Bölümü taban puanı ve başarı sıralamaları Türkiye'deki üniversitelere göre aşağıdaki tabloda bulunmaktadır. Tıp Mühendisliği Bölümü örgün öğretim başarı sıralamaları ve taban puanları aşağıdaki tabloda Tıp Mühendisliği eğitimi veren üniversitelere göre verilmektedir. Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Tıp Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 301,71419, en yüksek 473,13599'dur. Tıp Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 250219, en yüksek 35194'tür.

Üniversite

Bölüm

Taban Puanı

Başarı Sırası

Puan Türü

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi)

Tıp Mühendisliği (İngilizce) (Burslu)

473,13599

35194

SAY

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)

Tıp Mühendisliği

354,8715

152124

SAY

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi)

Tıp Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)

301,71419

250219

SAY

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)

Tıp Mühendisliği (KKTC Uyruklu)

Dolmadı

Dolmadı

SAY

 

Tıp Mühendisliği Mesleği Hangi Üniversitede Daha İyi Öğrenilir?

Tıp Mühendisliği Bölümü Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesinde daha iyi öğrenilir. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi ileri düzey teknolojik donanıma sahip olması ve eğitim dilinin İngilizce olması bakımından Tıp Mühendisliği Bölümünü isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Tıp Mühendisliği Bölümü için Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi İngilizce tam burslu taban puanı 473,13599 ve başarı sıralaması 35194’tür. Bu bölüm için diğer en iyi seçenekler arasında Karabük Üniversitesi ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesinin %50 burslu programı bulunur. Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü taban puanı 354,8715 ve başarı sıralaması 152124’tür. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi İngilizce %50 burslu Tıp Mühendisliği Bölümü taban puanı 301,71419 ve başarı sırası 250219’dur.

Tıp Mühendisliği Bölümüne Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler Nedir?

Tıp Mühendisliği Bölümü okumak isteyenlerin belli özelliklere sahip olması gerekir. Örneğin sayısal alanda başarılı olmak, doğru analiz yapabilmek, tıp ve teknoloji alanına ilgi duymak gerekir. Ayrıca bu bölümü okumak için Tıp Mühendisliği Bölümü taban puanını geçmek, Tıp Mühendisliği Bölümü için yeterli başarı sıralamasını edinmek şarttır.

Tıp Mühendisliği Benzeri Diğer Bölümler Nelerdir?

Tıp Mühendisliği benzeri diğer bölümler aşağıdadır:

Tıp Mühendisliği ile Biyomedikal Mühendisliği Bölümü gerek istihdam alanları gerek ders içerikleri açısından ortak özelliklere sahiptir. Örneğin bu bölümlerden mezun olan kişiler hastanelerde, tıbbi görüntüleme merkezlerinde ve çeşitli sağlık kuruluşlarında istihdam edilmektedir. Ayrıca Tıbbi Biyoloji, Kardiyovasküler Enstrümantasyon, Tıbbi Görüntüleme Sistemleri gibi dersler bu bölümlerde ortaktır.





Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?