Bütün Dil Eğitimleri Kısa Süreliğine 990 TL yerine SADECE 149 TL! Fırsat Bitmeden Hemen Kaydol!
2024-04-26T23:59
online-egitimler-bogazici-enstitusu
13 Adımda Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırmak

13 Adımda Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırmak


Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırmak İçin neler yapıyorsunuz?. Şöyle bir düşünün, hatta elinize bir kağıt kalem alıp bunları madde madde yazın. Sonra bu makale ile karşılaştırma yapmak için kullanıyor olacaksınız. Biliyorsunuz bir web sitesi sahibinin en temel sorunlarından biri ve en önemlisi web sitesine yeterince ziyaretçi trafiği sağlayamamak. Çok büyük hayallerle oluşturduğunuz web sitenize ziyaretçi gelmiyorsa yayında olması hiçbir anlam ifade etmez.

Hedef anahtar kelimelerinizin hiç birinde arama motorlarının sonuçlarında iyi seviyelerde listelenmiyorsunuz.  Bu aylardır böyle ve sitenizin varlığını sizden başka hiç kimse bilmiyor.  O halde sorun büyük. Eğer örneğin bir yıldır yayında olan web sitenizin günlük ziyaretçi sayısı 100 ü geçmiyorsa kritik hata ve eksikleriniz var demektir.

Baştan belirtelim web sitesi ancak çok ciddi anlamda disiplinli bir çalışma periyodu ve eş zamanlı Profesyonel SEO Süreci ile kaliteli seviyeye gelir, tüm değerleri yükselişe geçer ve ziyaretçi sayısı artar. Bu cümle ile aslında tüm eksiği tek satıra sığdırdık. Ancak bu tek satırlık çözüm yüzlerce sayfa detay barındıran kompleks bir çalışma sistemi. Eğer çalışma düzeninizde disiplin yoksa, birde SEO Faktörü ‘nü göz ardı ediyorsanız başarılı olmanız mümkün görünmüyor. Peki çözüm ne?. Çözüm sizin için oluşturduğumuz Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Arttırmak İçin Atacağınız 13 Profesyonel Adım isimli bu makalenin içeriğinde saklı.  Ancak sadece okumakla kalmayıp uygulama aşamasında da mutlaka harekete geçmeye çalışın. Okumaya hazırsanız başlayalım;

 

1 – Plânlı ve Disiplinli Çalışın

Plân ve disiplin vazgeçilmez kriteriniz olmalı. Unutmayın plansız ve disiplinsiz bir iş modeli hiçbir zaman başarıya ulaşamaz. Bir noktada mutlaka tıkanıp kalır.  Boşa kürek çeker, çok fazla yorulur ancak başarısız sonuçlar aldığınız için kapatmak zorunda kalırsınız. Dolayısı ile önce 24 saatinizin tamamını çok iyi planlayıp bu plana uyacak bir disiplin mutlaka geliştirmelisiniz. Tıpkı tam zamanlı bir işyerinde yönetiminizde bir patron varmış gibi.

Elinizin altında zamanınızı planladığınız bir ajandanız olmalı.  Bunun için dijital uygulamalarda var tabiki. Ancak kalemle yazmanın ve planlama yapmanında ayrı bir keyfi var. O gün yapacaklarınızı bir gün önceden ajandanıza tarihi, uygulanması gereken saat aralıkları ile birlikte yazmalı ve ertesi gün onları titizlikle uygulamalısınız.

 

2 – Kullanıcılara Fayda Sunun

Web sitenizi oluşturmadaki amacınız ondan kazanç elde etmek olabilir. Ancak paradan önce fayda sunmaya odaklanın. Evet yanlış okumadınız sitenizin ziyaretçiye fayda sunmasından bahsediyoruz. Bir çok web sitesi sahibinin yaptığı en büyük hatalardan biridir bu. O kadar çok site var ki para kazanmak amacıyla açılıp birkaç ay sonra kapatılan. Çünkü bu tür sitelerde ya içerik yok yada var olan içerik sadece ziyaretçiyi siteye çekme amacıyla spam olarak oluşturulmuş yazılardan oluşuyor.

Herhangi bir yerde yapılan tanıtım vasıtası ile siteye bir şekilde gelen ziyaretçi aradığı şeyi bulamayıp üstüne üstlük birde saçma sapan bir içerikle karşılaşınca koşar adım kaçıyor siteden. Süreç hızlı ilerliyor ve google kalitesizliğe engel olmak için kalitesiz siteyi arama sonuçlarından kaldırıyor.

Sitenize gelecek ziyaretçinin gözünden bakın kendi sitenize. Size ne fayda sağlıyor. Bu hepimiz için geçerli. Öğrenme isteği ile ilişkilendirdiğimiz anahtar kelimeleri arama motoru kutucuğuna yazıp aratıyoruz. Saniyeler içinde arama sonuçlarındaki web siteleri listeleniyor. Tıklayıp açıyoruz ilk sayfadakilerden birini.  Aradığımız bilgiyi bulup okuyacak yani fayda sağlayacağız. O sitede aradığınız yoksa saniyeler içinde kapatır çıkarsınız. O siteyide bir daha ilk sayfalarda göremezsiniz tabiki.

Saniyeler içinde kapatılıp çıkılacak bir siteniz varsa mutlaka bundan vazgeçin.  Gerçek  anlamda fayda sunmaya odaklanın. Merak etmeyin sunduğunuz fayda oranında bir süre sonra para gelmeye başlayacaktır.  Google arama motorunda “SEO Nasıl Yapılır” kelimesi ile arama yapan bir kullanıcıya SEO konusunu en detaylı haliyle hazırlayıp sunmak zorundasınız. Ziyaretçiniz yazdıklarımızı okurken “tamam işte aradığım budur” diyebilmeli.  Aksi halde yanlış yoldasınız demektir.

Ele aldığınız konuyu olabilecek en detaylı şekilde hazırlamalı, İçeriğinizin her bölümünde alt başlıklar kullanmalı, kaliteli vidolarla, oldukça kreatif infografiklerle anlatımı desteklemeli, gelmesi muhtemel yorumlara süratle dönüş yapıp sitenize gelen ziyaretçiye aradığını tam anlamıyla sunmalısınız. Hatta yapabiliyorsanız daha fazlasını. Böylece  ziyaretçiniz aradığı bilginin çok daha fazlasını bulmanın derin hazzını yaşarken başka bir kaynak aramaya ihtiyaç duymasın.  Unutmayın internette herhangi bir şey ararken aradığından fazlasını bulmak derin bir haz ve huzur oluşturur insanda. O siteyi kapatmak istemezsiniz. Zira okudukça okutan çok kaliteli içerikleri vardır. Hatta aynı kalitede ve ilgi çekici daha onlarca makale vardır sitede.

Bizde iste tam bu noktayı vurguluyoruz.  Hemen şimdi geçin sitenizin başına ve kolları sıvayıp insanların okuyunca “işte aradığım bilgi burada” diyebileceği formatta düzenleyin bütün içeriklerinizi. Sonrasında aynı şekilde devam. Kaliteden asla ödün vermeyin.

 

3 – Sitenizde Eksik Sayfa Olmasın

Web sitenizin “hakkımızda” , “reklam” , “künye” , “iletişim” sayfaları eksiksiz olsun. Ciddi olun. Sitenin ciddiyeti tüm sayfalarının eksiksiz ve kaliteli olarak doldurulmuş olması demek. Sitenize giren insanlar içeriğinizi okuduktan sonra site hakkında bilgi almak amacıyla Hakkımızda sayfasına girdiğinde bomboş yada dört – beş tutarsız metinle geçiştirilmiş kalitesiz bir sayfa ile  karşılaşmasın.

Sayfaları eksik olan bir web sitesi başta google olmak üzere arama motorları tarafından her an ceza alabilecek yapıdadır. Böyle bir web sitesini google neden listelemelerde ziyaretçilere göstersin?  Zira google her geçen gün daha fazla kendini geliştirerek kullanıcı odaklı bir kalite politikası uyguluyor. Dikkat ederseniz bütün maddelerde olduğu gibi burada yine SEO Faktörü çıkıyor karşımıza. Zira arama motorları tarafından iyi değerlendirilen bir web sitesi ancak başarılı bir SEO Süreci gerektiriyor.

SEO konusunda yeterli bilginiz yoksa bu eksiği mutlaka bir SEO Uzmanı ile tamamlayın yada Uzaktan Eğitim Metodu İle SEO Eğitimi alın. SEO önemli bir zorunluluk. Bunu asla göz ardı etmeyin. Konumuzun ana fikride Profesyonel SEO ve disiplinize çalışma. Kaliteli bir SEO Eğitimi için alanında başarılı olan İstanbul Boğaziçi Enstitüsü iyi bir tercih.  Üstelik fiyatlarda oldukça uygun durumdayken değerlendirmenizi öneriyoruz.

 

4 – Sürekli Tasarım Değişikliği Yapmayın

Sitenizde sürekli tema değişimi yapmak, yada manuel olarak her gün renkleri ile oynamak sitenize kullanıcı gözünde zarar verecektir. Kullanıcı gözünde alacağınız olumsuz puan arama motorları tarafında anında sinyal olarak alınır. Nasıl alınır?. Şöyle; Sürekli farklı görünümde site ile karşılaşan sadık kullanıcılarınız bir süre sonra sıkılır ve gelmemeye yada gelse bile artık çok fazla sitenizde kalmamaya başlar. Bu durumda sitenizin hemen çıkma değerleri düşüşe geçecek, dolayısı ile siteniz her açıdan aşağı doğru bir ivme çizmeye başlayacaktır.   O halde sitenizin sağlığı için sürekli tasarım değişikliği takıntısından hemen vazgeçin bundan. Unutmayın önce içerik. Tasarım ikinci planda. Kendinizi baz alın. İnternette herhangi bir konu ararken tasarımı aklınıza getirmezsiniz.

Aradığınız konu en iyi hangi sitede açıklanmışsa oraya odaklanır ilgili bilgiyi alır bir taraftanda siteyi bilinçaltınıza yerleştirir ve okuduğunuz tatmin edici bilginin verdiği hazla aynı sitede benzer kalitede başka içerikleri arar bulur okursunuz. Bu arada sitenin tasarımını incelemek aklınıza bile gelmez. Böylece o sitede uzunca vakit geçirirsiniz. Uzunca vakit geçirdiğiniz bir siteyi tarayıcınızın sık kullanılanlarına eklemeniz içten bile değildir artık.

 

5 – Kaliteli İçerikler Oluşturun

Yazmaya karar verdiğiniz konuyu tüm detayları ile ele alın.  Unutmayın kaliteli ve konuyu net anlatmayı amaçlayan içerikte 300 kelime, 500 kelime ölçüsü aranmaz. Bırakın kelime saymayı. Siz olabildiğince tatmin edici doyurucu yazmaya bakın. Gözleriniz açık olsun. Dikkatinizi toplayın ve insanların ihtiyaçlarını belirleyin. Buna uygun anahtar kelime araştırması yapın ve düzenli yazın.

İnsanların şikayet ettiği konular. Bilmedikleri tüketici hakları, bilmedikleri ama araştırdıkları çok önemli konular, gündemdeki teknolojik, siyasi, politik gelişmeler gibi. Araştırın keşfedin ve olabilecek en tatmin edici bilgiyi sunmaya odaklanın. Tabiki bu kalitede sunuş yapabilmek için SEO Uzmanı seviyesinde olmak gerekiyor. Bu seviyedeyseniz iyi. Ancak değilseniz SEO Kursu ‘nu size özellikle tekrar tekrar tavsiye ediyoruz.

 

6 –İçerik Girişini Geciktirmeyin

Her gün en az 1 adet yazıyı sabah 07:00 ile 10:00 arasında sitenize girmek için kendinizi disiplinize edin. İnsanlar bu saatlerde işlerinde oluyor işe başlamadan önce bir çay yada kahve alarak internete giriyor ve gece zihinlerine takılan konular hakkında sürekli aramalar yapıyor. Sizin içeriğiniz saat 10:00 dan önce çok kaliteli ve tatmin edici bir dolulukla sitenize eklenmiş olmalı.

Konularınızı bir gün önceden hazırlayıp sabah 07:00 – 10:00 arası yayında olacak şekilde sitenizde yerini alması için zorlayın kendinizi.  Ancak tabiki bunu farklı saatlerde de yapabilirsiniz.  Örneğin tıpkı gündüz saatleri ile aynı etkide olan gece 03:00 gibi.  Burada asıl önemli olan periyodik bir düzen oluşturmak. Gece 03:00 da içerik girmeye başladıysanız bu sizin için daha uygun bir vakitse her gün bu vakitte mutlaka giriş işlemini gerçekleştirin.

 

Artık sitenizdeki tüm içerik tamamen tatmin edici fayda sunar bir hale geldiyse, gelen kullanıcı aradığı konuyu okumakla kalmayıp diğer yazılarınızada göz atmak isteyecektir. Her bir içeriğin gerçekten fayda sunar kalitede olduğu yazılarınız arasında kaybolup bundan keyif alan kullanıcı sitenizin hakkımızda, iletişim gibi sayfalarınıda mutlaka ziyaret edecektir. Yapılan global çapta bir araştırma sonucuna göre tüm sayfalarıyla dopdolu ve kaliteli bir sitede olduğuna kanaat getiren kullanıcı %. 95 oranla o siteyi sürekli göz önünde tutmak için mutlaka sık kullanılanlar gibi alanlara kaydediyor ve periyodik olarak her gün düzenli ziyaretler gerçekleştiriyor.

Sık kullanılanlara eklenmeye aday bir konuma yükseldi siteniz. İşte bu çok güzel. Bu durumda zaten kullanıcılar sitenizi farklı platformlarda paylaşıp sizin adınıza backlink alıyor olacak. Backlinkin ne olduğunu ve önemini mutlaka biliyorsunuzdur. Unutmayın backlink konusunda da kaliteye çok önem vermelisiniz.

Bir haftada onlarca siteden backlink almak yerine kalitesi bilinen bir siteden tek backlink almak daha etkilidir. Ayrıca kaliteli backlink alımı için bazı kriterler vardır. En başında ilgili kaynağın domain ve sayfa değeri gelir. DA yani Domain Authority sitenin domain değerini, PA yani Page Authority ise sitenin sayfa değerini gösterir.

Sitenin kalitesi google başta olmak üzere arama motorlarının ona verdiği değerle doğru orantılıdır. Backlink alacağınız sitelerde işte bu türde siteler olmalı. Zira kalitesiz siteler sitenizinde değerini düşürür. Dolayısı ile DA ve PA değerleri açısından en az 50 puan altı sitelerden asla backlink almayın.

 

8 – Sosyal Medya Hesaplarınız Hazırmı

Henüz oluşturmadıysanız bu aşamada siteniz için kaliteli sosyal medya hesapları oluşturun. Gerek kapak fotoğrafı gerek profil fotoğrafı gerekse bir sosyal medya hesabında olması gereken diğer bilgiler açısından herşey tam ve eksiksiz olsun. Kaliteli bir facebook, bir twitter sayfası,  bir pinterest, bir tumblr, bir linkedin sayfası mutlaka oluşturun. Acele etmeyin. Kalite her aşamada önceliğiniz olsun. Oluşturduktan sonra mevcut içeriklerinizi sosyal medya hesaplarınızda periyodik olarak paylaşın.

 

9 –Konu Başlıkları Merakı Tetikleyici Olsun

Konu başlıklarını akıllıca oluşturun. Bu çok önemli bir strateji. Başlıklar merak uyandırsın. Konu başlığı ziyaretçinin ilgisini çeksin sitenize gelsin ve sitenizdeki benzeri dikkat çekici konu başlıkları ile dolu zengin içerik deryasının içinde kaybolsun. Siz sitenizle insanlara online ve kaliteli bir kütüphane sunun.

Sosyal medya yada başka bir platformdaki dikkatini çeken bir konu vesilesi ile bir siteye girip kaliteli bir içerikle karşılaşmak ziyaretçiyi oldukça memnun edecektir. Dikkat çekici başlıklar insanları çeker ve tıklamayı tetikler. Fakat siteye gelen ziyaretçi kaliteli bir içerikle karşılaşmazsa site sahibinin kulaklarını çınlatarak bir daha o siteyi ziyaret etmemeke üzere anında kapatır.

Bu durum ziyaretçinin sitede kalma oranını ciddi anlamda düşürüceği için arama motorları tarafından hoş karşılanmaz ve ilgili site giderek daha alt seviyelere doğru düşmeye başlar. Siz bu hataya düşmemek üzere yola çıktınız 

 

10 – Kalite Ve Disiplini Asla Elden Bırakmayın

Madde madde attığınız bu adımlar sayesinde sitenizin ziyaretçi oranının her geçen gün daha fazla arttığını, arama motorlarında üst seviyelere çıktığını bizzat sevinerek gözlemleyeceksiniz. Asla çizginizi bozmayın. Kesinlikle yüksek kaliteden ve ziyaretçi memnuniyetinden, ziyaretçiyi aradığı bilgiyi olabilecek en detaylı haliyle sunma disiplininden ödün vermeyin. 

Parayı ikinci plana atın ve düşünmeyin. Hatta unutun gitsin. Korkmayın. Rahat olun. Kalite, samimiyet, dürüstlük ve disiplinle yolunuza devam ederken para ve başarının size doğru geldiğini göreceksiniz.  Aksini yapıp bu çizgiden ayrılan, para kazanmak için avını bekleyen bir avcı gibi web sitesine gelecek ziyaretçiyi bekleyen kişi sadece hüsranla karşılaşır.  

Sürekli ve düzenlik olarak kaliteli içerik üretmek, ziyaretçileriniz ve ekip arkadaşlarınızla dürüst ve kaliteli etkileşim kurmak çalışmaktan zevk almanızıda sağlayacaktır. Gerek sosyal medyada, gerek forum platformlarında seviyeli, kaliteli bir üye olarak kurallar çerçevesinde kaliteli paylaşımlar yapmak, sürdürülebilir düzenli ve disiplinli çalışma sizin başarınıza, güzel dostluklar kurmanıza ve para kazanmanıza vesile olacaktır.

Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?