online-egitimler-bogazici-enstitusu
Üniversite Onaylı Sertifika Nedir?

Üniversite Onaylı Sertifika Nedir?


Üniversite onaylı sertifika, üniversiteler veya üniversiteler ile anlaşmalı olan özel öğrenim kurumları tarafından herhangi bir eğitimin sonunda katılımcılara verilen belgedir. Üniversite onaylı sertifika, kişinin güvenilir ve geçerli bir sertifika aldığını gösterir.

Üniversite onaylı sertifika, özel veya devlet üniversiteleri tarafından verilebilir. Üniversite onaylı sertifika, alınan eğitimin de üniversite onaylı olması anlamına gelir. Dolayısıyla hem alınan eğitimin hem de sertifikanın iş başvurularında geçerli olduğunu gösterir.

Üniversite Onaylı Sertifika Ne Demek?

üniversite onaylı sertifika ne demek

Üniversite onaylı sertifika, herhangi bir eğitim kurumundan alınan eğitimin sonunda verilen ve üzerinde ilgili üniversitenin imza ve logo gibi kaşelerinin yer aldığı belgedir. Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar.

İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur. Aksi takdirde kişi mesleğinde uzman olmak için edindiği bilgileri güvenilir bir sertifika ile kanıtlayamaz ve iş başvurularında avantajlı olamaz.

Üniversite onaylı sertifika, üniversite onaylı sertifikalı eğitimler sonunda katılımcılara verilir. Yaptığı işte uzman olmak, bilgi birikimini arttırmak ve elde ettiği becerileri kanıtlamak isteyen kişiler üniversite onaylı sertifika sahibi olarak amacına ulaşabilir.

Üniversite Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar?

Üniversite onaylı sertifika; kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını, kazandığı yetkinlikleri belgelemesini sağlar. Öz geçmişi geliştirme, yeni bir meslek sahibi olma ve dolayısıyla ek kazanç sağlama noktasında da üniversite onaylı sertifika işe yarar. 

Üniversite onaylı sertifika alan kişiler iş başvurularında rakiplerine göre bir adım önde olabilir. Ayrıca üniversitede bölümü olmayan SEO uzmanlığı, sosyal medya uzmanlığı gibi meslekleri icra etmek isteyen kişilerin hayallerine ulaşması noktasında da üniversite onaylı sertifika işe yarar. Mesleğinde uzman konumuna gelmek isteyen kişiler açısından da üniversite onaylı sertifika almak önemlidir.

 

 

MEB ve Üniversite Onaylı Sertifika Arasındaki Farklar Nelerdir?

meb ve üniversite onaylı sertifika farkları

MEB ve üniversite onaylı sertifika arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir:

  • MEB onaylı sertifika Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, üniversite onaylı sertifika üniversiteler tarafından onaylanır.
  • MEB onaylı sertifika, MEB tarafından onay alan eğitim kurumları tarafından verilirken üniversite onaylı sertifika üniversiteler tarafından onaylanan kurumlar tarafından verilir.
  • MEB onaylı sertifika devlet kurumlarındaki bazı işlerde de geçerliyken üniversite onaylı sertifika kamudaki her meslek için geçerli olmayabilir.
  • Devlette bazı meslekleri yapmak için MEB onaylı sertifika almak şart iken üniversite onaylı sertifikalarda böyle bir geçerlilik yoktur.
  • Uluslararası geçerlilik açısından MEB onaylı sertifikalar, üniversite onaylı sertifikalara göre daha avantajlıdır.

MEB onaylı ve üniversite onaylı sertifika arasında kişinin uzman olmasını etkileyecek herhangi bir fark yoktur. Her iki sertifika ile kişi bilgi ve becerilerini kanıtlayabilir ancak MEB onaylı sertifika Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanırken üniversite onaylı sertifika üniversiteler tarafından onaylanır.

 

 

Üniversite Onaylı Uzaktan Eğitim Nedir?

üniversite onaylı uzaktan eğitim nedir

Üniversite onaylı uzaktan eğitim; kişisel ve mesleki gelişim alanlarında uzaktan eğitim sistemi ile üniversiteler veya üniversite onaylı kurumlar tarafından düzenlenen eğitim programıdır. Üniversite onaylı uzaktan eğitim, üniversitelerden yetki alan öğrenim kurumları veya üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri tarafından düzenlenir.

Üniversite onaylı uzaktan eğitim programlarına katılan kişiler dersleri online olarak takip eder. Bu sistemde dersler önceden hazırlanan videolar veya PDF dosyaları aracılığıyla yürütülür. Bazı uzaktan eğitim programlarında ise dersler senkron eğitim şeklinde düzenlenir. Yani dersler, öğrenci ve öğretmenin eş zamanlı olarak derse katılmasıyla gerçekleştirilir.

Üniversite onaylı uzaktan eğitim programlarına kaydolan ve derslere düzenli olarak katılan kişiler üniversite onaylı sertifika alır. Üniversite onaylı uzaktan eğitimi diğer uzaktan eğitim programlarından ayıran fark budur.

Üniversite Onaylı Sertifikalı Eğitimler Nelerdir?

üniversite onaylı sertifikalı eğitimler nelerdir

Üniversite onaylı sertifikalı eğitimler şunlardır:

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?