İyi Bir Gelecek, Küçük Bir Yatırımla Başlar! Acele Et, İş ve Kariyer Fırsatı Sunan Üniversite Sertifikalı Kurslara Şimdi Kaydol!
2024-03-29T12:00
After Effects Banner
En İyi Ücretsiz 10 Video Düzenleme Programı

En İyi Ücretsiz 10 Video Düzenleme Programı


Sizler videolarınızı ihtiyacınıza uygun ücretsiz araçlar kullanarak daha etkileyici hale getirin diye en iyi ücretsiz 10 video düzenleme programını araştırdık. Profesyonel videoları insanlara sunmak için bilmemiz gereken ilk şey çektiğimiz videoları nasıl düzenleyeceğimizdir. Video düzenleyebilmek için önemli noktalardan biri kullanacağımız programın kolay erişilebilir, fonksiyonel ve hızlı çalışıyor olmasıdır. Biz de saydığımız hususları göz önünde bulundurarak en iyi ücretsiz 10 video düzenleme programını inceledik. Gelin en iyi ücretsiz 10 video düzenleme programını kullanmayı ve özelliklerini beraber öğrenelim!

Ücretsiz Video Edit Programları Hangileridir?

Ücretsiz video edit programları aşağıda sıralanmıştır.

  1. Blender
  2. DaVinci Resolve
  3. VSDC Video Editör
  4. OpenShot
  5. imovie
  6. HitFilm Express
  7. Movie Maker 
  8. Lightworks
  9. Movavi
  10. ShotCut

1. Blender

ücretsiz video edit blender

En iyi ücretsiz 10 video düzenleme programı listemizin ilk sırasında bulunan Blender video düzenleme programı, kullanıcılara temel şekilde her türlü ihtiyacı karşılayacak olan bir çeşitlilik  sunar. Özelleştirilebilir ve arayüzü değiştirilebilir bir düzenleme programıdır. Blender programını kullanarak video kesme, birleştirme ve alan küçültme gibi birçok işlemi ücretsiz şekilde yapabilirsiniz. Blender video düzenleme yazılımı; canlı ön izleme, luma dalga biçimi, kroma vectorscope ve histogram altyapılarına entegre şekilde çalışmaktadır. 

Video düzenlemeye dair temel işlevlerin yanında video seslerinin düzeltilmesi ve yönetilmesi konusunda birçok farklı özellik sunar. Blender video editleme programının kullanıcı deneyimleri bakımdan tek eksi yönü kullanmayı öğrenme sürecinin zahmetli olmasıdır. Blender yazılımında sunulan video editleme özelliklerinin tam kullanımı için çaba gereken bir öğrenme süreci geçirilmelidir. 

2. DaVinci Resolve

ücretsiz video edit programı davinci resolve

DaVinci Resolve video düzenleme programı da en çok tercih edilen video edit yazılımlarından biridir. DaVinci Resolve programı, hem uygulama içi satın alımlar içeren hem de ücretsiz kullanılabilen bir video düzenleme aracıdır. Microsoft, Mac ve Linux işletim sistemlerine  entegre şekilde çalışmaktadır. 

DaVinci Resolve hem video görseli hem de medya sesleri alanında kullanıcılarına oldukça gelişmiş özellikler sunmaktadır. DaVinci Resolve’un tercih edilme sebeplerinden biri de uygulama kullanımının oldukça kolay öğrenilmesidir. Özellikle medya görsellerinin estetik düzeltmeleri konusunda uzmanlaşmış bir programdır.

3. VSDC Video Editör

ücretsiz video düzenleme vsdc

VSDC Video Editör yazılımı özellikle medyaların geçiş efektleri üzerinde görev yapmaktadır.  VSDC Video Editör programının tercih sebeplerinden en önemlisi her türlü şekilde oluşturulan videoları destekleyen bir altyapıya sahiptir. Bu özelliği sayesinde kullanıcıların videoları destekleyip desteklemeyeceği hakkında kaygı duymalarına gerek kalmaz. Program gelişmiş video efektlerini ücretsiz şekilde kullanıcılara sunmaktadır.

4. OpenShot

openshot

OpenShot tüm özellikleriyle ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan bir video editleme programıdır. Microsoft, Linux ve Mac yazılımlarının hepsiyle entegre çalışır . Basit kullanıcı arayüzü sayesinde insanların kısa sürede video düzenlemeyi öğrendikleri OpenShot programı, güçlü animasyon özellikleriyle sektörde yer etmiştir. İncelediğimiz diğer dört video düzenleme programından farkı ise kullanıcılara kendi bünyesinde barındırdığı efektleri videoya sonradan ekleme fırsatı sunmasıdır.

 

 

5. iMovie

ücretsiz video editleme programları imovie

imovie oldukça profesyonel bir arayüze sahip olan video düzenleme programıdır. Yüksek çözünürlükte geçiş efektleri ve ses karıştırıcıları sunmaktadır. imovie kullanıcı deneyimi ve arayüzü açısından hızlı öğrenilebilir bir programdır. Yüksek performansı ve yeşil ekran arka plan özelliğini ücretsiz sunması sebebiyle oldukça tercih edilmektedir. imovie, kullanıcılarına 4K görüntü kalitesinde videoları hızlı şekilde işlemelerini sağlayacak altyapıyı sağlamaktadır. imovie video düzenleme programının tek eksi yönü yazılımın sadece Mac işletim sisteminde  çalışıyor olmasıdır. 

Dolayısıyla kullanıcıların imovie video düzenleme programından ücretsiz şekilde yararlanabilmeleri için Apple Macbook, iPad ya da iPhone ürünlerinden  birine  sahip olmaları gerekmektedir. 

6. HitFilm Express

ücretsiz video düzenleme programları hitfilm express

En iyi ücretsiz 10 video düzenleme programı listesi içerisinde "Bunca özellik gerçekten ücretsiz mi?" dedirten HitFilm Express programı, medya paneli sayesinde kullanıcılarına aynı anda birden fazla video düzenleme fırsatı sunmaktadır. 400’den fazla görsel efekt içeren HitFilm Express, diğer ücretsiz video düzenleme programlarına kıyasla oldukça zengin bir skalaya sahiptir. HitFilm Express video düzenleme programı, Windows ve Mac cihazlara entegre şekilde çalışmaktadır. HitFilm Express programının tek dezavantajı çok fazla sistem kaynağı gerektirmesidir. Fakat sistem kaynağı sorunu cihaz ram kapasitesinin yükseltilmesi yoluyla çözüme kavuşturulabilir.

7. Movie Maker 

ücretsiz video düzenleme programı movie maker

En iyi ücretsiz 10 video düzenleme programı listemizin 7.sırasındaki Movie Maker, Windows yazılımına entegre olarak çalışmaktadır. İlk çıktığında Windows yazılımına ek özellik olarak sunulan Movie Maker, temel video düzenleme araçlarını ücretsiz şekilde sağlayan video düzenleme programlarından biridir. Kullanıcılar Movie Maker sayesinde videoları içe ve dışa aktarma yapabilir video kliplerine geçiş efektleri ekleyebilirler. Movie Maker video düzenleme programı, dengeleme özelliği ile kullanıcılarına medyada kamera sarsıntısı yaşanan görüntüleri düzeltme fırsatı sunar. Ayrıca online kullanım içinde ideal olan bir video düzenleme aracıdır. Movie Maker programının dezavantajı ise IOS işlemci cihazlarda çalışmıyor olmasıdır.

8. Lightworks

lightworks

Lightworks ücretsiz video düzenleme programı, en iyi ücretsiz 10 video düzenleme programı listesinde diğer video düzenleme programlarına kıyasla oldukça profesyonel özelliklere sahiptir. Birçok sinema filminin de montajında kullanılan Lightworks, kullanıcılarına eşsiz bir görüntü kalitesi sunar. Lightworks video düzenleme programının en önemli özelliği gerçek zamanı görsel efekt kullanımına imkan tanımasıdır. Kısa film sektöründe oldukça revaçta olan Lightworks, ses ayrıştırması, renk düzeltme ve görüntü ayrıştırma gibi özellikleri bünyesinde barındırır. Lightworks ücretsiz video düzenleme programı, tüm teknolojik yazılımlarla entegre şekilde çalışabilmektedir.

9. Movavi

movavi en iyi video düzenleme programları

En iyi ücretsiz 10 video düzenleme programı listemizin sonunda bulunan Movavi programı, listedeki diğer video düzenleme programlarına kıyasla daha temel özelliklere sahiptir. Kullanıcılarına video ve ses kesme, düzenleme ve ayrıştırma özelliklerini sunar. Movavi video düzenleme programı, medyaları temel olarak rötuşlamak isteyen kullanıcılar için ideal bir arayüze sahiptir. Movavi video düzenleme programının dezavantajı bünyesinde yeterince gelişmiş özellik barındırmıyor olmasıdır. 

 

 

10. ShotCut

ücretsiz video düzenleme programları shotcut

ShotCut video düzenleme programı, açık kaynak kodlu bir yazılıma sahiptir. ShotCut programı, kullanıcılarına sunduğu FFMPEG özelliği sayesinde en güncel ses ve video formatlarını desteklemektedir. 4K çözünürlük desteği sağlayan ShotCut video düzenleme programı, yazılıma yüklenen dosyaları bünyesinde barındırdığı birçok filtre ile düzenlemeye imkan tanımaktadır. Aynı zamanda kullanıcıların ses dosyalarını ayrıştırmalarını da sağlar. ShotCut video düzenleme programı, hem Windows hem de Mac cihazlara uyumlu olarak çalışabilir.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?