Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-26T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
Şimdiden Not Edin: 2023’te Mutlaka Katılmanız Gereken Kariyer Fuarları

Şimdiden Not Edin: 2023’te Mutlaka Katılmanız Gereken Kariyer Fuarları


2023 yılı, yine kariyer fuarları açısından zengin geçecek. Gerek "Yetenek Her Yerde" adlı kariyer etkinlikleri kapsamında düzenlenen fuarlar gerekse MEB desteğiyle “İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı” adıyla gerçekleştirilen kariyer fuarları, 2023'te de kendini geliştirmek isteyen kişilere destek olacak. Siz de alanında öncü firmalarla ve üniversitelerle tanışmak ve yeni iş fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız bu içeriğimizde paylaştıklarımızı mutlaka not edin!

2023 Kariyer Fuarları ve Tarihleri

2023 kariyer fuarları ve tarihlerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  1. İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı 
  2. Trakya Kariyer Fuarı
  3. Ege Kariyer Fuarı
  4. Güney Kariyer Fuarı
  5. İç Anadolu Kariyer Fuarı
  6. Orta Anadolu Fuarı
  7. İpekyolu Kariyer Fuarı
  8. Güneydoğu Kariyer Fuarı
  9. Doğu Anadolu Kariyer Fuarı
  10. Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı
  11. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı
  12. Orta Karadeniz Kariyer Fuarı
  13. Hacettepe Kariyer Fuarı

1. İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı

İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı, Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle Eket Fuarcılık'ın düzenlediği bir etkinlik. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenmesi planlanan fuar, 22-23 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eğer yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren üniversitelere ilgi duyuyorsanız veya yabancı dil eğitimi almak istiyorsanız İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı’na katılarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

2. Trakya Kariyer Fuarı

Kariyer yapmak isteyen kişilere hitap eden bir diğer fuar ise Trakya Kariyer Fuarı. Bu fuar, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında düzenleniyor. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde gerçekleştirilmesi planlanan Trakya Kariyer Fuarı, 21-22 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Eğer Trakya bölgesinde yaşıyorsanız Edirne’de düzenlenen bu fuara katılarak yeni kariyer fırsatları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Böylece önümüzdeki yıl iş dünyasında daha başarılı olabilirsiniz.

3. Ege Kariyer Fuarı

Yine Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında organize edilen Ege Kariyer Fuarı ise Pamukkale Üniversitesinde düzenlenecek. Yetenek Kapısı platformuna üye olarak kayıt yaptırılan bu fuarın 24-25 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.

Ege Bölgesi’ndeki istihdamı zenginleştirmek amacıyla düzenlenen fuara şimdiden yoğun bir talep var. Siz de bu fuara katılarak iş mülakatları ve kendi alanınızda çalışabileceğiniz kurumlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

4. Güney Kariyer Fuarı

Genç yeteneklerin özel ve kamu sektörü profesyonelleri ile buluşmasını ve kariyerleri için kendine sağlam bir yol haritası çizmesi için oluşturulan Güney Kariyer Fuarı ise 2023 yılında Akdeniz Üniversitesinde düzenlenecek. 27-28 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak olan etkinliğe katılmak istiyorsanız Yetenek Kapısı platformu üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

5. İç Anadolu Kariyer Fuarı

İç Anadolu Kariyer Fuarı, kısa adıyla İKAF, 19 paydaş üniversitenin ve meslek odalarının kurduğu iş birliği ile düzenlenecek. 1-2 Mart 2023 tarihleri arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesinde düzenlenecek olan fuarda seminer ve atölye çalışmaları yapılacak. Bunun yanında mülakat simülasyonları gerçekleştirilerek öğrencilerin iş görüşmelerine önceden hazırlanmasına katkıda bulunulacak.

 

 

6. Orta Anadolu Fuarı

Orta Anadolu Fuarı, kısaca ORA-KAF, 13 adet üniversitenin iş birliğiyle düzenlenecek. Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında düzenlenen fuar, Kayseri Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Fuarın tarihi ise 6-7 Mart 2023 olarak belirlendi. Eğer siz de meslek seçimi konusunda doğru karar vermek istiyorsanız bu etkinliğe katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz. 

7. İpekyolu Kariyer Fuarı

İpekyolu Kariyer Fuarı, 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenecek. 17 üniversitenin paydaşlığında organize edilen fuar, bölgedeki istihdam gücünü arttırmayı hedefliyor. Yeni istihdam fırsatlarını keşfetmek isteyenlere hitap eden İpekyolu Kariyer Fuarı’na 30 binden fazla öğrencinin katılacağı tahmin ediliyor. Siz de Gaziantep ve çevresinde yaşıyorsanız bu fuarı not etmenizi öneriyoruz!

8. Güneydoğu Kariyer Fuarı

10 üniversitenin iş birliğinde düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı ise Dicle Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenmesi planlanan fuarın tarihleri ise 10-11 Mart 2023 olarak belirlendi. Fuara 200'den fazla şirketin ve 25 binden fazla öğrencinin katılacağı yönünde tahminler yapılıyor. Siz de şimdiden kaydolarak fuarda yerinizi alabilir, işverenler ve sektör profesyonelleri ile tanışma şansı elde edebilirsiniz.

9. Doğu Anadolu Kariyer Fuarı

Network geliştirmek ve yeni iş fırsatlarından haberdar olmak isteyen kişilere hitap eden bir diğer kariyer fuarı ise Doğu Anadolu Kariyer Fuarı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenmesi beklenen fuara önümüzdeki yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki istihdamı arttırmaya katkı sağlaması planlanan fuarın 13-14 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi bekleniyor.

10. Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı

Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde düzenlenmesi planlanan Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF) ise Ardahan ve çevresinde yaşayan öğrencilerin ve iş arayanların ilgi odağında. Fuara kaydolmak için Yetenek Kapısı’nın web sitesini ziyaret edebilir ve bu site üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Ardahan Üniversitesi tarafından organize edilen fuar, 15-16 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek.

11. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı

Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı, kısa adıyla DOKKAF, bölümü fark etmeksizin her öğrenciye hitap edecek şekilde organize edildi. Fuar, farklı sektörlerden yüzlerce şirketin katılımıyla 17-18 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fener Yerleşkesi sahil alanında düzenlenen fuar, özellikle Rize ve çevresindeki illerde yaşayan kişilerin radarında.

12. Orta Karadeniz Kariyer Fuarı

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı ise Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik. 20-21 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından organize edilecek. 

Kurum tanıtımları, işveren kariyer sohbetleri, mülakat simülasyonları, örnek olay çalışmaları ve daha fazlasının düzenleneceği etkinlik özellikle Türkiye'nin Batı Karadeniz bölgesindeki istihdamı arttırmayı hedefliyor.

13. Hacettepe Kariyer Fuarı

Hacettepe Kariyer Fuarı, listemizdeki diğer fuarlardan farklı olarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından değil, üniversitenin kendisi tarafından organize ediliyor. Türkiye’nin en büyük üniversite fuarı olan fuarda workshoplar, mülakat simülasyonları, ana salon oturumları gibi birçok etkinliğin yanı sıra şirket stantları da bulunacak. 114 firmanın katılımıyla düzenlenecek etkinlikte 40 farklı firma ile kariyer üzerine oturumlar düzenlenecek. 

Sadece Hacettepe Üniversitesinin değil, diğer tüm üniversite öğrencilerinin de katılımına açık olan fuara katılım ise ücretsiz. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde yer alan Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan etkinlikte öğrenciler iş ve staj fırsatları bulacak.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?