online-egitimler-bogazici-enstitusu
Telegram Nedir, Nasıl Kullanılır?

Telegram Nedir, Nasıl Kullanılır?


Telegram kullanımı, akıllı telefonların ve bilgisayarların hayatımızın merkezi haline gelmesiyle artmaktadır. Saniyeler içinde iletişime geçmek istediğimiz kişiye ulaşmayı sağlayan Telegram, günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Peki Telegram nedir? Telegram nasıl kullanılır? Bu soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz!

Telegram Nedir?

Telegram; Rus programcı Durov tarafından kurulan, güvenli şekilde anlık mesaj, görüntü ve ses paylaşımı yapmayı sağlayan bir uygulamadır. Telegram 2013 yılında kullanıma sunulmuştur. Telegramın temel amacı, kişiler ve gruplarla kesintisiz iletişiminizi sağlamaktır. Ayrıca Telegram sayesinde yüksek boyutlu dosyalar karşı tarafa kalitesi düşmeden gönderilebilir. 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iletişim online hale dönüşmüştür. Online platformlar üzerinden iletişim sağlamak için kullanılan araçlardan biri de Telegram’dır. Telegram, en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alır. Telegram işletim sisteminde sesli arama, görüntülü arama ve gruplar oluşturma gibi özellikler vardır. Kişiler sevdikleriyle görüşmek, iş yerleri çalışanlarıyla anlık iletişim kurmak için Telegram kullanmaktadır.

Telegram İlk Yayınlama Tarihi Ne Zaman? 

Telegram, ilk kez Ağustos 2013 tarihinde yayınlanmıştır. Telegram; Nikolai Durov, Pavel Durov ve Axel Neff tarafından geliştirilmiştir.

Telegram Ne İşe Yarar?

Telegram, kişilerin ya da grupların anlık, kaliteli ve güvenli şekilde mesajlaşmasını sağlamaktadır. Telegram sayesinde profesyonel kurum ve kuruluşlar çalışanlarıyla anlık belge paylaşımı yapabilir. Telegram işletim sistemi, kişilerin her an birbirleriyle sesli, görüntülü ya da mesaj yoluyla iletişimde kalmasını sağlar.

Telegram, kişilerin telefonları yanında olmadığında da web tabanlı özelliği sayesinde etkileşimde kalmalarını sağlar. Telegram işletim sistemine ait web tabanlı uygulamaya girerek mesajlarınıza ulaşabilir, dilediğiniz kişiyle sohbete başlayabilirsiniz.

 

 

Telegram Ne için Kullanılır?

Telegram, kişilerin karşılıklı ve anlık olarak iletişime geçmesi için kullanılır. Kişi Telegram uygulaması sayesinde rehberindeki diğer kişiyle anında etkileşim kurabilir. En popüler 10 telefon uygulamasından biri olan Telegram çoğu kurum, kuruluş ve firma tarafından tercih edilmektedir. Firmaların Telegram’ı tercih etme sebeplerinden biri güvenli olmasıdır. Telegram, veri tabanı üçüncül şahısların görünümüne açık değildir. Bu sayede kurumlar gerekli belgeleri çalışanlarıyla güvenli ve hızlı şekilde paylaşmak için Telegram kullanmaktadır.

Telegram kullanımının diğer bir nedeni ise görüntü ve ses dosyalarının tıpkı maildeki gibi kalite kaybetmeden karşı tarafa iletilmesidir. Telegram’la göndereceğiniz medya mesajlarının görüntü kalitesi düşmeyecektir. Bu sebeple kişiler fotoğraf, video gibi iletileri paylaşmak için Telegram kullanmaktadır.

Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram kullanmak için öncelikle telefona Telegram uygulamasını indirmek gerekir. Android işletim sistemine sahip cihazlar için Google Play Store’dan, iOS işletim sistemine sahip cihazlar için App Store’dan Telegram uygulamasını indirebilirsiniz. Telegram uygulamasını telefona indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey, telefon numaranızı yazarak bir hesap oluşturmak. Telegram hesabınızı oluşturduktan sonra rehberinizdeki birine yeni bir mesaj yazarak Telegram’ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz Telegram uygulaması üzerinden çoklu kişi ekleyerek gruplar oluşturabilir, grup halinde mesajlaşabilirsiniz.

Telegram Online Kullanılır mı?

Telegram uygulaması online kullanılabilir. Telegram uygulamasını online kullanmak için cihazınızın herhangi bir internet bağlantısına sahip olması yeterlidir.

Telegram Web Nasıl Kullanılır?

Telegram web, internet üzerinden Telegram uygulamasının resmi web sitesine giriş yapılarak kullanılır. Resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra telefon numaranızı doğrulayarak Telegram uygulamasını web üzerinden kullanmaya başlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak Telegram web sitesine telefonunuzla QR kod okutarak da giriş yapabilirsiniz.

Telegram Nasıl İndirilir?

Telegram, telefon ya da bilgisayarda bulunan online uygulama mağazalarından indirilir.

Telegram indirmek için öncelikle cihazınızın işletim sisteminin ne olduğunu bilmelisiniz. Android işletim sistemine sahip cihazlarda menüye girerek Google Play Store’a tıklamalısınız. Google Play Store açıldıktan sonra ekranın üstünde bulunan arama butonuna “Telegram” yazmalısınız. Çıkan sonuçlarda Telegram’ı bularak indirmelisiniz. Telegram uygulamasının indirmesi tamamlandığında uygulamaya giriş yaparak Telegram’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Telegram indirirken cihazınız iOS işletim sistemine sahipse yapmanız gereken ilk adım, telefon menüsünden App Store’u açmak. App Store açıldıktan sonra ekranın üst kısmında yer alan arama butonuna “Telegram” yazmalısınız. Çıkan sonuçlar arasında Telegram’ı bulup indirme işlemine başlayabilirsiniz. Telegram indirme işlemi tamamlandıktan sonra telefon numaranızı girerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

 

Telegram Hesabı Nasıl Açılır?

Telegram hesabı açmak için ilk olarak Telegram uygulamasına giriş yapmalısınız. Telegram uygulamasına girdikten sonra telefon numaranızı yazmalısınız. Telegram tarafından telefon numaranıza bir güvenlik kodu gönderilecek. Gönderilen güvenlik kodunu Telegram ekranına yazarak hesabınızı başarıyla açabilirsiniz. Daha sonra ekrana gelen bildirim, ses, görüntü gibi izinleri dilediğinizce düzenleyebilirsiniz.

Telegram Grupları Nasıl Bulunur?

Telegram üzerinden herkese açık şekilde oluşturulan grupları bulmak için ekstra bir şeye ihtiyacınız yoktur. Telegram üzerinden grup ismi aratarak herkese açık grupları bularak bu gruplara katılabilirsiniz. Ayrıca Telegram gruplarına davet bağlantısı yoluyla da katılabilirsiniz. Telegram gruplarına davet bağlantısıyla katılabilmek için gruplar içinde bulunan bir kişiden grup davet linki almanız gereklidir.

Telegram Kullanmak Güvenli mi?

Evet, Telegram kullanmak güvenlidir. Çünkü Telegram işletim sistemi uygulama üzerinden paylaşılan dosyaları online şekilde şifrelemektedir.

Telegram işletim sistemi bir güvenlik önlemi olarak konum, profil fotoğrafı ve son görülme bilgilerinin gizlenmesine izin vermektedir.

Telegram, online şekilde anlık iletişimi sağlayan en güvenli uygulamalardan biridir. Telegram işletim sistemi uygulama üzerinden gönderilen mesajları uçtan uca şifrelemektedir. Bu sayede gönderilen metin, belge ya da fotoğraflar üçüncü kişiler tarafından görüntülenemez.

Resmi kurumlar tarafından online mesajlaşma uygulamaları arasında Telegram sıkça tercih edilmektedir. Resmi kurumların özellikle Telegram kullanmayı tercih etmesinin sebebi uygulamanın son derece güvenli olmasıdır. Telegram üzerinden gönderilen hiçbir doküman başka kişiler ya da gruplar tarafından görüntülenemez.

Telegram Kullanmak için Telefon Numarasına Gerek Var mı?

Evet, Telegram kullanmak için telefon numarasına gerek vardır.

Telegram online şekilde kişiler ya da gruplarla anlık mesajlaşmanızı sağlar. Rehberinizdeki kişilerle sohbet edebilmek için Telegram uygulamasına telefon numaranızla giriş yapmanız gereklidir. Telefon numarası Telegram hesabı oluşturmak için zorunludur.

Telegram’ın Özellikleri Nelerdir?

Telegram’ın özellikleri şunlardır:

  • Tek Telegram hesabına birden fazla telefon numarası ekleyebilme
  • Hesaba birden fazla profil fotoğrafı yükleme
  • Telegram arayüzünü özelleştirme
  • Otomatik gece modu teması
  • Grup ve kişileri sessize alma
  • Uçtan uca şifreleme yaparak gizlilik sağlama
  • İstenilen durumlarda telefon numarası kullanmama opsiyonu
  • Konum paylaşma
  • Kişiye özel profil fotoğrafı ve son görülme kapatma
  • Proxy destekli olması
  • Bilinmeyen numaraların mesaj atmasını önleme
  • Farklı türden dokümanları görüntüleme
  • Yanlış yazılan mesajı düzenleme
  • Gizli sohbetler oluşturma
  • Sohbet kanalı oluşturma
Yazı Değerlendirmesi : 0 Puan
Toplam : 0 Yorum

  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
  • %0
0

    Yazı Puanı

    Yazı Değerlendirmesi : 0
    Toplam : 0 Yorum

    • %0
    • %0
    • %0
    • %0
    • %0

    Yorumlar

    {{yrm.yazar}}

    {{yrm.baslik}}

    {{yrm.yorum}}

    Boğaziçi Enstitüsü :{{yrm.cevap}}




    Yorum & Oylama Ekle

    • Bu yazıyı beğendiniz mi?